Kuten aiemmin lupasin, tässä myös katsaus lisäravinteisiin joita minulla on päivittäisessä käytössä.

Heraproteiini

Jauhemaisia proteiineja on olemassa useampaa sorttia (kaseiini, herneproteiini, hamppuproteiini jne) mutta itselläni on päivittäisessä käytössä siis heraproteiini. Joidenkin suositusten mukaan heraisolaatti on paremmin imeytyvää ja puhtaampaa mutta vielä toistaiseksi kun ei olla kisadieetillä, olen käyttänyt vähän mitä milloinkin.

Omassa ruokavaliossa whey-pussi näyttäytyy sekä välipalalla että palautusjuomassa, toki hera sopii myös aamupalalla vaikkapa raejuuston korvaajaksi. Sekoita 20g wheytä puuron sekaan ja voilá; saat kaurapuurosta vaikkapa suklaapuuroa! Itsellä löytyy hyllystä makuina suklaa, vadelma ja vanilija, ja näitä vuorottelen aina makumieltymysten mukaan.
purkit
Tälläisiä purkkeja löytyy tästä talosta varmaan kymmenkunta, toki näitä ei enää ole saatavilla, vaan jauheet myydään nykyisin pussimuodossa. Kuvan kissat eivät liity treenaamiseen.

Glutamiini

Glutamiini on aminohappo joka auttaa lihasta kasvamaan ja palautumaan paremmin. Itsellä glutamiinin saanti on ajoitettu palautumisjuoman yhteyteen eli palkkarissani on wheytä, 5g glutamiinia ja kreatiinia. 

Kreatiini

Myös kreatiinin on todettu parantavan voimaa, kestävyyttä ja lihasten kokoa ja siksi sitäkin löytyy palkkaristani 5g verran. 

BCAA

BCAA on nimitys haaraketjuissista aminohapoista, joita ovat L-leusiini, L-isoleusiini ja L-valiini. Niitä saadaan päivittäin ravinnosta mutta treenatessa tarve kasvaa ja erillinen BCAA-valmiste on hyvä tapa varmistaa niiden saanti.

Itselläni BCAA näyttäytyy treenien ohessa, juon treenin yhteydessä juomaa jossa on BCAA’ta sekä dieetillä ollessa myös maltodextriiniä. Isäntä taas nappaa yhden BCAA-kapselin ennen treeniä ja toisen treenin jälkeen, molemmat tavat ovat ihan yhtä hyviä, tärkeintä että kroppa saa tarvitsemaansa rakennusainetta.

putelit

Treenilaturi

Latureita on monenlaisia ja jokainen toimii hieman eri tavalla. Laturin tarkoitus on piristää ja antaa ekstrapotkua treeniin, samalla auttaen kroppaa tekemään hieman enemmän. Varsinkin itsellä tuo piristävä vaikutus on usein tarpeen, aamulla kun raahautuu salille ennen työpäivää voi herääminen olla kohtalaisen vaivalloista. PUMPin kofeiini kuitenkin yleensä potkaisee melko nasakasti ja treenit tulee tehtyä hyvällä sykkeellä.

Nämä lisäravinteet ovat siis päivittäisessä käytössä, lisäksi ruokavalioon kuuluu jotain superfoodeja. Ehkä niistä lisää omassa postauksessaan?

1000x337-Mass-wk03-wo-goals-HealthWellbeing-061706

Ei tagejaLars Pedersen

Lars Pedersen

Kirjoittaja ja asiantuntija