Allekirjoittanut ei ole mikään lisäravinteiden suurkuluttaja. Omasta mielestäni suurinosa niistä on ”turhia” ja niihin saa vaan upotettua €€€ ilman todistettua näyttöä toimivuudesta. Mutta jopa mun reenilaukussa on kulkenut vuoskausia sheikkeri – alkuajoista lähtien jo palautusjuoma eli tutummin ”palkkari”. Nyttemmin seuraksi on tullut pari muuta reenijuomaa, joiden olen huomannut toimivan itselläni. Tässä pieni raapustus aiheesta.

MASSin tarjoama treenijuomakokonaisuus.treenijuomakokonaisuus

Käytän siis salireenipäivänä kolmea eri juomaa.
1) latausjuoma
2) treenijuoma
3) palautusjuoma

Tässä ekassa osassa pureudutaan latausjuoman eli tutummin ”laturin” saloihin.

Latausjuoman olen huomannut antavan ihan selkeän ”kicksin” treenille. Se on nimensä mukaan juoma joka ”lataa” sut treeniin. Nostaa vireystasoa, piristää ja parantaa lihasten ”vastaanottavaisuutta” treenille ts. ”bodykielellä” pumppi paranee. Usein nautittava aina on pulverimuodossa ja se sekoitetaan veteen. Yleinen ohjenuora on nauttia laturi n. 15-30min ENNEN treeniä. Juoman kestää imeytyä jonkun aikaa ja on laskettu että tuossa ajassa se alkaa vasta vaikuttamaan ja saat parhaan mahdollisen hyödyn itse treenissä.

pump

Itselläni on ollut käytössä MASS PUMP latausjuomana.
Sekoitan 25g jauhetta sheikkerilliseen vettä. MASSn sheikkerit ovat tilavia, litrasia joten yleensä n. puolilleen täytetty ajaa jo asiansa. Toki sen voi täyteenkin laittaa, siinä on vaan sitten enemmän nestettä ja seos laimeampaa, ja saa juosta enemmän vesssassa 😛 . Tämä kurkusta alas  varttia ennen reenin alkua, yleensä naukkailen alkulämmittelyn aikana sitä jo (lämmittenen voimisteluliikkeillä, täällä juttua aiheesta 😉 ) että olen valmis aloittamaan heti ”kunnon reenin”.

Varma merkki itelläni on toimivasta latausjuomasta, eli kotoisammin ”laturista”, se että alkaa ”kihelmöimään” vähän (eritoten korvissa ja poskenpäissä sen huomaa 😀 ) ja selkeesti tuntee kun veri virtaa jotenkin tehokkaammin, tai ainakin sen oloisesti. Useissa latureissa on piristäviä aineita esim. kofeeinia, guaranaa, tauriinia tai beeta-alaniinia. Mukana saattaa myös olla piristäviä vitamiineja kuten C- ja B-vitamiineja. Nämä aineet saattavat kuulostaa äkkiseltään jopa tutuilta, ko. aineita käytetään mm. energiajuomissa ja joissakin ”makuvesissäkin” (etenkin vitaminiit saavat juomat kuulostamaan terveellisimmiltä.)

pump_kylki
PUMP todella  TOIMII! Ei ole huuhaata eikä rahanhaaskuuta. Ainakin siis oman kokemuksen mukaan, muiden puolesta en voisikaan puhua.

Sääli että ko. tuote on tainnut loppua, toivottavasti ei kokonaan (?) MASSilta, en ainakaan löytänyt valikoimasta. Tässä kumminkin oma nappaama kuva purkin kyljestä. Sääli että purkki vetelee viimesiään. Mutta onneks mulla on seuraava ”kokelas” jonossa. Saas nähä miten sen kaa käy.Mutta siitä kirjottelen sitten tuonnempana.


pump_sisältö

 

PUMP sisältää piristävien aineiden lisäksi mm. kreatiinia ja l-argininia, joilla on ihan todistettua hyötyä lihaksenkasvattamisessa- ja säilyttämisessä.  Kreatiini kerää mm. nestettä lihakseen ja soluihin, ja neste puolestaan on se joka ”suojelee” lihaksia ja niveliä osumilta.  Lihasten kreatiinivarastot on mahdollista tankata täyteen vasta 3-5 päivässä, joten mikään niksnaks ihmelääke ko. aine ei ole. Kreatiinin pääasiallinen tehtävä on toimia lihasten nopeissa suorituksissa käyttämänä energianlähteenä.

Ekoja kertoja ku PUMPia kokeilin, niin se pumpin määrä oli tosiaankin ihan käsinkosketeltavissa- ja nähtävissä.

 hauiskääntötaljassa_

Oli ihan jär-je-tön pumppi käsiosastolla. Reenivuorossa oli olkapäät, hauikset ja ojentajat.
Ja kuten asiaan kuuluu ni ku reenataan ni sen näkee myös naamasta 😀 . Reenikuvat kuuluu näyttää tältä eikä huolitellulta keikistelyltä ilman hikipisaroita tai ilmekään värähtämättä! Ne keikistelyt ja poseyritykset voi hoitaa sitten pukuhuoneessa kaikessa rauhassa. Ugh!

Kuten alussa tuli sivallettua mikään lisäravinteiden suurin fani en oo. Nytkään, vaikka mahdollisuus olisi käyttää enemmänkin lisureita, en ole niiden suurkuluttajaksi ryhtynyt. Joskin mielenkiintoa olisi ja haluaisin kokeilla erinäisiä esim. treenilatureita ja boostereita ja toisaalta myös rasvanpolttajia. Uskoisin että kisadieetin lähestyessä näillekin voisi olla paikka. Voisin lähteä vaikka itse vähän kokeilemaan ja olemaan koekaniini, joskin ekaks täytyy konsultoida valmentajaa vähän mutta mieltä kutkuttaa että tommosesta ”testijaksosta” vois saada ihan mehevät bloggauksetkin aikaseks. Mutta sen aika ei ole nyt.

Seuraavassa osassa pureudumme treenijuomien-kombon keskimmäiseen osaan eli treenijuomaan. Julkaisussa päivän-parin sisällä 😉 !

Stay tuned!

 

PROTEINSALE 24_01

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija