7 TAPAA LÖYTÄÄ ITSELLESI OIKEA TREENIRUTIINI

7tapaa1
#1 Tee taustatyötä

On  tärkeää tehdä taustatyötä, jotta omien tavoitteiden asettaminen sekä niiden mukaan toimiminen tulee helpommaksi. Oikeanlainen taustatyö ja asetetut tavoitteet varmistavat sen, että pääset tavoitteeseesi.

#2 Sovita treenisi elämäntyyliisi

Tämä kohta on todellä tärkeä! Ei ole järkeä valita kuuden päivän treeniohjelmaa, mikäli pystyt treenaamaan vain kolme kertaa viikossa. Valitse siis itsellesi ohjelma, mitä pystyt ylläpitämään.
 
✓ Varmista itsellesi ohjelma, jonka mukana pysyt varmasti. Aika on kultaa, etkä halua tuntea syyllisyyttä siitä, ettet ehdi treenata ohjelmasi mukaan.
✓ Tulokset eivät tule heti, valitse siis itsellesi rutiini, jota jaksat noudattaa pidemmälläkin aikatähtäimellä.

7tapaa2

#3 Nauti siitä mitä teet

Liikuntavaihtoehtoja on monia, valitse itsellesi siis sellainen urheilumuoto, josta oikeasti nautit. Ei ole mitään järkeä kiduttaa itseään juoksumatolla, jos pidät enemmän esimerkiksi pyöräilystä.
✓ Muista kokeilla myös uusia liikuntamuotoja, saatat yllättyä positiivisesti!

#4 Tee muutoksia rutiiniisi

Yksinkertaisillakin muutoksilla voi olla suuri vaikutus motivaatiosi.
✓ Treenaa yhdessä ystäväsi kanssa
✓ Vaihda sarjojen ja toistojen määriä, tai kokeile treenata illan sijasta aamuisin

#5 Älä ole liian ankara itsellesi

Älä lannistu, vaikka pari treenikertaa jäisikin väliin. Monet ihmiset sortuvat ajattelemaan, että jos yksi kerta jää välistä, niin mitä hyötyä jatkaa enää ollenkaan. Asia ei kuitenkaan ole näin. Älä siis tuomitse itseäsi liian nopeasti, vaan ole armollinen. On hyvä jatkaa siitä, mihin viimeksi jäit.

✓ Muista, että säännöllinen rytmi on tie pysyviin tuloksiin.

7tapaa3

#6 Älä laiminlyö ruokavaliotasi

Tämä kohta saattaa tuntua itsestäänselvyydeltä, mutta käytännössä se saattaa unohtua. Ilman kunnon ruokavaliota motivaatiosi saattaa kärsiä, koska et pääse haluttuihin tuloksiin vaikka treenit sujuisivatkin hyvin. Oikein syöminen on aivan yhtä tärkeätä kuin treenaaminenkin.

✓ Olet mitä syöt. Älä siis unohda ruuan tärkeyttä!

7tapaa4

#7 Pidä itsesi ajan tasalla

Pidä itsesi ajan tasalla edistykessäsi. Tulosten näkeminen on suurin motivaatiosi, joka auttaa sinua jaksamaan ja jatkamaan!
 
✓ Ota itsestäsi kuvia, jotta näät kuinka kehosi muuttuu ja kehittyy
✓ Ota itsestäsi mitat säännöllisesti. Se auttaa sinua näkemään muutokset konkreettisesti ja motivoi jatkamaan samaan malliin.

 

7tapaa5

 

PROTEINSALE 24_01

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija