MOTIVAATIO – 5 TAPAA MOTIVOIDA ITSEÄSI HENKISESTI

 

motivaatiopostaus

Urheilussa ja liikunnassa puhumme monesti kehomme treenaamisesta ja huoltamisesta unohtaen usein sen, että mielemme huoltaminen on aivan yhtä tärkeä osa kokonaisvaltaista hyvinvointiamme.

Jopa parhaat urheilijat lannistuvat negatiivisen ajattelun ja henkisen valmistautumisen puutteen seurauksena. Olipa taustasi ja lajisi mikä tahansa, motivaatio ja oikeanlainen mielentila ovat avainasioita, jotka vaikuttavat suurilta osin tuloksiisi.
Tässä artikkelissa on lueteltuna viisi tapaa kitkeä pois negatiiviset ajatukset ja keskittyä henkisesti itsesi motivoimiseen.

motivaatiopostaus2
1. VISUALISOI
Visualisoi mielessäsi omat voimavarasi ja vahvuutesi ennen urheilusuoritukseen ryhtymistä. Keskity muistelemaan aikaisempia onnistumisiasi lajisi parissa, ja jätä epäonnistuneet treenikerrat menneisyyteen. Onnistumisen kannalta on tärkeää pysyä positiivisena ja hyvin visualisoitu ajatus siitä, mitä urheilulajisi sinulle merkitsee, vie sinua eteenpäin kannustaen sinua yrittämään entistä paremmin ja kovempaa.
2. PIDÄ PÄIVÄKIRJAA
Treenipäiväkirjan pitäminen on oiva tapa parantaa mielentilaasi. Ota tavaksi kirjata ylös tavoitteesi ennen jokaista treenikertaa. Treenin jälkeen voit kerätä positiivisia tunteitasi kustakin treenikerrasta ja kirjata ne ylös päiväkirjaasi. Tämä auttaa sinua ylläpitämään positiivista mielentilaasi.
✓ Kirjaa kunkin treenikerran jälkeen ylös sekä fyysiset, että psyykkiset onnistumisesi. Kirjaa ylös asiat jotka saivat treenisi onnistumaan. Oliko taustatekijöillä, kuten huonosti nukutulla yöllä vaikutusta treeniisi?
✓ Käytä päiväkirjaasi apuna sekä lyhyt- että pitkäaikaisten tavoitteidesi ylös kirjaamiseen.

motivaatiopostaus3
3. RENTOUDU

Rentoutunut ja rauhallinen mieli on suorassa yhteydessä myös kehosi jännittyneisyyteen. Rento keho johtaa parempaan tulokseen ja vähentää vammojen syntymistä, koska pystyt keskittymään treeniisi paremmin.
✓ Varaa itsellesi aikaa rauhoittumiseen meditoimalla tai hengitysharjoituksia tekemällä ennen treeniä.
✓ Lataa puhelimeesi sovellus, josta saat vinkkejä keskittymiseen ja meditoimiseen.
4. KEHITÄ ITSELLESI MANTRA
Se voi olla yksittäinen lause tai sana, joka saa sinut tuntemaan olosi keskittyneeksi ja rauhalliseksi. Voit keksiä itsellesi motivoivan lauseen, jota käyt läpi mielessäsi treeniä ennen, sen aikana, sekä sen jälkeen.
✓ Mantrasi voi olla yksittäinen lause tai sana
✓ Luo itsellesi oma ”turvapaikka”. Ajattele jotakin asiaa tai paikkaa, joka saa sinut tuntemaan itsesi hyväksi, tai tuo sinulle jonkin erityisen hyvän muiston mieleen. Keskitä turvapaikkasi tiettyyn osaan kehoasi, esimerkiksi olkapäähäsi. Aina kun ajatuksesi alkavat harhailemaan tai koet keskittymisen puutetta, kosketa olkapäätäsi ja palaa ajatuksissasi ”turvapaikkaasi”.
✓ Pidä mantrasi sävy positiivisena. Sano ”Jaksan vielä hetken”, sen sijaan että sanoisit ”Älä lopeta”.

motivaatiopostaus4

5. HENGITÄ
Hengittäminen tulee meiltä luonnostaan, mutta joskus meidän tarvitsee keskittyä kunnolla siihen, että pidämme hengityksemme tasaisena ja syvänä. Keskity siis siihen, että hengitystekniikkasi on kunnossa.
✓ Kokeile jaksottaista, syvää hengitystä tietyssä rytmissä. Hengitä sisään 3-5 sekuntia, pidätä, hengitä ulos 3-5 sekuntia. Keskity syvään, kokonaisvaltaiseen hengittämiseen. Se auttaa sinua sekä keskittymään, että rentoutumaan.

 

CLOTHINGSALE 20-01

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija