6 DIEETTI VINKKIÄ | BIKINI PREP

bikiniprep1

Dieetti voi joskus käydä raskaaksi – sen suunnittelu ja siihen valmistautuminen vie aikaa, ja sen sisällyttäminen tavalliseen arkeen voi tuntua vaikealta.
Tässä artikkelissa käymme läpi 6 keinoa, jotka helpottavat prosessia!


#1 Älä päästä kaloreitasi liian alhaiseksi
Tämä tarkoittaa sitä, että töitä on tehtävä myös off-seasonin aikana. Mitä enemmän kaloreita sisällytät ruokavalioosi, sitä vaikeammalta dieetti tuntuu. Ei ole mitään syytä päästää kaloreita liian alhaiseksi vain dieetin aikana. Tasapainoinen kaloritaso niin on- kuin off-seasonilla on avain siihen, etteivät kalorit pääse laskemaan dieetillä liian alhaiseksi.

✓ Rakenna aineenvaihduntasi tasaiseksi off-seasonilla, jotta sinulla on hyvä perusta kun aloitat dieetin. Tasainen aineenvaihdunta on tukena myös silloin, kun siirryt dieetiltä takaisin normaaliin ruokavalioosi.


#2 Älä pidä itseäsi nälässä
✓ Muista pitää tasainen tahti aterioidesi välissä. Pitkät ruokailuvälit kääntyvät yleensä sinua itseäsi vastaan. Hyvänä esimerkkinä kaikkien tuntema iltamässäily. Jos et syö päivän aikana tasaisesti ja hyvin, tulee sinun mässäiltyä epäterveellisellä ruualla iltaisin helpommin.
✓ Syö, ennen kuin pahin nälän tunne iskee. Muista siis ennakoida. Mitä pienempi nälkä sinulla on, sitä vähemmän syöt.


#3 Nautiskele terveellisillä vaihtoehdoilla
Satunnainen herkuttelu tekee kaikille hyvää, mutta terveellisten vaihtoehtojen etsiminen helpottaa dieettiäsi suuresti.
✓ Kokeile vaikkapa frozen yoghurtia jäätelön sijasta. Herkullinen QuestBar ajaa lähes saman asian, kuin suklaapatukka – mutta ilman omantunnontuskia!


#4 Älä tee liikaa cardiota
Aerobinen liikuta on oiva tapa polttaa rasvaa, mutta liikaa tehtynä se saattaa jopa kääntyä sinua vastaan.
✓Tasapainota liikuntasi. Liika cardio syö myös lihaksia, joten sen liikaa tekemistä tulisi välttää.
✓ Yhdistä aerobinen liikunta lihaskuntoon, esimerkiksi käyttämällä sitä alkulämmittelyyn. Muista pitää pääpaino lihaskunnossa.
#5 Syö ruokasi hitaasti
Älä kiirehdi syödessäsi. Vatsalaukkusi voi todellisuudessa olla jo täynnä, mutta aivosi eivät ole vielä ehtineet rekisteröidä sitä. Mitä hitaammin syöt, sen nopeammin aivosi ehtivät rekisteröidä syömäsi ruoan määrän. Liian nopeasti syöminen johtaa usein ylensyömiseen.

✓ Syö ateriasi rauhassa. Älä mene syömään sohvalle television eteen. Keskity siihen, että pyhität ruokahetkesi olennaiseen, eli syömiseen.

✓ Juo lasi vettä ennen ateriaa. Veden juominen auttaa sinua tuntemaan olosi kylläisemmäksi, etkä näin ollen syö niin paljoa.


#6 Tiedosta tilanteesi

✓ Kokeile päiväkirjan kirjoittamista. Sen avulla pysyt perässä omasta kehityksestäsi, painostasi ja kehosi mitoista.  

✓ Muista tiedostaa ja kiittää itseäsi kehityksestäsi, oli se kuinka pieni tai suuri tahansa!


#7 Muista nälän ja mieliteon ero
Varsinaisella nälällä ja mieliteolla on suuri ero. Mieliteot ovat yleensä yhteydessä tunteisiin – kuten esimerkiksi stressiin – ja sen vuoksi koemme, että meidän on saatava syödä juuri sitä, mitä mieli tekee. Nälkä tyynnyttyy kuitenkin terveellisellä ruoalla – vatsasi ei vaadi sinua syömään karkkia tai roskaruokaa, vaan aivosi tekevät sen.


mass_voimalihas_banneri

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija