Eli jatkan vähän tarkemmin tässä postauksessa polvivaivasta, josta valittelin jo viime kerralla. Eli oikea polveni on jo pidempää kipuillut varsinkin rappusia kävellessä, myös tasamaalla pidempiaikainen kävely on tuonut siihen kipuja. Viime aikoina myös kyykkääminen on aiheuttanut lievää kipua polven etuosassa. 

Kerroin vaivasta eräälle tutulle urheiluhierojalle, joka epäili heti että minulla on polvessa olevassa patellajänteessä vaivaa. Hän antoi minulle hoitoohjeet siihen eli kylmää ja tulehduskipu geeliä kipualueelle sekä etureisien venyttelyä. Hoidin polvea näillä ohjein ja se tuntui paljon paremmalta joten ajattelin, että se kestäisi jo pientä rasitusta, koska edelleenkin EM-kisat ovat alle 10 päivän päästä. Tämä aiheutti taas kovaa kipua polvessa joten tästä syystä päätin varata ajan urheilulääkärille Porin Lääkäritalosta. Hän lähetti minut ultraääni tutkimukseen jossa todettiin pieni repeämä patellajänteessä.patella

Repeämä sijaitsee kuvaan piirretyn punaisen ympyrän kohdalla.

 

Mutta sitten niihin positiivisemiin uutisiin eli repeämä on sen verran pieni, että jänteen pitäisi olla täydessä iskussa kisapäivänä eli sain lääkäriltä luvan kisata. Tietty en nyt usko, että kyykky tulee olemaan missään aivan hirmuisessa kunnossa, koska treenit on viimeisen kuukauden aikana olleet todella vähissä ja kevyitä. 

Sain vinkiksi pistää yöksi paksun kerroksen mobilattia kipukohtaan ja peittää se kelmulla nyt olen tehnyt sen kahtena yönä peräjälkeen ja polvesta on kadonnut kaikki kivut. Suosittelen kokeilemaan sitä, jos kärsit nivelkivuista tai muusta vastaavasta, mutta tarkista ettei voiteessa ole alkoholia koska se voi kuivattaa ihoa pahasti. Tämän lisäksi olen syönyt tulehduskipulääkkeitä ja käyttänyt kylmää 3-4 kertaa päivässä.

 

bannerimass

 

 

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija