IMG_0034

Personal Trainer on (todellakin)villi ja vapaa titteli. Kuka tahansa voi kutsua itseään pt:ksi. Kannattaa siis tutkia ja vertailla eri trainereita, heidän taustojaan, osaamistaan ja koulutustaan. 

 

Suomessa tunnustettuja ja luotettavia personal trainer -koulutustahoja ovat FAF, Trainer4You, Fisaf sekä Trainerlab. Eli mikäli pt:llä on jokin näistä koulutuksista, uskon että olet hyvissä käsissä. Pelkkä koulutus ei tosin takaa osaavaa valmennusta, vaan ota huomioon myös pt:n valmennus- ja urheilutausta.

Valitse valmentaja omien tavoitteidesi mukaan. Kukaan valmentaja ei voi olla hyvä kaikessa! Hyvä pt juuri sinulle on sellainen, että hänellä on osaamista tiettyyn alaan, joka kohtaa  juuri sinun tarpeesi.
Esimerkiksi minun erikois osaamiseni on bikinifitness. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että asiakkaideni on haluttava kilpailla tms , vaan asiakkaani ovat tavallisia ihmisiä jotka haluavat aloittaa terveellisemmät elämäntavat, mutta eivät tiedä mistä aloittaa, tai henkilöitä jotka kaipaavat apua salitreenissä tai sen aloittamisessa, kuntosalilaitteisiin tutustumisessa, tai jo treenaavia henkilöitä, jotka kaipaavat uutta potkua ohjelmiinsa, tai bikinifitness elämäntavasta- kilpailemisesta haaveilevia henkilöitä. En siis valmenna maratoonareita, kehonrakentajia, tai crosfittaajia.

Valitse itsellesi tiukka traineri, ettet pääse lusmuilemaan. Kun olet tilivelvollinen syömisitäsi ja treenaamisestasi, niin se auttaa onnistumaan. Ensitapaaminen yleensä kertoo onko traineri sinulle oikea.

Jos sinulla on polvi/selkävammoja tms. kannattaa valita pt jolla on myös fysioterapeutin koulutus

IMG_5240Toivottavasti tästä oli sulle apua 😀 
Mun kotisivut voit käydä tsekkaamassa osoitteessa fitlife.fi

-S-

 capture

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija