Selkä

 

8 viikkoa Kultsalle!

Se on jo NIIN lähellä, että hypistelen aamukampaa jo monen monta kertaa päivässä. Fiilikset on aivan täydellisen hyvät tässä vaiheessa ja olen älyttömän tyytyväinen siihen, miten dieettini on tähän asti sujunut.

Dieetti. Jokainen meistä on takuulla lukenut avautumisia, facebook-päivityksiä ja blogipostauksia siitä, kuinka rankkaa ja raastavaa dieetillä olo voi olla. Tukka lähtee päästä, kituutetaan olemattomilla kaloreilla, niistetään loputkin hiilarit pois, pää jumittaa ja mieli heittelee. Ja samalla, lähenee hetki kun sun pitäisi olla ”paras sinä”, loistaa ja säkenöidä kuin kirkkain tähti lavalla. Mielestäni aika haasteellinen yhdistelmä. Ehkä juuri siksi haluankin kertoa toisenlaisen dieettitarinan.

Laitoin viime viikolla valmentajilleni viestiä, että ihan tosi, olette takuulla unohtaneet jotain! Aamulenkit? Pienet ruokakipot? En oikeastaan tiedä mistään muusta, että olen dieetillä, kuin siitä että kalorini ovat maltillisesti pienentyneet ja marraskuusta lähtien normaalin treenirytmin lisäksi ohjelmaan putkahti muutama HIIT/viikko. Nälkää ei ole, koska kalorit on edelleen korkeimmillaan 4700 + vapaa ateria, eli yli viiden tonnin mennään helposti. (tähän väliin strategiset mitat, 160 cm ja nyt 57 kg) Tiedän, että nyt joku ottaa suurennuslasin käteen ja toinen miettii, ei voi pitää paikkansa. Näin se oma valmentajanikin ajatteli alussa, kun olin lähettänyt listauksen ja makrot syömistäni ruuista. Se hätäpäissään syötti ne kalorilaskuriin ja ei edelleenkään uskonut. Ensimmäisen Ramilta saamani ruokapäivityksen jälkeen painoni ja rasva% lähti syöksyen laskuun, kun mies ei vaan millään uskonut, että tällainen pikkuruinen mimmi voi tuhota sellaisen määrän ruokaa.

Sieltä se sitten lähti, pari vuotta sitten. Ruokamäärien maltillinen hilaaminen ylöspäin, ja juuri sillä kärjellä ajatellen, että on sitä jotain sitten, mistä lähdetään dieetillä tiputtamaan. Olen aina muistuttanut siitä, että tässä lajissa ei pikavoittoja ole saatavilla. Voit toki mennä sitä kautta, mutta lopputulos on luultavasti kehoa raastava, armoton dieetti, josta toipuminen saattaa olla hankalaa. Moni on ottanut hurjia riskejä oman terveytensä suhteen, kun lähdetään dieetille ilman pintäjänteistä pohjatyötä. Aineenvaihdunta hiipuu, tulee ongelmia kilpirauhasen kanssa, kroppa ja hormonit ovat sekaisin. Eikä se pälvikalju näin naisena myöskään kovasti houkuttele, vaikka olisi kuinka kireä takamus. Mutta hinnalla millä hyvänsä, tuntuu valitettavasti olevan nykyajan trendi, jopa oma terveys vaakakupissa.

Tiedän omaavani joitakin hyviä geneettisiä ominaisuuksia tätä lajia ajatellen ja toki olen todella kiitollinen niistä. Kiristyn näillä kaloreilla, treenini on pysyneet läpi dieetin kovia ja rakentavina, koska jaksan sitä näillä kaloreilla tehdä. Dieetin ensimmäiset kolme kuukautta tein ainoastaan 1 -2 HIIT-harjoitusta normaali treenien lisäksi ja näillä pääsin 7,5% rasvalukemiin ja aikaa kisoihin on siis kahdeksan viikkoa. Nyt on aika pistää isompi vaihe silmään ja siksi aloitinkin tällä viikolla ”läskileirin” 2 x viikossa. Eli aamuaerobista peliin, niin saadaan tyttöä tästä vielä kiristeltyä roimasti lisää. Mieli on tässä vaiheessa tyyni ja rauhallinen, mutta samalla malttamaton ja odottava.

Eli dieettielämä voi olla myös tätä. Suoraansanottua helppoa, varsinkin jos peilaan niihin postauksiin, mistä alussa mainitsinkin. Uskon, että kun dieetti mennään näin, hyvillä mielin, täynnä energiaa, niin lopputulos näkyy myös positiivisessa mielessä kisalavalla.

Ei pelkästään se päämäärä, vaan se matka, miten sinne mennään.

Super-Maija

Liitteenä kuva, mistä näkee muutaman vuoden off-seasonin ja miten paino ja rasva% maltilla hilautui ylöspäin. Kroppa pysyi kohtuumatalissa rasvoissa, dieetti aloiteltiin 13,5% paketista. Lean massiä tahkottu tässä ajassa n. kolme kiloa lisää!

%

 

 

 1000x300-mass-wk43-ht-protsale-075438

 

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija