Monia urheilublogeja lukiessani toivoisin niiden sisällön kertovan enemmän urheilijan harjoituksista. Näin saisin kuvan siitä, millaisia harjoituksia hän tekee ja millaista ärsykettä kyseinen laji vaatii, jotta siinä voisi kehittyä. Tällaisia blogeja on harmittavan vähän. En tiedä, mistä tämä johtuu. Eikö urheilijat halua paljastaa kilpakumppaneilleen omia salaisuuksiaan vai eikö urheilija pidä harjoituksiensa sisältöä tarpeeksi mielenkiintoisena siitä kirjoittaakseen. Itse päätin, että seuraavien yhdeksän viikon aikana aion kertoa tarkalleen jokaisen harjoituksen sisällön EM-kisoihin asti. Joten tervetuloa mukaan seuraamaan seuraaviksi yhdeksäksi viikoksi valmistautumistani voimanoston EM-kilpailuihin.

Sunnuntai 18.1

Kyykky 5*5*120 kg
Vatsat

Vieläkin on kroppa ja lantio erittäin jumissa SM-kisojen jälkeen. Kyykystä puuttui vauhti, kun joutui pidättelee alasmenoa, jotta paikat eivät menisi rikki liiallisen venytyksen vuoksi. Rinnalleveto jätettiin kokonaan pois tältä päivältä, koska kädet olivat myös jumissa ja liike venyttää forkkuja niin paljon, että suorittaminen olisi ollut yhtä tuskaa.

Maanantai 19.1

Penkki 7*3*80 kg
Rinta kp 4*8
Pullover 4*8
Selkäpenkki variaatio 4*8

Selkäpenkki on suhteellisen uusi tuttavuus. Siinä tehdään selkäliike, kuten normaalissakin selänojennuksessa, mutta tämän lisäksi liikkeeseen lisätään toiminnallinen harjoitus. Voisin jossain vaiheessa kuvata kyseisen suorituksen, koska en osaa selittää sitä niin, että kukaan ymmärtäisi kuitenkaan, miten liike suoritetaan. Hyvän pumpin saan ainakin aikaiseksi alaselkääni tuolla liikkeellä, jos en muuta.

Tiistai 20.1

Etukyykky 5*3*100 kg
Vinopenkki kp 4*6
Kulmasoutu 4*8
TRX vatsat, ojentajat ja selkä 4*8

+ hieronta -selkä

 image

TRX-harjoitteet tehdään omaa kehonpainoa hyödyntäen. Liikkeet vaativat sekä voimaa että staattista pitovoimaa. Erittäin hyviä oheisharjotteita monotomisille urheilulajeille, kuten voimanostolle. Kirjoitinkin yhden postauksen juurikin tuosta TRX- vatsaliikkeistä. Voit tutustua siihen tästä.

 Torstai 22.1

Niskakyykky 5*5*100 kg
Maastaveto 5*4*120 kg
Hypyt tangolla 3*15
Leuanveto vo 3*10
Vatsat

image

Hypyt tangolla on painonnostovalmentajaltani opittu ”vanhanliiton” liike. Kerran eräs mieshenkilö (entinen painonnostaja) tuli kertomaan minulle hymyissäsuin, kuinka mukavaa oli nähdä minun tekevän tuota vanhaa ja unohdettua liikettä salilla. Sitä kuulema teki ainakin hänen aikoinaan niin painonnostajat kuin yleisurheilijatkin. Liike suoritetaan niin, että tanko sijoitetaan joko etu- tai takakyykyn omaisesti rinnalle tai niskaan. Liike aloitetaan kyykkyn ala-asennosta. Kyykystä ponnistetaan ylös niin, että kyykkykulma ei muutu ja reidet pysyvät 90 asteen kulmassa kokoajan. Ponnistus tehdään siis pohkeilla. Varmaan pakko kuvata tämänkin erikoisliike, jotta kukaan tajuaa, mistä puhun. Liike on erittäin hyvä apu liikkuvuuden ja räjähtävyyden ylläpitämiseen.

Perjantai 23.1

Penkki stopilla 2*4*70 kg, 2*3*80 kg, 3*2*85 kg
Pystypunnerrus Smithissä 5*6
Julle istuen 4*6

Penkissä kaikki toistot pysäytetään muutamaksi sekunniksi rinnalle. Julle eli Hyvää Huomenta istuen on käyty läpi aikaisemmassa kirjoituksessa. Jos haluat virkistää muistiasi , niin käypä lukemassa juttu tästä.

Näin polkaistiin ensimmäinen viikko yhdeksästä viikosta käyntiin. Tämä viikko muistuttaa kovasti peruskuntokautta, sillä toistot ovat vitosia ja samalla painolla tehdään paljon toistoja. Tulevat viikot ovat sekoitusta niin perus-, voima- ja kisakuntokautta. Jotain uutta ja erilaista minulle. Saa nähdä, miten hyvin tällainen kombo toimii.

Massilla on muuten tällä viikolla tarjous mun vakio proteiineista Mass recoverysta + Mass Wheysta, jotka saa yhteishintaan 90 e. Erittäin halpa hinta näistä hyvistä proteiini- ja palautusjuomajauheista. Kannattaa tarttua tarjoukseen ja kauppaan pääset alla olevasta linkistä.

massalogo

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija