Hoplaa!

Aika kirjoitella vähän omia kuulumisia ja kurkata samalla kehonkoostumismittauksin tuloksiin. Inbody-mittaukset ovat mahtava työkalu seurata omaa kehitystä. Aiheesta ehdin jo kerran kirjoitella aiemmin täällä. Kirjoituksen löydät täältä. Siitä klikkaillen muistinvirkistykseksi.

Mutta! Ite käytän Inbody-mittauksia säännöllisesti juurkin seuratakseni kehitystä. Oli se sitten suuntaan tai toiseen ni aina siitä saa arvokasta infoa ja antaa hyvin luotettavaa suuntaa että missä mennään ja miten tulisi jatkossa toimia. Ei ole siis väliä olenko offilla vai kisakaudella, Ossin vaa’alla hyppään säännöllisesti :). Tykkään pysyä kärryllä tuleeko tulosta ja onhan tuo ihan mahtava työkalu esim. valmentajalle tulkita ollaanko menossa oikeeseen suuntaan ja jos ei niin mitä muutoksia tarttisi ehkä tehdä. Luvut eivät nääs valehtele 😀 . Aina se vähän jännittää ja jopa kirpasee nähdä niin brutaalin rehellisiä lukuja, mutta kuten todettua aivan korvaamatonta tietoa ja infoa suunnitelmia plänättäessä.

Mittaukset hoitavat ammattitaidolla ja erittäin kätevästi Easyway (tämäkin blogi sponsored by – kiitos Ossi Nikula ja Easyway.fi 🙂 ). Käykäähän klikkailemassa ja katsomassa seuraava lähin mittauksesi ja päivittäkää tietonne kehonne tilasta 😉 facebookissa ”Easywayn tapahtumat”-sivulla.

easyway IMG_3894

Olen käynyt nyt tässä kolmessa mittauksessa n. 3kk aikana. Aika tiheä väli, tätä en välttämättä suosittelisi muuten mutta kun mulla tosiaan tuo sponsorisopimus niin on tullut ehkä vähän yliahkeraan hypättyä. Yleensä suosittelen semmosta 3-6kk väliä mittauksilla, siinä ajassa kerkeää tulosta tapahtuakin, selkeästikin jos on ”kehityksen palikat kohillaan”. Tämä kehon muokkaaminen on aika hidasta puuhaa niin antaa vaan reilusti kropalla aikaa kehittyä, se kuuluisa maltti.

Sen verran omasta kuviosta kerrottakoon pikaisesti että tein valmentajan vaihdoksen tuossa helmikuun alussa ja sen tiimoilta sitten kartoitin ikäänkuin ”alkutilanteen”. Radikaaleja muutoksia tehtiin sekä treenin että ruokavalioon ja se on tuottanut tulosta oikein mukavasti. Voisin kirjoitella tästä kuviosta oman postauksen piakkoin, ni en täytä skriivausta sillä höpötyksellä -yritetään ees pysyä aiheessa 😀 .

Ensimmäinen mittaus oli helmikuun alussa Jämsänkosken Old’s Gymillä. On jonkun aikaa jo kulunut siitä ku viimeks oon ”Jämsän hoodeilla” pyörinyt, mutta äkkiseltään oli mutu että ko. sali ei ole kauhena kauaa tuossa Kosken keskustassa ollut. Ja oikein muistelin, entisen pankin tiloihin pykätty uusi sali. Hyvä niin!
Oldsgym_Jämsänkoski

Tosiaan vähän kuin alkukartoituksena tämä mittaus. Mulla meni karkeesti ottaen loppuvuosi 2015 ja tämä alkuvuosi 2016 melkoisissa tunnemyräköissä ja oma henkilökohtainen elämä heitti melkoista kärrynpyörää. Ei mennyt hyvin 🙁 . Ja sen mukaisia olivat sitten syömiset ja jaksamiset reenata. Vahvaa matalapainetta oli. Mutta nyt olen vahvempi kuin koskaan! Sometimes you must hit the absolut bottom, to jump back in game agein! – stronger than ever! Mutta ei siitä sen enempää. Lyhyesti että oli ”haastavaa aikaa” eikä syömiset ja reenit olleet sitä ”mitä niiden pitäisi”.

Alkukartoitus oli brutaali herätys. Tiesin että olen ”rapakunnossa” mutta ottihan tämä päähän. Sai ”tovin” pureskella mutta kyllä sieltä sitten tuli se ”ja perkeleh, kyllä täältä noustaan!”
inbody_070216
Ei ole kaunista luettavaa ei. Mutta jostain oli lähdettävä taas. Ja luulen että tulen vielä kiittämään itseäni että otin tämän mittauksen, vaikka sillä hetkellä olisi voinut vajota maan alle häpeästä. Ei näin ”fitness-ihmisen” tulisi toimia että tulee tämmöstä faktaa. Mutta hei, elämä on! Ihminen minäkin olen. Tilanteet tulee ja niiden mukan eletään. Tästä lähdettiin sitten työstämään tosiaan uusilla reeniohjeilla ja uudella ruokaohjelmalla ja to-del-la korkealla motivaatiolla 🙂 .

Seuraava mittaus oli maaliskuun loppupuoliskolla Tampereen tenniskeskuksella. Enpä ole sielläkin ennen käynyt. Tää tuli itteasiassa vähän puskista, olin merkannut faceen että ”kiinnostunut” olen eventistä mutta olin tyystin ehtinyt unohtamaan koko mittauksen. Mulla oli alla mm. YleX ”Parasta ennen”- ysäri-risteily alla (aivan mahtavaa! <3 hymy nousee vieläkin korviin ku muistelee) ja ”vapaampaa syömistä” ja pelkäsin että tulos tulee olemaan sen mukainen, koska kaikkea herkuttelupöhöä en ollut saanut vielä eliminoitua. Mutta koska face tuosta ilmoitteli niin päätin että väliäkös hällä, käydään mittauttauttamassa. Ja kyllähän se kannatti!

inbody_230316

Varsin rohkaisevaa luettavaa. Vaikka pientä pöhöä varmaan oli niin tulokset olivat ”ällistyttävän hyviä” 🙂 . Kirjoitan näistä lapuista tarkemman rapsan toisessa postauksessa, tästä tulis muuten ihan kilometri-bloggaus jos alkaisin avaamaan. Mutta pikaisella vilkaisulla vajaa 2kk aikaa ja tulokset: puhdasta lihasmassaa +2,1kg ja puhdasta rasvamassaa -1,9kg, rasvaprosenti pudotessa peräti -3,8% . Ei huonosti! 🙂 . Lihasmuisti toimii ja kroppa selkeesti vastaa muutoksiin positiivisesti. *peukku*

Kolmas mittaus tulikin sitten aika pian koska Helsingissä pidettiin kevään fitness-kilpailu Fitness Classic. Kulttuuritalolla oli molempina päivinä mittauttamassa bodykansaa myös Ossi ja Easyway. Sinne vaa’alle siis mäkin hyppäsin jälleen…
inbody_170416…tälläisin tuloksin.

Jälleen kerran postiiviinen ja rohkaiseva lappu. Väliä edelliseen mittaukseen ei ole ees kuukautta, eli en odottanutkaan mitään järisyttävää kehitystä en lihasmassassa enkä rasvaprosentissakaan. Mutta siihen seikkaan olin tyytyväinen että lappu oli ai-van identtinen edellisen kanssa. Voisi äkkiseltään luulla et se ois ”höh” ja pettymys. Mutta ei se ole kun tiedostaa sen vallitsevan faktan, että mulla on kalorit ollu kokoajan noususuhteessa, parin-kolmen viikon välein nostettu maltillisesti. Ja siltikään ei ole läskiä kertynyt! Joten se on erittäin hyvä asia *peukku* 🙂 . Kiitoksia vaan ammattitaitoiselle valmentajalle. Tietää mitä tehdään ja mun kroppa on ilmeisesti ottanut kaiken treenin ja ruuan oikeni hyvin vastaan. Ei ole päätynyt lanteille vaan pyörimään.

Että näillä spekseilla mennään. Jatketaan kovia reenejä ja tarpeeksi oikean ruuan syömistä ! 🙂 Sitä ”oikeaa fitness-meininkiä”.

Mukavaa alkavaa kevättä (kyllä se sieltä tulee! 🙂 ) kaikille blogin lukijoille. Pysykäähän mukana jatkossakin! 🙂
Muistakaahan käydä tykkäämäässä face-sivusta ja seuratkaa Instassa ”kasipainojajakarrynpyoria”, youtubesta löytyy myös kanava. Saa vinkata kaverillekin ;).

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija