Kisapäivänä meillä naispuoleisilla kilpailijoilla on jos jonkinmoista kauneusrutiinia ja sukimista, mutta uskallan väittää, että tuona prinsessapäivänä kaikille kaikkein tärkein asia (sen kunnon lisäksi toki) on kisa-asu. Sen suunnittelu aloitetaan usein hyvissä ajoin ja vuosi vuodelta lavalla näkyy toinen toistaan kauniimpia ja kimmeltävämpiä asuja. Asuun kannattaa panostaa ja miettiä tosissaan, mikä toimii itsellä parhaiten, eikä vain ”mikä nyt ois ihan kiva”.

Millaiset ovat sitten hyvät bikinit? Tähän toki mielipiteitä on monia ja kerron nyt vain oman näkemykseni asiasta.

  • Hyvän asun tulee ensinnäkin olla oikean kokoinen. Mikään ei ole kamalampaa, kuin vaippana roikkuva bikinin takaosa tai liian pienet yläosan kupit. Bikinien mallin tulisi olla omalle kropalle paras mahdollinen- me olemme yksilöitä joten niin tulisi olla bikinienkin.
  • Väri kannattaa miettiä huolella. Lavavalot ovat todella voimakkaat ja syövät ison osan bikinien väristä. Vaikka väri näyttäisi luonnossa läheltä katsottuna todella voimakkaalta tai räikeältä, muuttuu sen luonne todella paljon, kun se viedään valojen alle ja isoon tilaan. Värin kannattaisi olla erottuva, jopa huomiota herättävä- itse ainakin jätän suosiolla ne vaaleat ja hattarat muille. Asun värikin on asia, jolla voit kiinnittää tuomarien huomion itseesi, jolloin sinut ”poimitaan” heti line upista.
  • Koristelulla on mahdollista muotoilla ja saada svengiä asuihin. Koristelussa pätee samat asiat, kuin värissä- lavalla iso osa koristeluista ”katoaa”. Liian olematon koristelu kannattaa siis unohtaa.

Samat ”lava ja valot syövät ja kadottavat” mantra kannattaa myös muistaa kisaväriä, meikkiä ja tukkaa tehdessä ja suunnitellessa ja koruja valitessa. Kaiken pienen, vaalean ja luonnollisen saa unohtaa. Tässä tapauksessa ne mustat, kasarihenkisekään cher-meikit ja ylipitkät överikiharat eivät ole välttämättä huono asia, toisin kuin arkielämässä. Valmentajaani lainaten; ”Sun on oltava siellä lavalla venäläinen huora potenssiin sata”.

184

Oma viime syksyn kisa-asuni oli monen epäonnen ja lopulta sattuman summa. Alkuperäinen bikinisuunnitelmani kariutui parisen kuukautta ennen Jyväskylän karsintoja ja siinä sitten hetkeksi meinasi jo paniikki iskeä, kun kaikilla bikinintekijöillä meinasi jo olla kalenterit tukkoon asti täytettyjä. TässäKIN asiassa apuun kiiti valmentajani, joka muutamalla puhelinsoitolla sai minulle useampiakin asuja sovitukseen joista jo ensimäisellä tärppäsi kerralla sopivan kokoinen, hintainen ja vieläpä todella kaunis yksilö. Alkuperäinen ajatukseni oli, etten koskaan tule kilpailemaan ainakaan punaisessa asussa, mutta ei koskaan saisi sanoa ei koskaan… asunihan olikin lopulta punainen. Pidin asusta, kuten koko lookistani kyllä todella paljon, joten tämän asian suhteen loppu hyvin, kaikki hyvin.

Tulevalle kisakaudellani haluan tämänkin asian nyt pelata paremmin ja sataprosenttisesti. Alusta asti oli selvää, että haluan tänä vuonna teetättää juuri sen unelmieni asun ja tekijällä johon voin luottaa sataprosenttisesti. Niinpä saan ylpeänä ilmoittaa, että tulevalla kisakaudellani saan kunnian tehdä yhteistyötä Sahara Beautyn kanssa!

983697_578943618892694_6865947769959060939_n

Sahara Beauty & Design on erilaisia kauneudenhoitopalveluita tarjoava ja kisa-asuja valmistava yritys Helsingissä. Heidän asujaan on voinut ihastella jo vuosia kisalavoilla ja jälkihän on ensiluokkaista! Saharan tyylikkäät, rauhalliset ja viihtyisät tilat sijaitseva Helsingissä Malminkartanossa. Saharassa saat suunniteltua kisabikinien lisäksi muitakin kisa-asuja. Kauneudenhoitopuolelta saa niin rusketukset, hiustenpidennykset, kynnet, sokeroinnit, ripset, meikkaukset ja parranajon. Saman katon alta on siis mahdollista saada kaikki, mitä kisajaana ulkonäkönsä huippuunsavirittämiseen tarvitsee, mutta yhtälailla muihinkin juhliin ja hemmotteluun. Arki on monesti liian kiireistä, joten miksei sitä ihan tavallisenakin päivänä voisi hieman itseään hemmotella ja hakea vaikka sävyä kasvoille rusketuksen muodossa!

Kevään kisaajilla alkaa varmasti asut olla jo kunnossa, mutta mikäli syksylle asua kaipaat, kannattaa aika asun suunnittelulle varata jo hyvissä ajoin. Sahara alkaa toteuttamaan alkukesästä syksyn asuja, joten kannattaa olla hyvissä ajoin kuulolla. Mikäli myös vielä kaipaat kevään kisoihin kauneudenhoitopalveluita, kannattaa olla nopea ja varata omat prinsessatuntisi pian numerosta; 040 411 4202

1660711_537517136368676_1514057211_n

Kiitos vielä Saharalle tästä ihanasta tarjouksesta ja mahdollisuudesta- on ihana saada tietää, että lookista ei ensi syksynä jää ainakaan mikään kiinni. Bikinisuunnitelma mielessäni on jo melko selkeä ja innolla odotan, että sitä pääsen toden teolla Sannan kanssa suunnittelemaan. Vastaavanlaista ei ole värin, eikä koristelun puolesta kovinkaan vielä suomessa nähty- can´t wait!

Psssst. Vielä ehdit tilata mun uutta lempparia tarjouksella;

11059127-1420632169-177189

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija