5 VINKKIÄ KUNTOSI KOHOTTAMISEEN

5VINKKIÄ

#1 Liiku
Tee tietoinen valinta siitä, että liikut päivittäin. Älä jää istumaan koko päiväksi, etenkään jos teet istumatyötä!
✓ Käy aamulenkillä. Jopa pieni kävelylenkki on parempi, kuin ei mitään. Vähän on 100% parempi, kuin ei mitään
✓ Kävele. Käy kävelyllä ruokatauolla. Kävele töihin ja kauppaan.
✓ Varmista, ettet istu tuntia pidempään kerrallaan. Töissä on helppo lähteä jaloittelemaan. Hae kuppi kahvia, tai lasi vettä. Älä puudu penkkiin!

 

5VINKKIÄ2

#2 Vahvistu

Kuntosali ei ole ainoa paikka, missä voit harrastaa liikuntaa. Vaihtoehtoja on monia ja ne ovat sinusta itsestäsi kiinni!

✓ Tee HIIT-treeni kotona. Työskentele maksimiteholla 30 sekuntia – lepää 30 sekuntia – toista tätä 20 minuutin ajan. Johan alkaa hiki lentää! Voit toteuttaa HIIT-tekniikkaa lähestulkoon missä tahansa liikuntamuodossa.
✓ Juokse! Juokse 15 sekuntia niin kovaa kuin vain pystyt, kävele hetki, ja lähde taas juoksemaan. Tämä saa sykkeesi koholle ja on loistava tapa saada aerobista liikuntaa.

#3 Muista nesteytys

Jokainen tietää veden juonnin tärkeyden, mutta se unohtuu helposti. Varmista siis, että juot tarpeeksi vettä joka päivä! Suositus on n. 2-3 litraa vettä päivässä.
✓ Investoi uuteen vesipulloon, jonka voit ottaa mukaasi jokapaikkaan.
✓ Veden juonti auttaa sinua tunnistamaan näläntunteen ja janon eron, jolloin syöt vähemmän.

5VINKKIÄ3

#4 Syö hyvin
Varmista itsellesi tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää sekä hiilihydraatteja, että hyviä rasvoja ja proteiineja.  Yleensä aloitus on kaikkein vaikein, mutta kun selviät siitä, alkaa syöminenkin sujua. Älä pelkää käyttää lisäravinteita, kuten proteiinijauheita ja patukoita.
✓ Muista hyvien hiilihydraattien tärkeys. Niitä saat esimerkiksi hedelmistä ja kasviksista. Luonnon antimet sisältävät paljon hyviä ravintoaineita, jotka tekevät sinulle ja kehollesi hyvää.

#5 Rentoudu ja lepää
Älä ota liikaa sressiä. Jos tarkoituksenasi on pudottaa painoa tai kiinteytyä, tulee sinun muistaa, ettei muutos tapahdu yhdessä yössä. Ole siis kärsivällinen, tulokset tulevat kyllä!

✓ Älä suuntaa päätäpahkaa salille, jos kehosi ei ole tottunut siihen. Ota päivä kerrallaan ja aloita rauhallisesti, jotta kehollasi on aikaa sopeutua muutokseen. Kuntoon pääsemisessä on kyse elämänmuutoksesta, ei väliaikaisesta vaiheesta.

✓ Muista lepopäivät ja hyvät yöunet. Kehosi kehittyy levossa ja tarvitsee sitä.

 

PROTEINSALE 24_01

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija