Espanjan leirin päättymisestä on ehtinyt vierähtää jo muutamia viikkoja ja ehkä nyt on hyvä aika vähän kerrata leiriä ja sen harjoituksellista sisältöä. Leirillä harjoiteltiin kerran päivässä ja treenien kestot pyörivät kolmen ja kuuden tunnin välillä. Harjoitukset onnistuivat loistavasti ja kokonaisuudessaan leiristä jäi hyvä maku. Yhteentoista päivään kertyi ajokilometrejä noin 1200km, eli reilu 100km keskimäärin päivässä. Treeneissä hyödynnettiin Denian monipuolisia maastoja. Jonain päivinä ajettiin vain tasaisella, kuten kevyinä päivinä tai päivinä, jolloin ajettiin joukkuevetoja. Toisina päivinä taas (lue: useimpina päivinä 🙂 ), ajettiin paljon mäkiä ylös alas huimaa vauhtia. Etelässä on mukava ajella kunnon nousuja, joita ei Suomesta valitettavasti löydy. Omaksi ehkä lempinousuksi osoittautui Coll de Ratesin nousu, joka on noin 6,5km pitkä ja keskijyrkkyydeltään noin 5,2%. Eli mukava, täysin ajettavissa oleva nousu, jonka ylös ajamiseen menee rennon kovaa ajaen noin 18 minuuttia. Muutkin Espanjassa leireilevät ajajat taisivat pitää noususta, sillä ikinä ei tarvinnut ajaa nousua yksin ylös. Aina löytyi ajoseuraa ja sopivia kirittäjiä.

Jokainen päivä leirillä eteni aikalailla samalla kaavalla, joka oli seuraavanlainen:

7:00 Herätyskello soi

7:30 Aamupalan nauttiminen

8-10 Yleisiä aamutoimia, ehkä jopa vähän lukio-opiskeluja aamutuimaan, lenkille valmistautumista

10 Lenkille

10-16 Lenkillä, joka päivä lenkki ei kestänyt neljään asti mutta jonain päivinä kyllä. Tähän aikaväliin kuului siis monenlaista: Ähinää, puhinaa, nousuja, laskuja, tasaista jauhamista…

16 Lenkiltä takaisin kämpille

17-19 Ruokailu. Ensin piti tietysti valmistaa ateria, sillä teimme leirin aikana kaikki ateriat itse.

19-22 Seuraavan päivän suunnittelua, mukavaa yhdessä oloa, ehkä taas vähän opiskelua…

22-23 Nukkumaan, jotta jaksaa taas seuraavana päivänä herätä seitsemältä!

20160306_122129

Leirin jälkeiset harjoitukset Suomessa ovat sujuneet hyvin. Palautuminen leiristä onnistui hyvin ja pian pääsi Suomessa taas normaaliin treenirytmiin kiinni. Onneksi Suomessa oli ajokelit leirin aikana parantuneet huomattavasti ja nyt on päässyt jo muutaman päivän ajelemaan Suomessa maantiepyörällä. Kisakausikin lähestyy kovaa vauhtia, muutamien viikkojen päästä on jo ensimmäiset kisat! Ennen kisoja meillä on vielä Fincycling tiimin kanssa ensi viikonloppuna kilpailukauteen valmistava leiri Vanajanlinnassa Hämeenlinnassa. Luvassa on viikonlopun aikana luultavasti kaksi tehokasta harjoitusta, joiden tarkoituksena on valmistaa kroppa tuleviin kilpailuihin. Tästä ja pian alkavasta kisakaudesta myöhemmin!

-Kierroksia kampiin-

 

massrecovery

 

 

 

 

 

 

 

1000x300-mass-wk43-ht-protsale-075438

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija