Tervehdys Mass Zonen lukijat! Kirjoitan ensimmäistä blogipostaustani ikinä. Toivon, että kirjoitukseni motivoivat, antavat uskoa tekemiseen ja ehkä jopa ohjaavat jotakuta terveempään, parempaan elämään. Luontevin paikka blogia julkaista on Mass.fi, jonka lisäravinteisiin olen luottanut koko kuluvan vuoden. Treenimetodini ja ruokailutottumukseni ovat minun itselleni räätälöimiä, joten muista kuunnella ennenkaikkea omaa kehoasi. Kerron ensimmäisessä postauksessa lyhyesti tarinani vuoden alusta tähän hetkeen.

Kuten blogin nimi antaa ymmärtää kolmekymmentä ikävuotta alkaa tulla mittariin. Tämän asian tajusin aika tarkkaan 9kk sitten, kun vaaka näytti aamulla jylhät 145kg ja olo oli tukala. Olin väsynyt, laiska ja ahdistunut, sekä fyysisesti aivan rapakunnossa. Aloin miettimään, että tulisinko näkemään tyttäreni (tuolloin 10kk) ylioppilasjuhlia, saatika mahdollista tulevan lapsenlapsen syntymää vai olisiko kuusi jalkaa maata päälläni.

Aloitin elämäntapamuutoksen, jolle ei loppua näy. Vaikka kyse on nimenomaan elämäntapamuutoksesta, tarvitsee luonteeni tuloksia ja tavoitteita. Niinpä asetin realistiset, mutta kovat tavoitteet. Muutoksen alkamispäiväksi voidaan ajatella kliseisesti 1.1.2015, mutta näin se nyt vaan oli. Päätin että kesäksi lähtee 20kg ja 2.12.2015, jolloin on syntymäpäiväni, ollaan niin lähellä sataa kiloa, kuin mahdollista, mieluummin alle.

Salilla tavoitteitani oli kaksi kertaa omapaino maastavedossa, useampi toisto kehonpainolla penkkipunnerruksessa ja puolitoista kertaa oma paino takakyykyssä. Ehkä kunnianhimoisin tavoitteeni oli hölkätä 5km yhtäjaksoisesti, koska vuodenvaihteessa kolme lyhtypylvään väliä oli maksimisuoritus.

Tällä hetkellä kaikki nuo salitavoitteet on saavutettu ja uusia tavoitteita teen joka päivä. Olen vuosia sitten harrastanut voimanostoa ja siltä saralta on paljonkin tietämystä, mutta kaikki muu onkin sitten tarvinnut opetella alusta. Viisihenkisen perheen isänä ei ole ollut mahdollista hakeutua valmennukseen, joten oppiminen on tapahtunut satoja blogitekstejä lukemalla, tuhansia videoita katsomalla, kyselemällä ja katselemalla, sekä myös valitettavasti kokeilemisen ja erehtymisen kautta.

Yhdeksän kuukauden, noin kolmensadan treenin ja kolmenkymmenenkuuden kilon jälkeen peilistä katsoo 109kg painava, todella virkeä, hyväntuulinen ja hyvinvoiva mies, jonka matka terveelliseen elämään on kuitenkin vasta alussa.

Tulen muutamassa ensimmäisessä postauksessa avaamaan treenimetodejani ja -määriä. Kerron ruokavaliostani, sekä kehonhuollon ja levon merkityksestä. Noista asioistahan se kehitys koostuu.

Jatkossa sitten lisää tavoitteita, niiden saavuttamista, päivän treenejä, ruokakuvia, reseptejä, treenikuvia, ehkä jotain videomateriaalia yms.

Tervetuloa seuraamaan matkaani. Muistakaa kommentoida, kehua ja haukkua. Kaikesta palautteesta saa erilaista voimaa jatkaa tätä touhua.

Olkoon voima kanssanne!

-Petri

Loppuun vielä kuvat, joiden välillä on melko tarkalleen yksi vuosi ylempään kuvaan vielä joulukilot päälle, niin voitte kuvitella miksei kuvia kauheasti tuolta ajalta ole :–) Never again!

IMG_0754 IMG_3921

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija