Pari päivää sitten kävin hauskan puhelinkeskustelun isäni kanssa. ”No mitäs niitä urheilujuomia sinä niinku juot ja ku minä oon vähän miettiny pitäsköhän minunkin kokkeilla kun nyt tulee taas aika paljon liikuttua, vaikka en minä nyt sitten toisaalta tiiä….” Siinä sitten koetin isälleni selittää mitä lisäravinteita minä käytän ja minkä takia. Lopulta isäni myhäili ainakin puoliymmärtävään sävyyn ja yksi isä-tytär puhelinkeskustelu oli saanut päätöksensä jonka lopputulemana lupasin lähettää isälleni testiin muutamia protsku- ja palkkarimakuja. Saman keskustelun olen pääpiirteittäin joutunut käymään viimeaikoina aika usein, sillä esimerkiksi monet ystäväni ovat ihan mielenkiinnosta kyselleet, millainen lisäravinnepaletti minulla on käytössäni tällähetkellä- siispä esittelen sen teillekin!

IMG_5307Lisäravinnekaapistoni perus-ainekset ovat glysiini, leusiini, bcaa ja glutamiini.  Aamut alkavat aina heti herättyäni aamudrinksulla, jolla huuhtelen alas samalla päivän vitamiinit ja annoksen Nutri greens-viherjauhetta, jonka yleensä myös sekoitan sheikkerissä edellä mainittujen aminojen kanssa sekaisin. Lisäksi sekoitan juomiini aina msm-jauhetta ja magnesumia. Monipuolinen ja laaja vitamiinivalikoima, johon kannattaa tutustua- täältä.

Aamupuntille en ota erikseen alle aminoja tai buustereita, mutta illalla ennen treeniä juon pienemmän aminoannoksen ja mahdollisesti päälle vielä boosterin. Boosterista minulla on käytössä Ripped Freak, josta olenkin kirjoitellut jo täällä. Treenin aikana juon bcaa:ta, glutamiinia ja leusiinia, runsaasti vettä ja pitkän, raskaan treenin ollessa vuorossa juon myös pienen määrän vitargoa loppupuolella treeniä, jotta treenin jaksaa vetää hyvällä energialla loppuun asti. Treenien jälkeen pyrin nopeaasti syömään ihan kunnon aterian, joten harvemmin juon hiilihydraattipitoista palautusjuomaa, vaan yleensä tyydyn pelkkään proteiiniin. Tällä hetkellä ehdoton lempparini on Mass:in whey, makuna vadelma <3 Treenien jälkeen otan myös annoksen c-vitamiinia.

1939653_10202869518572360_1949830209_n

Valmiit annospussit helpottavat arkea

Dietillä ollessani join vielä illalla nukkumaanmennessä aminoja, mutta nyt offilla se on jätetty pois, koska on mahdollista syödä monipuolisemmin ja runsaammin ruokaa. Muutenkin olen sitä mieltä, että ravinto-asiat ja  treenit kannattaa laittaa ensin ojennukseen ja vasta sitten paneutua enemmän lisäravinteisiin. Hifistely on kivaa ja itse huomaan esimerkiksi niiden käytöllä olevan selkeitä hyötyjä jaksamiseeni, mutta jos ruokavalio on retuperällä ja treenit hissuttelua, ei tuloksia enää purkeilla ja purnukoilla rakenneta- valitettavasti. Lisäksi itse haluan tietää aina syyt- ja seuraukset. Oppia ymmärtämään kehon toimintaa ja sitä miksi ja miten erinäisiä tuotteita tulee käyttää. Minulle tämä valmennus on samalla eräänlainen opintomatka, eikä vain ”kopioin sen mitä muut tekevät tai lapussa lukee”- toimintatapa. Jos jollekin teistä lukijoista ei ole vielä noiden tekstissä vilahdelleiden lisäravinteiden ominaisuudet tuttuja, kiteytän ne vielä alle lyhyesti.

photo.php

Nämä ovat käytössä, makuna bubblegum

Glutamiini – Yksi tärkeimmistä aminohapoista jota keho pystyy myös itse valmistamaan, mutta kovassa harjoittelussa on sitä myös syytä ottaa lisäravinteena. Tehostaa palautumista, proteiinisynteesiä sekä vahvistaa immuunipuollustusta. Dietin aikana glutamiini myös tasapainottaa energian saantia, kun polttoaineena on vähän hiilihydraattia.

Leusiini – Haaraketjuinen, välttämätön aminohappo joka imeytyy suoraan lihaksistoon ja täten ehkäisee tehokkaasti kataboliaa, tehostaa lihaskasvua. Leusiinin on myös todistettu vähentävän mentaalista uupumusta. Leusiinin on todistettu myös estävän tehokkaasti ylirasitustiloja.

BCAA – Yhteisnimitys kolmelle aminohapolle (l-valiini, l-leusiini ja l-isoleusiini). Nämäkin imeytyvät suoraan lihaksistoon jossa ne estävät kataboliaa ja tehostavat lihasmassan kasvua. Tukevat lihasmassan lihasmassan säilymistä tehokkassti myös dietillä.

Glysiini – Hieman harvemmin käytetty aminohappo jota keho pystyy valmistamaan myös itse. Tutkimusten mukaan sen tehostettu saanti parantaa mm. rasva-aineenvaihduntaa. Glysiini hillitsee tulehduksia ja parantaa kollageenin tuotantoa.

Kannattaa tutustua valikoimaan ja valkata parhaat huipputuotteet päältä!

1000x337-Mass-am-wk06-DOTW-063540

Parhaat tuotteet tarjoushintaan

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija