FEEL GOOD FOODS | 5 RUOKAA, JOTKA PIRISTÄVÄT MIELIALAASI

5foods


Tiesitkö, että on olemassa ruokia, joiden avulla voit kohottaa mielialaasi ja jotka auttavat sinua jaksamaan paremmin? Tässä artikkelissa käymme läpi 5 ruokaa, joita sinun tulisi syödä jaksaaksesi täydellä teholla!


#1 Kala
Kala on oiva lähde hyville rasvoille. Se sisältää omega-3:sta, joka kohottaa mielialaasi ja vaikuttaaa kehosi hyvinvointiin niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Hyvät rasvat parantavat myös aivojesi suorituskykyä ja hyvinvointia.
Omega-3 on aine, jota keho ei tuota itsestään. Sen vuoksi onkin tärkeää varmistaa, että saat sitä oikeanlaisen ruokavalion ja lisäravinteiden kautta.
✓ Säilykekala on helppo tapa varmistaa hyvien rasvojen saanti. Esimerkiksi tonnikalapurkki on helppo ottaa mukaan mihin vain ja sitä voi helposti lisätä vaikkapa salaattiin!


#2 Sitrushedelmät
5foods2
C-vitamiini auttaa tunnetusti raudan imeytymisessä ja rauta puolestaan on tärkeää kehon energiavarastojen ylläpitämiseen. Jos tunnet olosi väsyneeksi ja vetämättömäksi kannattaa ehdottomasti käydä lääkärissä varmistamassa, että kehosi rautapitoisuus on kunnossa.
Anemia on valitettavan yleinen puutostila, joka aiheuttaa väsymystä ja vetämättömyyttä. Rauta paitsi ehkäisee anemiaa, vaikuttaa se myös kehosi serotoniinin ja dopamiinin tuotantoon.
Varmista siis, että saat tarpeeksi C-vitamiinia oikeanlaisen ruokavalion ja vitamiinilisien kautta!
✓ Herkullinen tapa C-vitamiinin nauttimiseen on esimerkiksi sitrussmoothie tai fruitie!


#3 Pinaatti
Pinaatti vaikuttaa mielialaasi, sillä se sisältää B9-vitamiinia, joka auttaa säätelemään kehon serotoniinin tuotantoa. Serotoniini puolestaan vaikuttaa mielialaasi.
B9-vitamiinin lisäksi pinaatti sisältää magnesiumia, mineraalia joka vaikuttaa muun muassa unen laatuusi. Magnesiumin on tutkittu olevan tärkeä aine yli 300:n biokemialliseen reaktioon ihmiskehossa. Aikamoinen superfood siis!


#4 Pähkinät

5foods3
Pähkinät ovat paitsi herkullisia, on niissä paljon hyviä rasvoja, jotla vaikuttavat kehon ja aivojen toimintaan. Lisäksi ne sisältävät magnesiumia.
Pähkinät toimivat hyvin välipalana ja lisukkeina vaikkapa salaatin tai rahkan kanssa. Muistathan kuitenkin kiinnittää huomiota annoskokoon, sillä pähkinät ovat hyvin kaloripitoisia rasvaisuudensa vuoksi.
✓ Pähkinät voit nauttia joko sellaisenaan, tai pähkinävoin (mantelivoi, maapähkinävoi) muodossa vaikkapa riisikakkujen päällä, tai puuron tai smoothien seassa!


#5 Herkkusienet
Herkkusienet sisältävät D-vitamiinia, joka on yhteydessä ihmisen mielialaan ja vastustuskykyyn. D-vitamiini on ihmiselle välttämätöntä ja erityisen tärkeää etenkin pimeään vuoden aikaan.


MUISTA MYÖS:
Tiettyjen ruokien syöminen vaikuttaa kehoon eri tavalla. Mikset siis kokeilisi yllä mainittujen ruokien sisällyttämistä omaan ruokavalioosi? Muistathan myös huolehtia nesteytyksestä!

5foods4

 

 

 

 

1000x300-Mass-wk21-gs-thu-myprotein-sale-072316

dvitsku

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija