Olen huomannut olevani melko pohdiskeleva ja analyyttinen ihminen. Vaikka usein mennä touhotan pää kolmantena jalkana, ajattelematta sen kummemmin syitä ja seurauksia, löydän kuitenkin itseni usein miettimästä miten voisin parantaa tai muuttaa joitakin asioita elämässäni.

staypositive

Perusasenteeni elämässä on, että jokaisesta asiasta löytyy positiivinen puoli vaikka juuri sillä hetkellä se ei siltä tunnukaan. Kaverini ovat myös ehkä kuulleet (liiankin monta kertaa) lauseen ”Positiivisen kautta”. Tähän rinnastaen; ajattelen myös että kaikki tapahtuu syystä. (Tosin joskus syy on että olet typerä ja teet typeriä valintoja). Voimme itse kuitenkin vaikuttaa millä mielellä olemme ja miten muita kohtaan käyttäydymme.

Nyt viime ajat minun on kuitenkin ollut paha olla. Miksi?

Vietämme työympäristössämme ja työtovereiden kanssa eniten aikaa päivästä. Työympäristö jossa itse olen ei kuitenkaan ”auraltaan” ole ehkä se kaikkein paras…. Jatkuvaa nälvintää, piikittelyä ja toisista selän takana pahan puhumista. Negatiivisuutta negatiivisuuden perään. Tällainen ilmapiiri vaikuttaa ihmiseen väkisinkin.

kiukuttelukielletty

Mistä tällainen negatiivisuus sitten johtuu?

Kuten tiedetään, sonta valuu alaspäin. Mitä alempana hierarkiassa olet, sen varmemmin kuraa tulee niskaan. Meidän talossa nainen on vähäarvoisempi kuin mies ja sen huomaa päivittäin.. Lisäksi työtehtävien laatu tekee sen että me toimiston tytöt olemme selkeästi vähempiarvoisia muiden silmissä.

Olen toimiston vastaava, joten hierarkiassa olen kai asteen tärkeämpi kuin toinen toimistossa. En kuitenkaan pidä itseäni yhtään sen parempana ihmisenä kuin työtoverini, mutta hänen käytöksestään huomaan usein hänen pitävän itseään minua huonompana? Miksi? Miksi verrata itseään muihin?

Helpottaako toisten nälviminen ja piikittely omaa pahaa oloa? Onko se helpompaa vain kiukutella, kuin mennä itseensä ja selvittää miksi itsellä on paha olla?

haters

Yritän joka päivä parhaani siinä että pysyn positiivisena, enkä anna negatiivisten asioiden tai ihmisten vaikuttaa minuun. Tällä hetkellä työilmapiirini on kuitenkin niin kurja, että olen oikeasti miettinyt jopa työpaikan vaihtoa. Vanhan kansan sanoin; ”Herra, anna minulle tyyneyttä hyväksyä ne asiat joita en voi muuttaa ja rohkeutta muuttaa ne, jotka voin ja viisautta erottaa nämä kaksi toisistaan”. Ja koska en voi muuttaa ihmisiä ympärilläni, on minun kai muutettava ihmiset ympäriltäni….

Oletko sinä joutunut negatiivisuuden ympäröimäksi? Kuinka pääsit sieltä pois?
– Salikirppu Niina

Ei tagejaLars Pedersen

Lars Pedersen

Kirjoittaja ja asiantuntija