Huikee MM viikonloppu Mexicossa!!! 4-5.10.2014

IMG_0065Mexicossa MIKÄÄN EI MEE NIINKU PITÄIS, mutta sanoinkuvaamaton ja ikimuistoinen reissu!

IMG_0050Torstaina aamulla lähti lento Helsingistä Pariisiin ja siellä kahen tunnin vaihtoajalla Mexicon lennolle. Mexicon kentällä bussikuski olikin meitä vastassa kyltti kourassa =)

IMG_0019Bussikyytiä olis kisahotelliin vielä 300km. Mexicossa oli jo pilkkopimeetä ja satoi kun tultiin kentälle. Bussi joka meitä odotti oli kälynen, paskanen ja ainaki mun penkki oli märkä. Ikkunat oli niin huurussa et mitään ei nähny ulos ja pyyhkiminen oli turhaa…silti ei nähny ikkunoista ulos. Koko kaupunki tuntui olevan ihan pilkkopimee, ainoastaan vastaantulevien autojen valoja näkyi. Jotenkin sitä vois kuvitella et se on suuri city ja valoja piisaa, wierd! Ei se toisaalta hirveesti haitannut, meinaan vaikka tilanne oli jännitttävä niin me varmaan kaikki torkuttiin suurimman osaa matkasta. Oltiin ajateltu et varmaan n. 4h menee siihen matkaan, mut toisin kävi, 9tuntia kälysessä bussissa eikä bussikuskilla tuntunut olevan tajua mihin meidät pitäis viedä. Osoite oli tietty tiedossa mutta ei näillä mitään navia…. Ei ketään yhteyshenkilöä kenelle me oltais voitu soittaa ja kysyy et mihin meidän pitäis mennä tai tulla. Voi tsiisus, kyllä siinä meinas tulla koti ikävä. Mexico kun ei ole kovinkaan turvallinen maa ja siellä ryöstetään kivääreillä kaikkea missä raha haisoo eli myös turistibusseja. Noh 30h kestäneen matkustelun jälkeen päästiin vihdoin perille. Kyllä oli helpottunu olo =)

IMG_0052

Perjantai
Perillä oltiin paikallista aikaa pe aamulla kuudelta (jos oikeen muistan). Purettiin kamat ja otettiin parin tunnin päikkärit ja siitä uus päivä käyntiin =) Mä olin etukäteen jännittänyt et miten 8tunnin aikaero vaikuttaa kisaamiseen ja kuinka puhki sitä on ym. mut yllättävän hyvin se tohon suuntaan meni.

IMG_0034Kisapäivät meille selvis vasta perjantaina illalla paikallista aikaa, kun kisarekisteröinnissä kerrottiin minä päivänä kukin kisaa. Etukäteen piti siis varautua kaikkeen, eli siihen että kisaa molempina päivinä lauantaina ja sunnuntaina tai vaan jompana kumpana. Mä olin onneks valmistautunut kaikkeen. Mun ja suurimman osan kisat olikin heti seuraavana päivänä eli lauantaina.

IMG_0097 IMG_0048Heh se kisakokouskin oli niin ”hienosti” järkätty…kaks tuntia ihan turhaa jonottamista. Maalaisjärjellä sen olis saanu kulkemaan 200 kertaa nopeemmin, mut ei. Miehet yleensä punnitaan (cbb:ssä ilmeisesti myös pituus mitataan) ja naisilta mitataan pelkkä pituus. Siellä oli miehet ja naiset samassa jonossa ja vaaka ja mittapuu vierekkäin ja tottakai miehillä kestää kauemmin kun punnitaan ja me naiset vaan jonotetaan niitten miesten takana ja mittapuu seisoo tyhjillään siinä, huooohh. Rekisteröinnin jälkeen alkoi hauskuus =) Ei enää mitään odottelua ja jonottelua, vaan sai ruveta valmistautumaan, maalailemaan kroppaa ja fiilistelemään protanin käryssä =)

Lauantai kisapäivä
Mä nukuin tosi hyvin koko yön. Aamulla pienelle aerobiselle herättämään kroppaa ja suihkun kautta alettiin laittamaan mammaa kisakuosiin =) Mulla ei ollu mitään kiirettä, vaan kaikessa rauhassa sain valmistautua.
IMG_0060 IMG_0137Kun saavuttiin kisapaikalle ja bäkkärille, mä katoin et oh dear, villinlännen meininkiä!…tosi pimeää ja hirveesti melkein alastomia ihmisii ja protanin käry. Lava oli siinä samassa tilassa, joten oli aika helppo lähteä lavalle tepastelemaan. Oli aika hauska kun on bäkkärillä hääräämässä ja silti näki kokoajan mitä lavalla tapahtuu, se oli aika hyvä. Valoa olis saanut tietty olla enemmän että näkee värit ja öljyt iholla. Siellä toimi hyvin myös toimitsijat jotka kävi kokoajan hakemassa ja huutelemassa kisaajia ja piti kyllä huolen että jokainen on siellä missä pitääkin oikeeseen aikaan. Vettä, kuivattuja luumuja ja banaania oli kokoajan tarjolla.

IMG_0156IMG_0061Jarnosta oli kyl tosi iso apu koko joukkueelle! Raukkaparka joutui öljyämään koko mm joukkueen naiset ennen lavalle menoa. Vo luoja mä luulen et maalimassa on aika monta miestä joka olis maksanu mitä vaan että olis päässy siihen pestiin 😀 Hahah, no mut ammattimaisesti hän hoiti homman. Pauliina ja Kimmo Rautio oli matkalla mukana, Pauliina huoltajana ja Kimmo oli tuomaroimassa. Pauliina olis kyl ollu helisemässä meidän kanssa siellä ilman Jarnoa, aika monta huollettavaa yhdelle ihmiselle…..Ehkä siinä oli sit ajateltu et huollettais toinen toisiamme. Noh, onneks oli Jarno =)
IMG_0157Meillä oli hyvä yhteishenki ja kaikki auttoi kaikkia, eväät, värit ja meikit oli yhteisiä ns. =) Mua ei jännittäny hirveesti lavalle meno, vaan olin kokoajan tilanteessa mukana ja läsnä ja NAUTIN! Ekaa kertaa jännitys ei ollu liikaa häiritsemässä, vaan pääsin kunnolla oikeesti nautiskelemaan kisaamisesta, lavalla olosta ja ensimmäinen kisa josta muistan joka sekunnin siitä =)! Ihan uskomaton fiilis ja meininki! Mitä enemmän kisaan, sitä enemmän siitä nautin,tää mamma alkaa vasta päästä vauhtiin 😉 Harmi kun täällä meillä on kisoja niin harvoin, heheh.

 Ensimmäiset perhoset tuli mahaan kun ekan lavalla pyörähdyksen jälkeen Kimmo tuli hakemaan mua lavan takaa että ”nyt kisaamaan sieltä!!!” Mä olin ihan että hääähhh…..MÄ OON FINAALISSA WOHOOOO!!! Sillon tuli perhoset masuun =) Verhon takana kuultiin että t- kävely ei olekaan t-kävely, vaan se olikin i-kävely. Siinä kävellään keskelle lavaa, pose, kävely lavan eteen pari askelta poset edestä ja takaa ja line uppiin. Tykkään =)!! Ainoo mist mä en tykänny, oli vertailussa i-kävely….juu ei oo kiva kävellä peppu yleisöönpäin. Ei siinä mitään muuten, mutta kun tuo perä ei ole kerinny kiristymään samaa tahtia ku muu kroppa. Noh, kyllä se peppu aika pitkälle riitti siltikin 😉 Viidenneks maailman paras mammapeppu ;))) No okei arvostellaan siin ehkä vähän muutakin, mut kyl se nyt vaan bikinissä on THE THING.

IMG_0199Kaikki team Finlandin tytöt oli pokaaleilla, pojat ei finaaleissa. Mun mielestä pärjätty upeesti!!!!

IMG_0167

IMG_0165 Sunnuntai
Sunnuntaina kilpaili Oona ja Jonne. Me muut oltiin kannustamassa ja nautiskeltiin rennosta päivästä =) Piipahdettiin ostoksilla kisapaikan lähellä porukalla Jarno ja tytöt =DD Me oltiin ihan ku jotain superstaroja siellä kauppamatkalla! Jokainen vastaantulija halus kuvaan meidän kanssa, isät ja pojat, haha yllätys. Oli se kyllä kieltämättä aika hämmentävää kun joku pysäyttää ja kysyy et hei otetaan kuva yhdessä…ja yhden kans kun otti niin 10 muuta halus kans =) Nooh, kyllä me aika harvinainen näky siellä taidettiin olla 😉

IMG_0163Illalla mentiin koko porukalla yhdessä syömään, ihanaa =)

IMG_0179Namnamnam =)

Negaa järjestelyissä oli:
– tiedottomuus…ennen matkaa kellekkään ei ollu ohjeistettu mitään,kukaan ei tienny mistään mitään, ei kisaajat eikä huoltajat
-9h bussimatka…et jumankauta kuski ei tiiä mihin jengi, joka on just tullu 14h lennolta pitäis viedä.
-Kisarekisteröinti, turhaa seisottamista
-Vain yksi huoltaja noin monen kisaajan kanssa matkassa
Positiiviset järjestelyt:
– Bussi kulki meidän hotlalta kisapaikalle säännöllisesti
– Ruokaa oli tarjolla kolme kertaa päivässä
– Hotlan henkilökunta todella ystävällistä ja keittiöstä sai kaikkea pyytämällä
– kisapaikalla luumut vesi ja banskut tarjolla kokoajan
– kisaajat pääsi katsomaan kisoja ilmaseks!!!
– kisapaikalla ja bäkkärillä ei ollu turhaa nipottamista, vaan rento meininki
– toimitsijat lavalla ja lavan takana iloisia ja ystävällisiä, he oli hyvällä fiiliksellä ja se oli     tarttuvaa =)
– ei rahastuksen makua, vaan tuli itellekin sellanen tunne että täällä ollaan kilpailemassa ja se on kilpailujen ainoa tarkoitus!

Mahtireissu kaiken kaikkiaan, ens vuonna sitten Equadoriin ;D

IMG_0165-S- 

940x103-mass-wk40-jb-ambassadors-sanna

 logo

 

 

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija