Tämänkertainen offseason päättyi sunnutaina. 14 kuukauden ajan tavoitteeni on ollut kehittää mahdollisimman paljon lihasmassaa, säilyttäen suhteellisen siisti offikunto. Punnituspainoni viime vuonna oli 69,9 kg ja ennen kisaviikkoa vaaka näytti 70,5 kg. Tältä kuntoni näytti viimeisellä viikolla:

1 week out

1 week out

1 week out

1 week out

Kisojen jälkeen reffattiin valmentajani Jarin kanssa ja tehtiin suunnitelmia. Päätimme, että kisaan seuraavan kerran keväällä 2015, joten projektista tuli lähes kahden vuoden koitos. Reenasin koko dieetin ajan kerran viikossa Jarin ja kumppaneiden kanssa, mutta nyt tunsin että oli järkevintä reenata tässä porukassa aina kun mahdollista. Nyt olemmekin reenanneet noin vuoden verran yhdessä 3-5 kertaa viikossa.

Tähän 14 kuukauteen mahtuu niin ylä- kuin alamäkiäkin. Loukkaantumisia ei ole ollut oikeastaan ainuttakaan, mutta aloitin viime syksynä koulun, jota käyn viikonloppusin. Tämä laski alkuun aikalailla energiatasojani, kulutin suhteellisen paljon energiaa ressaamalla kursseista. Mikään lukutoukka en ole ja lukiota en ole käynyt. Oli aika iso harppaus hypätä ammattikorkeakouluun. Sain kuitenkin sovitettua kaiken yhteen ja uskon, että koulu on ollut hyvää vaihtelua työn ja raskaiden reenien ohelle. Reenit ovat kulkeneet tosi hyvin oikeastaan koko tämän ajan. Uusia ennätyksiä niin ympärysmitoissa (myös muissa kuin vyötärön) kuin rautojen painoissakin on tehty kerta toisensa jälkeen. Olen onnistunut pääsemään suureen osaan lyhyen tähtäimen tavoitteistani ja kehitykseen olen tyytyväinen tältä osin. Olen pystynyt antamaan kaikkeni tälle hommalle, että saisin maksimoitua kehityksen ja tekisin kaikki asiat vielä paremmin kuin edellisillä offseasoneilla. 

Vaikka olenkin keskittynyt päivä toisensa jälkeen reeneihin, lihashuoltoon ja syömiseen niin painotan, että perhe on ollut, on edelleen ja on myös tulevaisuudessa se ykkös juttuni, joka menee kaiken edelle. 

Painoni viimeisenä iltana ennen viime vuoden dieettiä oli 85.0 kg. Tällä hetkellä se on 90 kg. Lähdemme etenemään 25 viikkoisella dieetillä kohti Fitness Classicia. Ohjeet sain viikonloppuna Jarilta. Pyrin noudattamaan niitä 100%, sillä mulla on ollut molemmilla aikaisemmilla dieeteillä sama periaate mikä on edelleenkin; jos lipsahdan ruokavaliosta edes kerran tai jätän esimerkiksi reenejä tai aamuaerobisia väliin sen takia ettei kiinnosta, niin lopetan leikin siihen. Tiedän ettei kyseiset asiat kertaluontoisina tapauksina pilaa kuntoani eikä vaikuta dieetin toimivuuteen loppujen lopuksi, mutta se on mulle periaate. Kun mä seison siellä lavalla keväällä, mä haluan, että voin sanoa kaikille antaneeni kaikkeni. Toivon tottakai sijoittuvani korkealle, mutta tämä on mulle myös henkinen taistelu itseäni vastaan.

PhotoFancie2014_10_25_17_36_10

Napattiin lähtökunto kuviin jälleen kerran. Pakko oli katsoa onko sitä kehitystä tullut sinne selkään, mitä on koko vuoden yritetty tehdä. Tässä tulos. Noiden kuvien väliin mahtuu siis 26 viikon dieetti sekä 14 kuukauden offseason.

Pahin asia dieetillä mulle tulee oleen aamulenkit. En edes tiedä että miksi. Lenkin jälkeen on aina hyvä fiilis, mutta sille lähteminen ennen töitä ei houkuttele. En myöskään ole ennen ollut talvidieetillä, joten nyt täytyy muistaa pukea tarpeeksi päälle!

Yhtenä motivaattorina mulle toimii peili. Kun kondis lähtee etenemään ja se kiristyy. En ole esim. juuri koskaan katellut mitään motivaatioclippejä netistä. Lopullinen motivaatio tähän hommaan tulee tietysti pääkopan sisältä – se onkin mielestäni tärkeintä. Harva tyyppi, joka tähän ryhtyy niin tekee tätä jonkun muun kuin itsensä takia.

Kaikinpuolin voin todeta offseasonini olleen onnistunut, lihasta on saatu ja lavalla sitten näemme mitä jää jäljelle. Odotan innolla minkälaisia fiiliksiä kolmas kisadieetti tuo tullessaan, koska toinen dieetti oli ensimmäisen kanssa niin erilainen! Pyrin jakamaan ajatuksiani teidän kanssa mahdollisimman paljon ja jos teillä on jotain kysymyksiä, niin erittäin mielelläni vastailen sellaisiin!

Ensimmäinen dieettipäivä!

Tänään alotettiin päivä heti sitten aamulenkillä. 4 x 45 min / vko painetaan nyt aluks ja katotaan miten kondis etenee. Tänään oli myös selkäreeni, josta kuvattiin videota. Painettiin Juuson aka. Meisselin kanssa kahestaan. Meisseli on just parantunu ku oli kipeenä useemman päivän, mut hyvin se pysy perässä.. 😉 Pyrittiin tekeen suht heavynä koko reeni, eli lyhyitä sarjoja suht raskaallakin painolla. Joka sarjaan lisää romua ja menoks. Ainoastaan ylätalja tuli otettua vähän enempi tuntuman mukaan. Basic veto, tsekkaa alta miltä näytti:

 

 

 

 

Järjestimme viime viikolla kilpailun, jossa palkintona voittajalle oli laatikollinen Myproteinin valkosuklaakeksejä. Kilpailun on voittanut Tomi-Petteri Viljanen! Onneksi olkoon Tomi-Petteri! Teihin ollaan yhteydessä mahdollisimman pikaisesti.

Muistakaa myös huikea tarjous, TOP-25 tuotteet Massin verkkokaupasta -15% alennuksella! Klikkaile tästä, jos on tarvetta laadukkaille lisäravinteille.

Näihin tunnelmiin, toivotan teille videon kera hyvää alkanutta viikkoa! 

 logo

 

 

Ei tagejaMalene Sørensen

Malene Sørensen

Kirjoittaja ja asiantuntija