Aikaisemmin lupailin, että voisin hieman esitellä salia, jossa treenaan, joten täältä pesee!

Treenailen Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevalla Mayor´s gymillä. Mayor´s (tai tuttavallisemmin Meijeri/Meikka) on erittäin monipuolinen ja melko isokokoinen sali (tilaa tuhatkunta neliötä), paikka jossa suosittelen ehdottomasti käymään tutustumassa, jos treenipaikkaa kaipaa. Mayor´sin omia sivuja lainatakseni;

Perinteinen kuntosali. Ei hilavitkuttimia, ei pakkojäsenyyttä. Rehellistä rautaa ja rockia.

11016371_10205435986252448_1288201375_n

Sali on yhdistyksen omistama, eli sitä kautta omistajajäsenien ”omistama”. Tämä taas tarkoittaa sitä, ettei sali tavoittele taloudellista voittoa kenellekään henkilöityneesti ja salin toiminta pyörii isolta osalta vapaehtoisvoimin ja salimaksuista kertyneet varat käytetään pakollisten kulujen jälkeen salin varustelun parantamiseen, kilpailijoiden tukemiseen ja muuhun ”yleishyödylliseen”. Salin päätöksistä vastaa äänestyksellä valittava hallitus, respa pyörii vapaehtoisvoimin ja mikäli jotakin tapahtumaa tai muuta järjestetään, saadaan nekin kasaan yhteen hiileen puhaltamalla! Kaikenkaikkiaan mielestäni aika ihana ajatus, tässä markkinatalouden pyörittämässä maailmassa. Eikä ihanuus jää vain ajatuksen tasolle. Mayor´s on rehellisesti sanottuna todella hyvätunnelmainen ja viihtyisä paikka treenata, jossa ei puutu juurikaan mitään. Itse en voisi kyllä salilta paljoa enempää toivoa.

Kun salille astuu sisälle, on ensimäisenä edessä vastaanotto, eli tuttavallisemmin respa. Respassa on päivystys arkisin 14-20 ja lauantaisin 12-16. Muina aikoina kulku badgella 06-23, treeniaikaa on kuitenkin aina 01.00 asti. Elitpä siis miltei millaisella elämänrytmillä tahansa, treenaamaan kyllä pääsee. Respasta saa ostettua salikorttien (kertakäynti, 10-kortti, kk-kortti) lisäksi lisäravinteet, vaatetta, superfoodeja…. Koko sisääntulotila salilla on viihtyisä, itselle siitä tuli dietillä se olohuone, jota ei omassa asunnossani ole (jotenkin tää 24 neliötä ei vaan ole kartano, vaikka niin haluaisikin kuvitella). Aulasta löytyy jääkaapit omien ruokien säilytykseen, kahvin- ja teen keittämiseen tarvittavat tilpehöörit, mikro, sohvaryhmät johon voi istahtaa ja aterioimaan tai lukaisemaan alan uusimmat julkaisut. Kaijuttimista yleensä raikaa sopivan räimeä rokki ja ilmassa leijuu sopivasti adrenaliinia.

11008880_10205435986212447_1684786037_nMatka jatkuu respasta yläkerran cardiolaitteiden, taljojen ja  monipuolisen ylävartalolaitevalikoiman ohi peilisalille, jossa voi treenailla poserauksia tai huoltaa kroppaa. Alueella järjestetään myös kisakauden alla kaikille avoimia poseraustreenejä, joista tiedotetaan Mayor´sin facebook-sivuilla. Noihin treeneihin suosittelen osallistumaan jos yhtään tuntuu, että vinkejä esiintymiseen ja asentoihin kaipaa. Yläkerrasta löytyvät myös naisten pukkaritilat joissa kaappeja on runsaasti ja sauna on mahdollista napsauttaa milloin tahansa päälle. On isoa peiliä selfielle ja pienempää belfielle. Yläkerrasta löytyy lisäksi tiloja, jossa toimii hierojia ja kauneudenhoitoalan ammattilaisia. Yhdessä huoneessa toimii myös oma luottohierojani Erno, jolle kannattaa kilauttaa jos hierontaa kaipaa.

11022942_10205435986692459_1256812280_n

Naisten pukkari ja allekirjoittaneen romut

Alakerran laitepuoli on jaettu kolmeen osaan; vapaat painot, keskiosaan on sijoitettu lähinnä selän treenaamiseen tarkoitettuja laitteita ja salin toisessa päässä on selkeä painotus jalkojen treenauksessa. Iso osa salin laitteista on vajaa vuosi sitten hankittuja Hammer Strenghtin laitteita, joten ainakaan laitteiden laadusta ei treeni jää kiinni. Peruslaitteita (taljoja, smith, prässi yms) löytyy useita, joten ruuhka-aikaankaan ei tarvitse jonotella vaan treenaaminen sujuu jouhevasti ja laitevalikoimassa on myös hieman harvemmin vastaan tulevia tuttavuuksia. Alakerrassa sijaitsevat myös miesten pukuhuoneet ja lastenhoitohuone, jossa voivat perheen pienemmät vaikka ottaa nokoset silläaikaa kun vanhemmat nostelevat rautaa.

11007455_10205435986292449_249405643_n

Heaven or hell? Salin jalkaosastoa

Salilla pyörii lisäksi esimerkiksi luomuruokapiiri, jonka kautta saa todella laajasti erilasia luomutuotteita, pääpaino on kuitenkin kanamunissa ja lihatuotteissa. Kaikista luomuruokapiirin tapahtumista ja tuotteista löytyy lisätietoa täältä. Suosittelen tutustumaan myös tähän puoleen toimintaa jos laadukas ja puhdas ruoka kiinnostaa.

Siinäpä se pähkinänkuoressa, nyt tiedätte vähän siitä, millaisten seinien sisällä se meikäläinen päivittäin hikensä irroittelee.

Ja muistathan, että parhaat buusterit ja muut herkut treenin oheen täältä;

1000x337-mass-wk06-jb-vegan-110446

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija