Ensimmäiseksi pahoittelut siitä etten ole viime aikoina paljoa kirjoitellut. Suurin syy on ollut se, että olen vain halunnut rauhassa kuntouttaa polveani EM-kisojen jälkeen ja se on ollut henkisesti todella haastavaa kun eletään kuitenkin jo huhtikuuta ja edellinen kunnon jalkatreeni on tehty tammikuussa. Nyt viimeiset kaksi viikkoa olen pystynyt jo jotenkin kyykkäämään, mutta painoa tangossa on n.200-150kg vähemmän kun on ollut. 

Screenshot 2016-04-10 12.09.45

Teenit ovat nyt lähinnä keskittyneet penkkipunnerrukseen ja yläkropan vahvistamiseen yleisesti. Maastavetoa olen pystynyt tekemään hieman suuremmilla painoilla, mutten kuitenkaan täysillä. En ole käyttänyt vyötä nyt ollenkaan ja keskittynyt myös keskivartalon vahvistamiseen, koska nyt se on helppo tehdä kun kovat kyykyt ja maastavedot eivät niitä rasita niin paljoa. Myös otevoimaa olen pyrkinyt vahvistamaan, mutta voisin kertoa niistä enenmmän seuraavassa kirjoituksessa oikein kuvien kera.

Eli tosiaan omalta osalta vuoden 2016 isoimmat kisat ovat jo takana päin. Tänä vuonna tarkoitus olisi nostaa vähintäänkin klassisen voimannoston nuorten SM-kisoissa 19.-20.11 Virkkalasssa. Siellä tavoitteena voitto ja paikka nuorten maajoukkueeseen. Mahdollisesti kisaan myös klassisen penkkipunnerruksen SM-kisoissa 3-4.12 Pietarsaaressa. Luultavasti kisaan yhdet pikkukisat elo-syyskuussa riippuen miten niitä tässä lähistöllä järjestetään nähdäkseni missä kunto liikkuu pari kuukautta ennen SM-kisoja. 

Polven kävin nyt kuvauttamassa uudelleen ja siitä ei enään repeämää löytynyt joten tilanne näyttää siltäkin osalta hyvältä. Tosin polvilumpiosta löytyi jotain poikkeamaa eli käynti röntgenissä ja ortopedillä on vielä edessä asian tiimoilta.

Loppusanoina muistakaa lihashuolto. Tämä polvivaiva mistä itse kärsin on omalta osaltaan oma vikani, koska tämä vaiva tulee juuri siitä kun jalkoja rasitetaan kovaa ja etureisi kiristyy liikaa jolloin se ns.repii patellajännettä jolloin se voi revetä ja tulehtua. Itse tein vain nopeat venyttelyt ennen ja jälkeen treenin nyt olen ottanut mukaan vielä joka ilta noin 30min venyttelyä, jottei vaiva enään uusiutuisi.

 

1000x300-mass-wk43-ht-protsale-075438

 

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija