Viikot ne vaan vierii, ensin on sunday blues kun lyhyt viikonloppu ohi ja taas paluu askeen ja seuraavaksi huomaakin, että on jo torstai, jonka jälkeen onkin jo se perjantai. Monelle tuttua, oletan? 😀 Niin työssäkäyvillä kun kokopäiväisesti opiskelevillakin on varmasti monella sama juttu kun mulla, nimittäin jos haluaa saada asiat ajallaan tehdyksi, on suunnitelma tehtävä jo etukäteen. Näin on helpompi pitää kirjaa ajankäytöstä, tehtävien määrästä ja oman tekemisen tasosta. Välttyy turhalta stressiltä kun tietää ns ”missä olla milloinkin”. Myönnän olevani myös kontrollifriikki, mutta mua se vaan auttaa, kun tiedän tasan tarkkaan, mihin mun aikani hupenee. 

Treenejä olen tehnyt nyt viikkoon 5, salilla nämä kaikki. Ja että on kulkenut! Uusi ohjelma ja sen erittäin onnistunut jako pitää kyllä huolen, että paikat on hellänä, mutta myös palautumiselle on mun kropalleni sopiva aika. Lepopäivät olen nyt oikeasti levännyt, venytellyt ja rullannut vain. Lauantaisin olen ottanut rennommin, syönyt vähän mitä tehnyt mieli kuitenkin pitäen ruoka-ajat ja aineet pääosin sama, juonut lasin viiniä tai syönyt jotakin herkkua ja keskittynyt muihin juttuihin. Todella hyvä lisä viikkoon! Siksi mun uusi treeniviikko alkaa sunnuntaista, jolloin treeniin henkisesti ja fyysisestikin ladattu ekstrapanokset! Jako on tällä hetkellä seuraava:

  • Su: pakara-takareisi
  • Ma: Selkä+vatsa
  • Ti: Lepo (rullausta)
  • Ke: Olkapää, ojentaja, pohkeet
  • To: Etureisi painoitteinen jalka
  • Pe: Rinta+hauis
  • La: Lepo (rullausta)

Näyttökuva 2014-11-9 kello 19.56.50

Päivän kohokohta!

Päivän kohokohta!

Mun ensimmäisistä kisoista on nyt jo hyvän aikaa. Tiukka dieetti kun päättyy, niin kiloja tulee nesteiden ja normaaliin kehontoimintaan tarvittavan rasvan myötä aivan välttämättä, kellä nopeemmin kellä hitaammin. Todella monet kisaajat tuskailee avoimestikin sitä dilemmaa, mikä tulee toisaalta rasvattoman kisokunnon ihannoinnin ja normaalin, naisellisen lookin välille. Onkin vaikeaa määritellä, missä määrin kannattaa kontrolloida omaa syömistä ja elämäntapoja kisakauden ulkopuolella ja säilyttää motivaatio esimerkiksi houkutuksien ilmaantuessa, kun kisoihin tuntuu olevan vielä pitkä aika. Mä olen kuulostellut suhtautumista omaan kuntoon ja ajatuksiin, jotka tätä uutta, pidempää offia on seurannut. Painoa mulle ei ole tullut viimeistelyviikon alusta verraten tähän mennessä kuin 6kg, mutta silti, muutos on muutos. Lihastahan tuo ei kaikki ole missään tapauksessa! Mitään kriisiä en ole kokenut, mutta sitä normaalia itsekritiikin aiheuttamaa ajatustyötä ajoittain kylläkin. Välillä näyttää ihan löysältä ja välillä siinä vatsassa ei olekaan rasvaa. Vaatteet pällä on onneksi hyvä.. Mutta keho toimii ja olo on hyvä, mikä päihittää kaikki nämä hetkittäiset ajatuksen 100-0. Ulkomaailmasta (mediasta) tuleva paine nyt on selätettävä ihan järkevällä ajattelulla. Toivon, että kaikki pystyisi siihen myös!

Valmentaja on mulle aika lailla semmoinen ”tuki” ja takuu siinä määrin, että tiedän hänen käyttäneen ammattitaitoaan ja harkintaansa mun treenien ja ruokavalion tekemiseen. Mulla ei siis pitäisi  olla mitään syytä ”huoleen” kunnon, tai minkään muunkaan suhteen. Ja jos on niin kysyvä saa vastauksen. On myös fakta ettei satunnainen herkuttelu ei tee kunnolle juurikaan mitään. Ja vaikka olisikin sitten hieman pehmeämpi (joka monen silmään silti on suht tiukka), on sekin täysin OK. En ole fitnessammattilainen! Parasta tässä hommassa on kuitenkin se urheilijan elämäntapa, jota uskon että noudattaisin, vaikken vaikkapa kisaisikaan. Ellei sulla ole valmentajaa, normaali painoindeksi ja peili kertoo tasan kaiken mitä tarvitsee tietää olotilan lisäksi. Ikävää se hieman on, kun monesti rasvaprosentin 25% ajatellaan jo olevan ”pullea/ antifitness”, vaikkei se niin ole. Monelle se on esimerkiksi alaraja normaalille hormonitoiminnalle (puhun nyt naisista). 

Kukin herkutelkoon tavallaan. Mä kokeilin raakakakkua, koska #trendijuttuja. Äärimmäisen helppo tehdä ja nopea. Täytteeseen lisäsin kyllä ei niin raakoja minttususupaloja, mutta setti toimi, ei jäänyt kakusta paljolti jäljelle!

Kukin herkutelkoon tavallaan. Mä kokeilin raakakakkua, koska #trendijuttuja. Äärimmäisen helppo tehdä ja nopea. Täytteeseen lisäsin kyllä ei niin raakoja minttususupaloja, mutta setti toimi, ei jäänyt kakusta paljolti jäljelle!

Urheilijankin elämäntapaan kuuluu ajoittainen herkuttelu ja kaavoista poikkeaminen. Ellei muuten niin sosiaalinen elämä ja pääkoppa voi paremmin! Meillä kaikilla on kuitenkin jatkuvasti tiettyjä asioita, joita on PAKKO kontrolloida (töihin, kouluun on mentävä, kaupassa käytävä ja rahankäyttöä kontrolloita jne). Olisi elämä suht rankkaa, jos joka suupalaa ja joka treeniajankohtaa pitäisi pyhänä ja mitään joustoa ei itselleen soisi. Mä olen itseasiassa vakaasti sitä mieltä, että parhaat tulokset tuleekin stressaamattomalla, nauttivalla asenteella. Ihailen juurikin näitä tyyppejä toisen ääripään sijaan. 

kuva 1 kopio 3

Instagramissa löydyn nimimerkillä johannaelisab, sinne laittelen juttua useammin kuin tänne blogin puolelle!

Jos treeniä tukemaan tarviit lisäravinteita, Massilta hyvä tarjoukset NYT muunmuassa aminohappoihin, tarvikkeisiin ja treenivarusteisiin (vyöt, remmit, rullat), katso ne TÄÄLTÄ.

Energistä vikkoa! 🙂

Screen Shot 2015-02-17 at 09.01.51

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija