Heippa!

Päätin että tänään kerron jalkatreenistäni, kun siitä on ollut paljon kysyntää.
Aion pian kuvata treeneistäni myös videoita, joita alan sitten jakamaan täällä, mutta nyt mennään vielä kuvilla.
Oon aina rakastanu treenata jalkoja ja joskus olen jopa painottanut liikaa treenejä jaloille, mikä ei taas oikeesti tuota tulosta samalla tavalla. Tärkeäähän on, että treenaa koko kroppaa ja pitää huolta myös esim. selkätreenistä kun selkä kuitenkin tukee myös jalkatreenejä, ja on erittäin tärkeä osa sitä. Mun treenit on viimisen parin vuoden aikana ollut ajoittain tosi säännöllistä ja ajoittain taas todella epäsäännöllistä, niin mitään huimia tuloksia ei ole tullut, ja se on täysin oma syyni. Nyt olen kuitenkin saanut todella paljon uutta motivaatiota ja tällä kertaa aion päästä tavoitteisiini. En enää luovuta tai turhaudu samalla tavalla kuin aiemmin.

Sain syksyn alussa uuden, aivan mahtavan ihmisen elämääni ja nykyään hän on myös poikaystäväni ja personal trainerini. Saan todellakin kiittää häntä kaikesta mitä hän on mulle opettanut, ja hänen ansiostaan tietotaitoni myös treenaamisesta ja ravinnosta on paljon parempi kuin ennen. Olen nyt treenannut nelijakoisella ohjelmalla, mutta olemme tällä viikolla siirtymässä uuteen ohjelmaan, josta kerron seuraavissa postauksissa lisää.

kuva 1 (2)

Jalkatreeni alkaa kehonpaino kyykyllä. Tätä 3 x 20 toistoa.

kuva 1 (1)

Sitten Jalkaprässiä. 3 x 15 toistoa.kuva 2 (1).. Sitten suorin jaloin maastavetoa. Tässä on tärkeää muistaa että pää menee kokoajan muun kehon mukana. 3 x 15 toistoa.
kuva 4
Sitten ”triset” joka tarkoittaa siis kolmea liikettä jotka tehdään yhteen pötköön 3 x 10 toistoa. Ensimmäisenä Askel kyykky käsipainoilla.
kuva 2
Sitten reidenojennus.
kuva (2)
Sitten reidenkoukistus.

Tämän jälkeen pohjenosto istuen 4 x 25. ( tästä ei valitettavasti tullut otettua kuvaa)

Sitten siirrytään vatsalihaksiin.
kuva 5
Polven nostoa kulmassa. 3 x 10 (tämä muuten sattuu ihan helkkaristi)

kuva 3
Sitten vatsakierto (russian twist)  3 x 10 /per puoli (tässä vaiheessa meinasin jo kuolla, ja nauraminen sattui ainakin viikon)

kuva (3)
Viimiseksi liikkeeksi jäi lankku. Tykkään tehdä tämän ”väärinpäin” koska mulle tämä on luontevampaa. Mutta sama se, kyllä se tuntuu kummin päin vaan. 😀

Lopuksi aina venytellään ja tehdään 10-15min loppulämppä matolla/crosstrainerissa tai pyörällä. 
Toivottavasti tästä joku saa jotain apua 🙂 Ainakin mulla pistään perseen tulille ja pumppikin on ihan kiva!

Mulla on tavoitteena nyt saada rasvaa poltettua semmoset 10 kiloa. Kesällä onnistuin saamaan 5 kiloa veke, ja huomasin heti miten ”kiristyin”. Elämään kuitenkin tuli hieman stressiä muista asioista ja sitten hommat meni läskiksi, ja ne 5 kiloa tuli takas. Nyt aion kuitenkin onnistua vähän isommalla tavotteella, katsotaan miten mun käy 😉 Aslak (poikaystäväni ja personal trainerini) on kuvannut ystävänsä Villen kanssa joulukuuksi ”kuntokalenterin”, jokaisen päivän luukussa on jotain hyvää perustietoa joista on varmasti apua monille (löytyy täältä: https://www.youtube.com/channel/UCxa6HhT431boXHWiJIs4IsA). Aslak on todella pätevä personal trainer ja ravintovalmentaja, jos joku sattuu etsimään uutta valmentajaa. 😉  Hänen blogiaan voi myös lukea täältä: http://pronationfit.com/2015/12/06/joulun-aloitus/ 

kuva
Tässä kuvaa viime kesäkuulta. 

Nyt näin asiasta viidenteen, monien vuosien ”hiustenpidennys riippuvuuden” jälkeen päätin että olen ensi kesään asti omalla tukalla, rakas ystäväni (ja erittäin taitavan kampaajani) otti pidennykset pois ja leikkasi hiukseni lyhyemmäksi. Olen erittäin tyytyväinen, ja vaikka rakastan pitkiä hiuksia niin tällä mennään nyt puolisen vuotta, ihan pelkästään päänahan ja omien hiuksieni hyvinvoinnin takia. Hyvä antaa niiden vähän ”rauhoittua” kovasta rasituksesta. (Kirjoittelen näistä hiusjutuista sitten paremmin erikseen) Haluan kuitenkin kiittää Id Hairia (http://www.idhair.fi) upeista hiustenpidennyksistä ja hoitotuotteista. Suosittelen kyllä heidän tuotteitaan kaikille jotka kaipaavat hiuksiinsa jotain uutta. Todella pätevälle ja taitavalle kampaajalleni Amalle voi myös varata aikoja täältä: http://www.salonhothair.fi/m/. Ama on todella lahjakas ja monitaitoinen kampaaja/meikkaaja. Hänellä on todella pätevä tuntemus myös vaikeammista hiustyypeistä, kuten afrohiuksista tai vaikeista/kuivista kiharista. Suosittelen 😉

Tässä kuvat pidennysten kanssa ja ilman. 
kuva (4)
Tässä pitkä tukka. Id hairin sinettipidennykset 🙂

kuva 1 (3)

 

Tässä uudet hiukseni, suorina. Toimii?

kuva 2 (2)
Myös kiharina toimii kivasti. Vaihtelu todella virkistää!! 🙂

Noniin mussukat, tässä kaikki tällä kertaa. Ihanaa viikkoa ja ollaan kuulolla! 😉

Jaanika

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija