4 VINKKIÄ NÄKYVIIN VATSALIHAKSIIN

 

abs1

 
Rasvanpolton ABC

Painonpudotuksen ja rasvanpolton nyrkkisääntönä voidaan pitää, että 70% lähtee ravinnosta ja 30% liikunnasta. Toisinsanoen, jos ruokavaliosi ei ole kohdillaan, ei salillakaan hikoilu tule tuottamaan toivottua tulosta kun kyseessä on rasvanpoltto.
Tässä artikkelissa käymme läpi 4 tapaa tuoda ne piilossa olevat vatsalihakset esiin!


abs2

#1 JAKSOTTAINEN PAASTOAMINEN (IF)
Jaksottainen paastoaminen (Intermittent fasting eli IF) tarkoittaa tilaa, jossa paastotaan pidennetyn ajan, eli yleensä noin 16-24 tunnin ajan. Tämä tehdään sen vuoksi, että keho saa riittävästi aikaa pilkkoa kaloreita ja sitä kautta polttaa rasvaa.
IF ei varsinaisesti ole mikään dieetti, eikä se myöskään vaadi nälkiinnyttämistä. Käytännössä IF tarkoittaa sitä, että ruoka syödään tiettynä kohtana päivästä ja loppupäivä paastotaan. Jaksottaisella paastoamisella on tieteellisesti tutkittu olevan paljon terveyshyötyjä kuten kognition parantuminen, madaltuneet insuliinitasot ja tietysti painon putoaminen ja rasvan palaminen.
Jaksottaisesta paastoamisesta on kehitetty monia eri variaatioita, joista mainittakoon esimerkiksi 16:8 -dieetti, 5:2 -dieetti ja ”warriors diet”. Kaikki edellämainitut toimivat niin, että ne vähentävät kaloreita, jotka normaalisti varastoituisivat kehoon rasvana.
Jaksottainen paastoaminen on tehokas tapa tiputtaa painoa ja sen kokeileminen ei ole ollenkaan pahitteeksi.


abs3

#2 ANNOSKOKO
Kaloreiden laskeminen on yksi suosituimmista tavoista pitää kirjaa päivittäisestä kalorinsaannistamme. On kuitenkin olemassa toinen, aivan yhtä tehokas tapa pitää silmällä sitä, paljonko ruokaa oikeastaan syömme ja se on kaikessa yksinkertaisuudessaan annoskoon laskeminen. Helpoiten se onnistuu käsiä käyttämällä.

Asian ydin:

✓ 1 kourallinen proteiineja päivässä

✓ 1 kourallinen hiilihydraatteja päivässä

✓ 1 nyrkillinen kuituja päivässä

✓ 1 peukalollinen rasvaa päivässä

Annoskoon mittaaminen kädellä luo kokonaiskuvan siitä, kuinka paljon tiettyjä ruoka-aineita meidän tulisi sisällyttää päivittäiseen saantiimme.
Yleisesti miesten tulisi sisällyttää 6-8 ateriaa päivittäiseen ruokavalioonsa niin, että päivittäinen kalorinsaanti olisi noin 2,500 kcal päivässä.
Naisilla vastaava suositus on 4-5 ateriaa päivässä eli noin 2,000 kcal/päivä.


#3 ”CARB BACKLOADING”

Samoin kuin IF, Carb Backloadin eli CBL ei myöskään ole dieetti, vaan se perustuu syömisen ajoittamiseen, etenkin hiilihydraattien syömisen ajoittamiseen.
CBL:n idea itsessään on yksinkertainen:

✓ Syö kevyt aamiainen, joka sisältää joko vähän tai ei ollenkaan hiilihydraatteja

✓ Jatka hiilihydaatti -paastoa kunnes olet suorittanut sen päivän treenisi. Ideaalisesti treenin tulisi sijoittua iltapäivälle.

✓ Aloita hiilihydraattien nauttiminen heti treenin jälkeen ja jatka sitä iltaan asti.


abs4
#4 HIIT-CARDIO

‘High Intensity Interval Training’, lyhyemmin H.I.I.T on yksi tehokkaimmista tavoista polttaa rasvaa.
H.I.I.T sisältää lyhyitä mutta intensiivisiä anaerobisia liikkeitä, joita seuraa matalatehoinen palauttava liike.
H.I.I.T:in tavoitteena on toistuvasti ”haastaa” kehon kardiovaskulaarista systeemiä niin, että se toimisi tehokkaammin lyhyemmässä ajassa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että koko treeni kestää hyvin lyhyen aikaa.
H.I.I.T:iä treenatessa kehosi syke auttaa sinua polttamaan kaloreita. Tämä johtuu siitä, että kehosi ikäänkuin palautuu nopeammin ja on valmis ottamaan enemmän happea sisäänsä seuraavassa treenissä.

✓ Aseta itsellesi tahti, jota käytät 90% teholla

✓ Juokse valitsemassasi tahdissa 30 sekunnin ajan

✓ Madalla tehoa sellaiseksi, että pystyt hieman hengähtämään

✓ Kävele matalammalla teholla minuutin ajan

✓ Toista 10 kertaa

H.I.I.T -treenin kokonaiskesto = 15 minuuttia


”TAKE HOME MESSAGE”

Muista, että ravinnon ja liikunnan tulee olla tasapainoisessa suhteessa toisiinsa nähden. Vatsalihaksien esiinsaamisen ei tule koskaan tarkoittaa nälässä olemista ja oman terveytesi riskeeraamista. Se kuitenkin vaatii sen, että keskityt terveellisen ravinnon saamiseen ja oikeanlaiseen treenaamiseen.


1000x300-Mass-wk21-gs-thu-myprotein-sale-072316

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija