Vuoden ensimmäinen kisa on takana. Jäljellä olisi vielä kaksi kisaa; EM- ja MM-kilpailut. Tämä kisa oli vuoden tärkein, sillä epäonnistumalla pahasti maajoukkuepaikat olisivat jääneet minulta saamatta. Onneksi pystyin tekemään lähes parhaani ja näin saavutin niin EM- kuin MM-maajoukkuepaikan. Voimanostoliiton hallitus valitsee maajoukkueet kokouksessa, mutta jos nostaja voittaa oman sarjansa tehden samalla maajoukkuerajat, valitaan hänet automaattisesti joukkueeseen. Voitin oman sarjani ja tein rajat kumpaakin kisaan, joten olen automaattisesti mukana joukkueissa ja enää ei tarvitse jännittää sen asian suhteen.

20150104_103630

Viimeinen kyykkyharjoitus ennen kisoja. Salikaverit toivottivat hyvää kisaa saliselfien muodossa. <3

 Voimanoston SM-kilpailut käytiin Ylitorniolla. Oma kisapäivä oli lauantaiaamuna, joten lensimme huoltajani kanssa Rovaniemelle jo perjantaipäivällä. Olimme yön Rovaniemellä, josta aamutuimaan jatkoimme matkaamme kohti Ylitorniota vuokra-autolla. En ole koskaan käynyt Rovaniemellä, joten oli ihan mukavaa nähdä senkin paikka. Lentokenttäbussi oli kova juttu. Kentällä odotti bussi, joka vei 7 euron hinnalla matkustajan Rovaniemen hotelleihin. Sama palvelu toimi myös toisinpäin eli tuntia ennen lentoa bussi haki matkustajan hotellilta ilman mitään erillistä ilmoittamista. Tuollaista toimintaa voisi olla muillakin lentokentillä. Lisäksi kaikki palvelut olivat lähellä hotellia. Kulman takana oli autonvuokrausfirma ja 100m päästä hotellin ovelta oli 24h auki oleva kauppa. Ravintoloita oli lähellä ja kaukana. Olin erittäin tyytyväinen Rovaniemeen. Nähtiin jopa yksi porokin –luonnonvaraisena, kun ajelimme kohti Ylitorniota. Jei. Ja Pandora. Se 90-luvun kovin bändi. Se oli tosin paikallisessa yökerhossa, ei maantiellä. Hyvin kokemusrikas käynti Rovaniemellä siis.

20150110_095455

Ei ollut turha reissu Joulupukin maahan. Yksi joulupukin apureista ohitti meidät omalla kaistallaan aivan oikein liikennesääntöjä noudattaen.

 Olin ylläripylläri flunssassa viikon ennen kisoja. Se vaan on fakta, että kunnon herkistyessä kroppa on todella altis kaikille taudeille ja nyt osui minun kohdalle kärsiä flunssa ennen kisoja. Onneksi säästyin kauheimmalta taudilta ja olin suht voimissani kisapäivänä. Kuume kipusi noin kolme päivää ennen kisoja iltaisin 37-37.5 asteeseen, joten vähän jännitti, miten se rauta kulkee kisoissa. Pieni kuume voi joko herkistää kuntoa vielä entistä enemmän tai sitten kunto voi pehmentyä liiakseen, jolloin lihakset eivät kestä kovaa kuormitusta.

Epäonnistumisen pelko ajoi minut äärimmäiseen lisäravinteiden ja vitamiinien syöntiin. Pelkäsin pahasti maksan terveyden puolesta, sillä osa vitamiineista tuli jo ihosta läpi ja virtsa oli mielenkiintoisen väristä, mutta selvisin hengissä. Lisäravinnesaldo oli seuraava flunssan hoidossa: D-vitamiini 150-200 mikrog, C-vitamiini 3-4g, monivitamiinia 4 poretablettia, valkosipulitabletti x 3-4, viherjauhe 8-10g, punahattu-uutetta, maitohappobakteerikapseleita 2, leusiinia 5g ja glutamiinia 10g + flunssalääkeitä, kuten finrexin ja otrivin. Tuntui, että flunssan eteneminen pysähtyi ja lopulta vaimeni. Tiedä sitten, oliko se lisäravinteiden ansiota, mutta varmasti ensi kerrallakin nostan hetkellisesti niiden määrää tervehtyäkseni nopeammin. Viimeistään silloin näen, toimiiko tuo coctaili todella vai oliko vain sattumaa.

Hieman kisoista sitten. Hiukan oli kunto pehmeä, mutta onneksi ei paljoa. Pehmeyden huomaa kisoissa siitä, että esimerkiksi kyykyssä painot painaa selässä ja kokonaisuutta on vaikea hallita. Eli kropan lihakset ovat pehmeinä, eikä niissä ole tarvittavaa painetta, jotta vartalon hallitseminen onnistuisi. Itse kyykkään hallitusti eli menen hitaasti alas ja vielä hitaammin tulen ylös. Nyt en pystynyt viemään kyykkyjä tarpeeksi hitaasti alas, joten ne menivät, mihin sattuivat, mutta onneksi kaikki kyykyt silti hyväksyttiin. Lievää ihmettelyä minun paineeton kyykkytekniikka aiheutti niin huollolle, minulle kuin kanssa kilpailijoillekin, kun kyykyt valahtivat nopeasti pohjaan ja katkesin joka kerta keskeltä  ylöstullessa. Jäin yhteistulostavoitteesta noin 20kg, joten ihan parhaimmassa iskussa en ollut. Kyykky meni ihan hyvin, vaikka olin pehmeä. Siinä jäin vain muutaman kiloa tavoitteesta. Penkki meni ihan pepulleen, kun jäin aloituspainoon. Kyykyn aiheuttama rasitus selkälihaksille kostautui penkissä ja penkkitulos tippui harmittavan paljon aiotusta, mutta jäipä parannettavaa seuraaviin kisoihin. Veto jäi 5-10 kg liian alhaiseksi. Kaksi ensimmäistä nostoa oli ihan helppoja, mutta vikassa vedossa ei henkinen kantti kestänyt ja tekniikka hajosi totaalisesti. Kirjoitin aikaisemmin yhden kirjoituksen tuosta henkisestä pelosta, jonka voit lukea tästä. Vedossa pitäisi pysyä kokoajan tangon päällä, mutta välillä minulle käy niin, että vien itseni tangon taakse liikaa, jolloin vetoasento on lähes mahdoton. Pitää vielä työstää tuota asentoa, jotta asento ei muuttuisi vikoissa raudoissa. Viralliset tulokset olivat siis kyykky 173 kg ( Uusi Suomenennätys), penkki 100 kg ja veto 175 kg. Yhteistulos 448 kg ja 1. sija. Olin myös koko kisojen paras naisnostaja. Paremmuus sarjojen välillä lasketaan wilksin pisteillä eli kertoimella, joka suhteutetaan kehonpainoon ja tehtyyn tulokseen. Näin pystytään vertailemaan eri painoluokkien nostajia keskenään.

2015-01-17 10.28.38

svnl_header

Klikkaamalla kuvaa näet kisojen kaikki tulokset!

 Alla olevasta linkistä näet kyykyt. Kuvan laatu on surkea, kun jouduin kuvaamaan tallenteesta kyykyt, kun huoltaja ei ”tajunnut” kuvata mun nostoja. 

 

 

 

 

Seuraavat kilpailut ovat yhdeksän viikon päästä järjestettävät raaka voimanoston EM-kilpailut. Ne pidetään Tsekin Pilsenissä. Tavoitteena on voittaa EM-kultaa ja toivottavasti olisin niin vahvassa kunnossa, että saisin kyykättyä Euroopan Ennätyksen 177,5 kg omiin nimiini. Kisat tulee eteen todella nopeasti ja en saa normaalia valmistautumisaikaa itselleni(16 viikkoa), joten nyt on tärkeää saada kunto nousemaan uudelleen mahdollisimman pian. Toisaalta oli hyvä, että en ollut parhaimmassani kunnossa SM-kilpailussa, sillä uskon vakaasti siihen, että voimanostaja voi olla vuodessa maksimissaan kaksi kertaa huippukunnossa. Paras taktiikka olisi se, että tämä huippu kohdennettaisiin kesäkuun MM-kilpailuihin ja EM-kisat viedään läpi semikovassa kunnossa. No se jää nähtäväksi. Tuo kunnon ajoittaminen ei ole ihan helpoimmasta päästä, kun noihin flunssiin ja muihin vammoihin ei voi etukäteen vaikuttaa paljoakaan. Ne tulee, jos on tullakseen, vaikka ennaltaehkäisyä yritetäänkin. Turha sitä on miettiä, vaan nyt pitää tehdä taas kaikkensa, että olisin kunnossa seuraavissa kisoissa.

Muistakaahan käydä shoppailemassa Massin verkkokaupassa koodilla MASSJOHANNA, niin ostoskorista lähtee -10%. Kauppaan pääset alla olevasta MASSin kuvasta.

2015-01-10 20.46.31

Valmentaja ei turhaan kehu, jos ei ole kehumisen aihetta. 20kg alle tavoitteen ansaitsee tällaiset onnitellut.

 

20150113_132042

Palkintokaappi päivitetty vuodelle 2015. Muutamalle pystille olisi vielä tilaa.

 massalogo

 

600x600-mass-wk02-jb-3rdparty-3

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija