Moi.

Olen tässä kerännyt 10 asiaa mitä kannattaa syödä!

1. Mustikka.
Mustikat ovat täynnä antioksidantteja, kivennäisaineita sekä vitamiineja, ja ovat myös hyviä vatsalle ja suolistolle.

2. Inkivääri.
Vatsa rakastaa inkivääriä. Jos on huono olo, on hyvä pureskella inkivääriä. Inkivääri vähentää ilmavaivoja ja auttaa ripuliin, sekä pitää sinut terveenä ja toimii tulehduksenvastaisesti. Inkivääri lisää veren virtausta koko kehossa, lisää ruoansulatusta ja auttaa migreeniin.

3. Chia siemenet.
Chia siemenet sisältävät viisi kertaa enemmän kalsiumia kuin maito, kahdeksan kertaa enemmän omega-3:a kuin lohi ja seitsemän kertaa enemmän C- vitamiinia kuin appelsiinit.

4. Omena.
 Yksi omena päivässä pitää lääkärin loitolla. Se ei ehkä ole niin helppoa, mutta omena ja varsinkin omenan kuori on itseasiassa varsin hyödyllinen. Kuori sisältää flavonoideja, runsaasti C-vitamiinia, kaliumia ja pektiinia, joka on hyvä vatsalle ja suolistolle.

5. Granaattiomena.
Granaattiomenat sisältävät antioksidantteja, C-vitamiinia, gallokatekiinia, antosyaanitteja ja mineraaleja, kuten rautaa ja kaliumia. Tämä koostumus puhdistaa kehon myrkyistä, estää ihon vanhenemista ja sillä on useita suojaavia ominaisuuksia.

6. Gojimarja.
Ainutlaatuisuus gojimarjassa on, että se sisältää 500 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinit, kolme kertaa enemmän rautaa kuin pinaatti, neljä kertaa enemmän antioksidantteja kuin kirsikka ja 6 kertaa enemmän beetakaroteenia kuin porkkanaa.

7. Kurkuma.Kurkuma suojaa monilta sairauksilta.  Joissakin intiaaniheimoissa, joissa syödään paljon kurkumaa, ihmiset vanhenevat kärsimättä merkittävämpiä sairauksia.

8. Porkkana.
Tämä on monen suosikki. Sisältää C-vitamiinia, D-vitamiinia, kuitua, folaattia, rautaa, kalsiumia ja sinkkiä. Muista syödä se raakana säilyttääksesi sen korkean ravintosisällön.

9. Sitruuna.
Tiesitkö, että sitruuna torjuu selluliitteja? Sitruuna voi tehdä sinut kauniimmaksi monin tavoin. Torjuu muunmuassa aknen.

10. Kaali.
Kaali on uskomattoman hyödyllinen, hyvä vatsalle ja myös hyvin halpaa! Kaali edistää hyödyllisiä suolistobakteereja ja voi lievittää tulehtuneita niveliä. Kaali on paras syödä raakana tai kevyesti höyrytettynä.

Kovaa treenaavalle urheilijalle terveellinen ravinto on varsin tärkeää.
Toki kaikki jaksaa paremmin kun on terveellinen ja monipuolinen ruokavalio.
Siis hyvän ruokavalion lisäksi yllämainitut asiat on hyvin toimivia ja suositeltavia ravinteita.

LI9WD5BC

jouluginger
Inkivääri on minun suosikki ja käytän sitä mausteena melkein kaikkeen ruokaan mitä laitan. Se sopii hyvin mausteeksi jopa leivän päälle.

Nyt vaan kaikki uusi vuosi terveellisissä merkeissä käyntiin!

 

 

1000x300-mass-wk43-ht-protsale-075438

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija