8.2 Sunnuntai

Kyykky: 2x3x130, 3x2x140

Rinnalleveto + ylöstyöntö 5×4

Kyykky alkaa muistuttamaan voimakauden harjoituksia. Kiva saada selkään vähän isompia rautoja.

9.2 Maanantai

Penkki: 2x6x70, 2x4x80, 2x3x85, 2x2x90, 2x1x90

tyynypenkki

Tää on ihan uusi penkkiliike mulle. Eräs harjoittelija tykkää mukavuudesta. Mikäs siinä. Nimesin liikkeen tyynypenkiksi. Onhan noita muitakin erikoisliikkeitä olemassa, kuten ketju- , kuminauha- ja lankkupenkki.

 Penkissä otin viimeisen noston stopista, vaikka ei ohjelmassa niin lue. Välillä on pakko ottaa stopilla painoja, kun tuntuu, että tuntuma häviää pysähdystekniikkaan. Kyllä. Siihenkin on ihan oma tekniikkansa, koska pysäytän tangon niin, että paineet pysyvät lihaksissa ja lähden jännitteestä nostamaan tankoa takaisin ylöspäin. Voisin kuvitella, että jotkut penkkipunnertajat saattavat nostaa niin, että tangon ollessa rinnalla jotkut päästävät ylävartalon(selän+rinnan) paineettomaksi ja keräävät paineen takaisin noston alussa.

Selkäpenkki 5×6

Suorinjaloin tehty voimapyörä 3×10 + vastuskumi apuna

Mulla on ollut vatsalihakset viikon kipeänä edellä olevan treenin jäljiltä. Erittäin tehokas koko korsetin liike. Liike on vain erittäin kova harjoitus notkoselkäiselle ja selkävammaiselle ihmiselle, kuten minulle. Ala-asennossa suunnanmuutoksen kohdalla alaselkä on erittäin kovilla ja alaselässä on ehkä havaittavissa pientä pettämistä ja vihlomista. Ei järkevää sanoisi joku ulkopuolinen ihminen. Erittäin tehokas harjoitus keskikropalle sanoo Johanna.

10.2 Tiistai

Etukyykky 6x3x90

Pukeilta kyykky kp 4×8

Rinta kp 5×6

Pullover 4×6

Ohjelman ulkopuolella tein pukeilta tehtyä kyykkyä. Se on lantiota avaava liike. Jos jaksaisin kasata ton pohjan aina ennen kyykkyä ja vetoa, se olisi kova juttu. Varmasti lämmittelykin olisi mukavampaa. Laiska kärsii. Kuva liikkeestä alla.

laatikkokyykky

Tää on niin söpö. Valmentaja oli piirtänyt ohjelmaan neuvot, kuinka kyykky käsipainolla bokseilta suoritetaan.

 12.2 Torstai

Niskakyykky 5x5x110

Maastaveto 5×120, 4x2x120

Pieni virhe tapahtui ekassa sarjassa. Ihan ajatuksissa tein vahingossa vitosen kolmosen sijasta. No kukaan ei ole täydellinen. Kävin ennen harjoittelua pienessä kirurgisessa toimenpiteessä ja sen jälkeen ei olisi saanut harjoitella. Ajattelin kuitenkin käydä kyykkäämässä sillä punttikielto taisi koskea käsiä. Jätin pois kaikki apuliikkeet tältä päivältä, että kenenkään ei tarvitse valittaa siitä, etten kuuntelisi lääkäreitä. Pidin myös kovan kivun takia KAKSI seuraavaa päivää totaalilepoa -putkeen! Unbelievable!

side

Kävin laittaa hauisimplantin. No ei vaiskaan. Kai.

Hieronnassa käyty harjoittelun jälkeen ja jalat olivat erittäin tukossa – Pakarat varsinkin. Illalla sattui todella paljon jalkoihin ja ilman särkylääkettä ei olisi nukkumisesta tullut mitään. Laitoinkin hierojalle viestiä, että hän melkein tappoi mun jalat, sillä tällähetkellä ne kituu. Siltä se vähintäänkin tuntui.

15.2 Sunnuntai

Penkki, stop 6x3x80

Pystypunnerrus smith takaa 5×6

Ranskalainen 4×6

Ylätalja eteen 4×6

Voimavatsat seisten

Julle 4×5

TRX sivuvatsat

Vatsat alkaa olee ihan puhki. Samoin alaselkä. Pakko laittaa vähintään viikoksi telakalle kaikki vatsa- ja selkäliikkeet (koskee vain apuliikkeitä). Harvoin päätän jättää harjoituksia väliin, mutta liian väsyneet lihakset toimivat samalla lailla kuin heikot lihakset. Ne ei tee työtä, johon niitä tarvitsen –kuten välilevyjen tukemisessa.

Viime viikolla oli yksi kevyempi harjoitus penkin kohdalla. Tällä viikolla kevyt harjoitus oli etukyykky. Ihan mielenkiintoinen ja erilainen harjoitusmetodi. Periaatteessa kuuden viikon aikana ei pidetä selvää kevyttä viikkoa, mutta viikossa yleensä jokin harjoitus on suht kevyt. Kai sillä yritetään vähän antaa lepoa kropalle. Vaikea sanoa.

massalogo

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija