940x103-MFI-Wk31-dw-MASS-BLOGS-MIKHEL

Kovaa urheillessa ja erityisesti kalorirajoitteisessa ruokavaliossa laadukkaat lisäravinteet ovat tärkeä osa palautumista ja optimaalista kehittymistä. Vuosien varrella on tullut testattua monenlaisia ravinteita, silti ne tärkeimmät ja oleellisimmat ovat pysyneet suosikkilistallani vuodesta toiseen. Tässä minun TOP-10 lisäravinteet lista:

capture
1. Mass Isowhey
Laadukas heraisolaatti on lisäravinnekaappini vakiovaruste, se on hyvä valinta palautusjuoman proteiiniksi taikka lisäproteiinin tarpeeseen. Isolaatti on vatsaystävällinen vaihtoehto herakonsentraatille, joka sopii myös laktoosivaivaisille. Jos konsentraatti aiheuttaa turvotusta tai vaikeuttaa sheikin jälkeen syömistä, kokeile isolaattia!

2. MyProtein PeptoPro
Kaseiinihydrolysaatti. Nopeasti imeytyvä palari- tai intrajuomassa nautittava proteiini. Itse olen suuresti tykästynyt PeptoPron makuun ja nopeaan imeytyvyyteen. Sekoitan yleensä PeptoPron kyytipojaksi hieman merisuolaa treenin aikaiseen juomaan. Palautumisjuomaan voi kokeilla myös sekoittaa 50/50 suhteessa PeptoPro:ta ja Isolaattia.capture

3. Mass Creatine
Tarvitseeko tästä edes sen syvemmin keskustella. Yksi tutkituimmista ja käytetyimmistä urheilulisäravinteista fitness-urheilussa. Itse käytän kreatiinia ympäri vuoden. Lopetan käytön vain kilpailua edeltävällä viimeistelyviikolla.

4. Mass iBCAA
Hyvin sekoittuva ja maistuva aminohappovalmiste. Itse käytän BCAA:ta ennen aamuaerobista, capturelatausjuomassa ja joskus vielä treenin aikana intrassa. Olen mieltynyt bubble gum makuun, mutta jos se tuntuu liian makealta niin sekoitan välillä 50/50 maustamatonta ja maustettua

 

5. Mass Glutamine
Yksi tärkeimmistä aminohapoista palautumiseen ja katabolian estämiseen dietillä. Kuten BCAA:n kanssa niin myös glutamiinia tulee nautittua ennen aamulenkkiä sekä treenin aikana, että palautumisjuomassa.

capture

6. MyProtein Waxy Maize
Vatsaystävällinen palautmisjuomaan sopiva hiilihydraativalmiste. Ei aiheuta turvotusta ja mahdollistaa ainakin omalla kohdalla syödä enemmän treenin jälkeen. Malton jäljiltä minulle ei tule nälkää pariin tuntiin. Ei yhtä makeaa kuin maltodextriini, mutta sopii omiin makunystyröihin sillä kovan treenin jälkeen ei tee mieli liian makeaa palautumisjuomaa.

capture

7. Mass Magnesium
Hyvin imeytyvä magnesium. Vakiolisä iltasheikkeihin ja palatumisjuomiin. Jokaisen urheilijan ja treenaajan tulisi käyttää lisämagnesiumia.

 

8. MyProtein Omega 3 kapselit
Taas yksi lisäravinne mitä suosittelen jokaisen päivittäiseen käyttöön. Massiiviset määrät myönteisiä terveysvaikutuksia. Itse popsin näitä aamuin ja illoin ympäri vuoden.

capture

9. Mass ALA
ALA:aa kutsutaan myös universaaliksi antioksidantiksi. Sitä voidaan verrata B-ryhmän vitamiineihin. ALA on hyvinvoinnin kannalta eirttäin tärkeä lisäravinne ja sen moniin terveyshyötyihin kuuluvat mm. verensokerin alentaminen, energian lisääminen ja vanhentumiselta suojaaminen. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ALA-ravintolisää mikäli sitä ei vielä kaapistasi löydy!

capture

10. Mass Triple-Night
Viimeisimpänä, mutta ei lainkaan vähäisimpänä, Mass Triple Night protein. Tätä tulee käytettyä iltaisin tai ateriankorvikesheikkejä tehdessä. Pitää nälän pitkään loitolla ja on loistava lisäproteiininlähde.

 

Koodilla MIHKEL10 10% alennusta lempituotteistani, klikkaa ostoksiin alta:

Tsekkaa lempparini täältä

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija