Moikka ja hyvää alkanutta viikkoa! Täällä viikko lähti käyntin kiireisissä merkeissä. Paljon opiskeluun liittyvää ja viikonloppukin meni menojaan nopeasti, niinkun aina. 

En ole hirmuisesti kerennyt seuraamaan tätä hirveätä myllyä, joka fitness kisaamisen ympärillä leijuu. Muutamia kirjoituksia luin, mutta yksinkertaisesti ei riitä mielenkiinto aivan kaikkea sen syvemmin analysoimaan. Mutta esimerkiksi Kati Alander kirjoitti blogiinsa kirjoituksen ”kaksiteräinen miekka”, jossa on hyviä pointteja siitä kuinka fitness on marginaalilaji ja vaatii paljon, mutta ei missään nimessä pitäisi uhata terveyttä, hyvinvointia taikka normaalia elämää (työssä käyntiä yms). Eihän ne Pro- kisaajatkaan siellä nääntyneinä heilu vuosi tolkulla maailman huipulla tai jos koko homma perustuisi vaan illuusioon, kehonrakentajathan näyttäisi vaatteet päällä ihan normaaleilta kansalaisilta (mutta ovathan he isoja kuin rekat). Suomessa SM-tasolla totuus on, ettei kaikilla ole lihasta eikä kaikkien dieetit mene putkeen. Turha verrata siis amatööriä ammattitasoon. Kaikki aloittaa jostakin ja vaikka itse meninkin ensimmäisen kerran laihana lavalle, en olisi sitäkään tehnyt jos koko dieetti tai elämäntapa olisi mulle täyttä helvettiä ja lavalle pääsy ainoa motiivi. 

Kaikessa on aina kaksi puolta. Mulla on paljon ystäviä, jotka eivät suoraan sanottuna tiedä yhtään, mitä fitness on. Myös mun ystäväpiirissä on harrastuksia, joista en tiedä yhtään mitään. Ja mitä elämäntapoihin tulee, niitä vasta monia onkin! En mä arvostele, jos joku ei treenaa tai syö terveellisesti. Samoin lähden olettamuksesta, ettei minua tuomita, koska satun joskus julkisellakin paikalla syömään omia ruokia. Pointtina, että kyllä tänne mahtuu jos jonkin moista, kaikkea ei tarvitse huomioida ja jonkun verran täytyy sietääkin. 

j0h4

#nikitatikkaphotography

En yleensä ota kantaa näihin, mutta tää nyt kumpusi ihan mun epätavallisesta viikonlopusta: kävin sitten ulkona, siis oli etkot ja sitten baariin. Kyllä sen pari kertaa vuodessa, mutta tosissaan, ei mun juttu. Kittaaminen ei ole nautinto ja olo oli huono. Lisäksi tuntui, että meni seuraava päivä aivan hukkaan (kun olisi voinut tehdä sata asiaa ja olla tehokas!). Mä tykkään enemmän nauttia hyvää ruokaa ja sen kanssa vaikka viiniä, nukkua hyvin ja olla päivisin tehokas oma itseni. En silti arvostele, jos joku tahtoo vaihtaa viihteelle useammin oli juhla tai ei, kyllä sitä itsekin meni vielä muutama vuosi sitten aika riemulla. Yöllä täällä oli myös käynnissä yömaratooni, joka meni kaupungin keskustan läpi. Siinä toisenlaista extremeä, ihan pimeetä eikä myöskään joka Pirkolle ja Peterille sovi, mutta kyllä mä ymmärrän tavallaan myös kiksit, mitkä siitä saa. 🙂

kuva 2-12

Viikonlopusta toipuneena ja pikkuhiljaa treenin makuun pääsevänä siis haluan sanoa, että keskitytään kaikki omaan tekemiseen, harrastuksen ja kiinnostuksienkin saralla. Tulee vaikka väkisin parempi fiilis ja energia suuntautuu oikeiseen osotteeseen! 🙂 

2375a7bf68a974e80162f5afe620e73d

 

logo

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija