Eli kuten otsikosta pystyy päättelemään EM-kisat ovat jo aivan kulman takana. Tarkoituksena olisi nyt vähän kertoa mitä kaikkea on tullut tehtyä, että kunto olisi kisapäivänä mahdollisimman kova. 

Kyykyssä olen jatkanut samalla tyylillä kuin ennenkin on menty, koska se on tuonut huikeita tuloksia ennenkin. Kyykky onkin tuntunut tosi vahvalta viime aikoina, mutta muutama viikko sitten oikea polveni kipeytyi ja siitä syystä odotukset eivät enää ole niin kovat kuin olivat. En usko, että vamma estää minua kisaamasta, mutta luulen etten saa ihan kaikkea irti kyykystä. Tavoitteeksi olen kuitenkin kyykylle antanut 250kg:n ylitys. Tietenkin ensi maanantaina tehtävä viimeinen kova kyykky treeni kertoo paljon missä mennään ja mitä voidaan odottaa kisoista tulokseksi. Olen nyt hoitanut jalkaa tulehduskipulääkkeillä, voltarella, kylmällä ja levolla. Polvi kestää kyllä kyykkäämistä, mutta olen nyt varmuuden vuoksi viime viikot kyykännyt vallan boksille. Box kyykyt vievät kyykystä suunnanvaihdon periaatteessa pois kun pohjalla paino varataan boksin päälle ja lähdetään uudestaan ylös. Tämä taas tekee kyykystä paljon polviystävällisempää.

Penkkipunnerruksessa olen nyt ajanut ohjelmarunkoa josta tein jo aikaisemmin artikkelin. ( penkkiohjelma ) Sarjapainohin on tullut riippuen liikkeestä 10-15kg lisää viimeisen kolmen kuukauden aikana ja esimerkiksi kapean penkin maksimi ykkönen on parantunut 12,5kg. Lähipäivinä tullaan näkemään mitä ohjelma on tehnyt kisapenkin maksimille. Ohjelmasta sen verran etten ole sitä täysin orjallisesti tehnyt vaan olen pitänyt tarvittaessa yhden välipäivän lisää jos on ollut sellainen olo etten ole täysin palautunut edellisestä treenistä.

Maastavedossa yritin pitkään ajaa sumo tyyliä sisään, mutta olen nyt tullut päätökseen että vedän kisoissa kapealta. Olen nyt paljon pyrkinyt vahvistamaan loppuvetoa joka on ollut heikkouteni. Tähän olen käyttänyt räkkivetoa polvien alta sekä normaalia maastavetoa ja lisännyt tankoon ketjuja kuorimittamaan noston yläosaa.

20160204_185229

Esimerkkinä tein treenin jossa nousin ensin tankoon painoa lisäten 210 kiloon asti, sen jälkeen tein 3×210 +14kg ketjua 3×210+28kg ketjua 2×210+42kg ketjua 2×210+56kg ketjua 2x1x210+70kg ketjua. Olisin tehnyt viimeisenkin sarjan kakkosena, mutta tankoa laskiessa se meni ketjujen päälle ja karkasi näpeistä joten tein kaksi ykköstä sen sijaan. Maastavedossa tein viimeisen kovan treenin torstaina eli 19 päivää ennen kisaa. Nostin treenissä 5kiloa yli oman ennätyksen eli 265kg ja se liikkui varsin kevyesti joten odotan yli 270kg:n maastavetoa kisoista.

 

Katso tästä muutama video pätkä mitä on tullut tehtyä.

 

1000x300-Mass-wk21-gs-thu-myprotein-sale-072316

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija