Haluakseen hyvää ulkoiselle olemukselleen ja kropalle, sitä joutuu aina miettimään muutaman kerran, ennenkuin antaa käden lipsahtaa karkkipussiin tai keksipurkkiin. Etenkin näin joulun alla jokainen paikka on täynnä ihania jouluisia herkkuja ja tämä on tällaiselle kaltaiselleni herkkusuulle hitsin hankalaa aikaa. En ole millään nollalinjalla herkuista, mutta toki koetan aina hieman punnita milloin antaa periksi houkutuksille…

Olen aina viihtynyt keittiössä patojen ja kattiloiden ääressä. Ennen leivoin todella paljon ja olen aina säveltänyt ohjeita paljon   päästäni. Nuorempana tein aina jouluksi meille pöytään ”karpalojäädykkeen” joka oli syntisen hyvää- ja rasvaista. Kermaa ja sokeria ei tuosta herkusta puuttunut. Nyt aloin armottomasti himoita kyseistä herkkua, mutta ennenkuin aloin vatkaamaan puolta litraa kermaa, aloin miettimään ”miten voisin tehdä tämän toisin”. Avasin kaapin, tarkistin ainestarjonnan ja käärin hihat. Onnistuin loihtimaan muutamassa minuutissa kaksi jouluista ja huomattavasti terveellisempää jäädykettä, kuin tuo lapsuuteni rasvainen herkku. Tässäpä teille siis Puolukka-suklaa-pähkinäjäädyke ja Luumu-kookos-vaniljajäädyke!

659

Pohja molemmissa herkuissa on sama. Valkuaisia, steviaa ja kanelia. Vatkasin ensin kuusi valkuaista kulhossa stevian (2 ruokalusikallista) kanssa kovaksi vaahdoksi ja lisäsin joukkoon pari ruokalusikallista kanelia, kun vaahto oli valmis.

Jaoin vaahdon kahtia. Toiseen nostelin sekaan kohmeisia puolukoita (150g), pähkinöitä (50g), kaakaonibsejä (arviolta 30g) ja My Wheytä  makuna Choco/mint (annosmitallinen, n. 40g). Toiseen puolikkaaseen sekoitin paloiteltuja, kuivattuja luumuja (150g), aitoa jauhettua vaniljaa, kookoshiutaleita (arviolta 20g) ja My Wheytä makuna Vanilla (annosmitallinen, n.40g).

667668

Screen Shot 2014-12-15 at 08.54.47

Kaadoin massat alumiiniseen, keskikokoiseen kertakäyttövuokaan rinnakkain ja laitoin pakastimeen. Tarjoiluannoksia molemmista mauista tulee 2-4, riippuen kuinka isoja bodareita on pöydän toisella puolella 😀

Jäädyke jäätyy hyvin nopeasti, parasta se on syödä hieman ”sulaneena”. Kannattaa siis ottaa hetki ennen tarjoilua vuoka sulamaan ja nauttia hetken huoneenlämmössä pehmenneenä! AI että kun on hyvää! Tuota valkuaisvaahtopohjaahan voi muokata ihan loputtomasti omien makujen ja mieltymysten mukaan, mutta suosittelen kokeilemaan näitä!

Eli kertauksena vielä mitä annokset vaativat ja karkeasti lasketut makrot koko annokselle;

Pohjaan; 6 valkuaista 2rkl steviaa2 rkl kanelia

  • 150g puolukoita ja 150g paloiteltuja, kuivattuja luumuja
  • Kaakaonibsejä
  • Pähkinöitä
  • Kookoshiutaleita
  • Jauhettua vaniljaa
  • My Wheytä Choco/mint ja Vanilja 40g

Puolukka; Kalorit 650, Proteiini 55g, Hiilihydraatti 21g, Rasva 21g.

Luumu; Kalorit 650, Proteiini 51g, Hiilihydraatti 61,  Rasva 17g

capture

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija