Joonas

(c) Tomi Rehell

”Mun uudenvuoden lupaus on, että aloitan laihduttamaan”

Kuinka moni uskoo, kun joku sanoo tän lauseen? Ei varmaan kauheen moni. Ite olen ainakin kuullut useammastakin suusta tän lauseen ja usein se laihduttaminen jo loppuu tammikuun aikana. Alla mietteitäni asioista, joilla on suuri vaikutus dieetin onnistumiseen.

Yksi tärkeimmistä asioista dieetillä lähdettäessä on mielestäni valmistautuminen. Urheilussa ja monessa muussakin asiassa, niin työelämässä kuin elämänmuutoksissa on todella tärkeää valmistautua tulevaan kunnolla. Ilman valmistautumista, ilman suunnitelmallisuutta tulee helposti luovutettua heti ensimmäiseen vastoinkäymiseen. Esimerkiksi mä olen tiennyt jo monta kuukautta ennen dieetin aloitusta, että tulen aloittamaan dieetin tiettynä päivänä. 

Miten valmistautua alkavalle dieetille?

Kaikki lähtee siitä, että lyödään dieetin alotuspäivä lukkoon. Kun asia on päätetty, on helppo ruveta tekemään töitä sitä kohti. Se päivämäärä on takaraivossa koko ajan, ainakin alitajuisesti, joka ainakin itseäni auttaa asennoitumaan siten, että kun se alkaa teen kaikkeni parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi. Käytännössä siis tarvitset aikaa tottua ajatukseen, että dieetti alkaa.

Mikäli sinulla ei ole valmentajaa, joka dieetin sinulle suunnitelee, ota selvää asioista. Ota selvää erilaisista dieeteistä, joita on nykyään hirveästi. Etsi niistä sinulle mieleisin. Jos sinulla on valmentaja, treffatkaa hyvissä ajoin ennen dieetin alkua ja sopikaa näistä asioista. Sopikaa dieetin tyylistä, lähtökaloreista ym. Osaava valmentaja kyllä tietää nämä. Pääasia, että keskustelet valmentajasi kanssa omista fiiliksistä ja kokemuksista tai kokemattomuudesta.

Kerro läheisillesi ja tuttavillesi tulevasta dieetistäsi. Kerro koska se alkaa, kauanko se kestää, millä tavoin se todennäköisesti vaikuttaa elämiseesi, sosiaaliseen kanssakäymiseen ja rutiineihisi. Jokaisella varmasti on tuttuja, jotka eivät tiedä yhtään mitä tarkalla dieetillä eläminen vaatii, joten tee se heille selväksi. Kerro myös mummullesi, että tietyn päivämäärän jälkeen ET syö mitään muuta kuin mitä ruokavaliossasi lukee. Tämä helpottaa teitä kaikkia. Myös muut ehtivät tällä tavalla asennoitua alkavaan dieettiisi.

Jaa päätavoitteesi pienempiin välitavoitteisiin. Kun tavoitat pienemmät tavoitteet yksitellen, se kohottaa itsetuntoa, lisää motivaatiota ja auttaa sinua pääsemään isoon tavoitteeseesi. 

Opettele palkitsemaan itsesi jo ennen dieettiä jollain muulla asialla/materiaalilla kuin ruualla. Tähän hyviä tapoja ovat mm. hieronnat, kuvaukset, leffassa käynti jne. Mitä vain mieleen tulee. Kun totut palkitsemaan itsesi jollain muulla kuin ruualla, vältyt dieetilläkin suuremmilta kiusauksilta. 

Ota selvää myös erilaisista lisäravinteista, joista voi olla dieetin aikana hyötyä. Näitä ovat mm. Thermopure ja Green Tea. Tarkemmat tiedot näistä löydät klikkaamalla kuvaa.

myprotthermomyprotgree


 

Hyvää ja rauhallista uudenvuoden odotusta!

massalogo

Kuvaa klikkaamalla pääset käsiksi uskomattomiin tarjouksiin

Ei tagejaMalene Sørensen

Malene Sørensen

Kirjoittaja ja asiantuntija