Kevään IFBB-kisat lähestyvät huimaa vauhtia, mutta niitä odotellessa ”hemmoteltiin” fitnesskansaa GoExpo-messujen yhteydessä järjestetyllä Fitness Helsinki -kilpailulla.

Itselläni oli kovat odotukset tapahtumasta. Olin nähnyt mm Fitnesspäiväkirjojen Mari Valosaaren postauksia ja juttuja kyseisistä kisoista joten osasin kyllä odottaa hieman erilaista menoa kuin IFBB kisoissa, mutta mutta…

bodytytyt

Body Fitness -kilpailijat

Luokkia fitnesskisassa oli 4, Sport Model, Sport Fitness, Sport Body sekä Sport Bikini. Model-sarjassa haettiin urheilullista kansikuvatyttöä, Fitness-sarjassa oli vapaaohjelma, body ja bikini hieman kuten IFBB. Bodyssä tosin miehet ja naiset olivat yhtä aikaa lavalla, vaikka voittaja valittiinkin molemmista erikseen. Lisäksi oli Fitness Warrior -kilpailu joka oli jotain crossfitin ja parkourin sekoitetta. Nämä warriorkisat järjestettiin sunnuntaina enkä perehtynyt niihin muuten kuin telkkarin kautta katsoen.

Bikinissä kilpailussa on kaksi kierrosta, fantasiahahmo-asu ja bikinikierros.

biksulikat2biksulikat1

Kaikesta päätellen kilpailuun sai ilmoittautua kuka tahansa. Ei se mitään, mutta kun samainen kuka tahansa sai osallistua mihin tahansa luokkaan loppui meikäläisen ymmärrys. Kuvittelisin että esim bodyssä ja bikinissä haettaisiin erilaista rakennetta ja lihasmassaa, mutta niinpä vaan ”parhaimman näköinen” tyttö voitti molemmat luokat. Toki, minun silmissäni hän oli yksi harvoista jotka oikeasti edes ansaitsivat käyttää nimitystä fitness…

Laatueroa kisaajissa oli myös yllättävän paljon. Vai mitä itse olet mieltä?

fitnesslikat

Vapari-fitness -kisaajia

Lopputulemana sanottakoon, ettei kyseinen kilpailu ainakaan motivaatioboostia antanut, enemmänkin tuli pieni pettymys siitä, millainen vaikutus tapahtumalla on yleiseen fitnessarvostukseen. Onneksi Kultsalla on kohta laatulihaa lavan täydeltä, sieltä sitten sitä intoa ammentamaan.

– Salikirppu Niina

 

pääsiäisbanneri

Ei tagejaLars Pedersen

Lars Pedersen

Kirjoittaja ja asiantuntija