Nyt on se aika vuodesta, kun ihmiset aloittavat ”uuden elämän”. Mennään kuntosalille, ollaan tipattomalla, putsataan ruokavaliota, haetaan uutta suuntaa elintavoille ja hoetaan ”tällä kertaa mä onnistun”. Jotkut onnistuvat. Jotkut onnistuvat osittain, mutta osa kyllästyy, väsyy ja lopettaa jo muutaman päivän jälkeen. Syitä voi toki olla monia, mutta uskon itse, että jos motivaatio on tarpeeksi korkea, ei pienet epäonnistumiset, väsymys, elämäntilanteiden muutokset tai kiire saa sinua lopettamaan. Jos oikeasti jotakin halutaan, se käsi myös pideään pois sieltä keksipurkilta.

8678-hard-work-determination-sacrifice-success_380x280_width

Päätökset elämäntapamuutokseen eivät ole aina helppoja, mutta ne ovat täysin mahdollisia. Jokaisen täytyy etsiä ne omat motivaation lähteet ja ammennettava niistä voimaa. Minä en voi treenata samoilla motivaattoreille kuin naapurin Piia- se ei vaan toimi niin. Jokaisen on löydettävä se oma focus, oma tapa tehdä ja toimia. Asettaa itselleen raamit, jotka haastavat, mutta eivät liikaa tukahduta ja tapa innostusta. On ihan turha lähteä vertaamaan omaa kyykkytulosta voimailija Veeraan joka on paukutellut painoja jo puolet iästään tai siihen naapurin Piiaan, joka nyt sattui syntymään hiihtomaajoukkueperheeseen. Jokainen ponnistaa omista lähtökohdistaan omilla jaloillaan- kohti omia päämääriä.

1510366_10205120654409349_4272712783595003262_n

Oma, vajaa 2 vuoden muutokseni

Oli se oma päämäärä missä tai mikä hyvänsä, kannattaa asettaa välitavoitteita ja etsittävä tekemisen ilo pienistä asioista. Aina ei huvita, eikä aina kulje, mutta nekin päivät on vain elettävä läpi. Aina tulee uusi ja ennenkaikkea parempi päivä. Joskus se parempi päivä ja tekemisen into löytyy todella yllättävistäkin asioista. Itse joskus pahimpien diettikiukkujen keskellä manasin kaiken ja etenkin aamuaerobiset jonnekin tuonne alimpaan helvettiin, mutta yllättäen kesäsateen vihmoessa kevyesti kasvoille 5.20 Hakaniemenrannassa oivalsin taas tän kaiken tekemisen hienouden. Hymy nousi huulille ”hitto taas mä jaksoin lähtä ja tässä sitä mennään kohti maalia” ja yht´äkkiä askel olikin taas kevyt kulkea.

10934224_10205119470339748_958940540_n

Korot taas kaivettu käyttöön- treeniätreeniä

Mikä sitten minua motivoi? Valehtelisin todella räikeästi, jos koettaisin väittää, että teen tätä hommaa pelkästään hyvän olon ja terveellisen elämän vuoksi. Väärin. Teen tätä toki terveellisenä elämäntapana (vaikka dietin terveellisyydestä toki voidaan olla hyvin montaa mieltä) ja kovat treenit antavat hyvän ja hekumallisen olon. Tämä elämäntapa kokonaisuudessaan antaa mulle sisäisen hyvän olon, joka näkyy ulospäin.

Teen tätä myös siksi, että minulla on valtavan kova kilpailuvietti. Se kulminoituu siinä tilanteessa, kun astellaan kimmeltävissä kangaspaloissa lavalle kilpaisiskojen kanssa, mutta kilpailen myös joka ikinen päivä itseni kanssa. Huudan itselleni pääni sisällä ”jaksa nyt jumalauta vielä pari, et lopeta vielä!” Lasken päässäni toistoja ja hoen ”pari vielä, näytä nyt itelles”. Joka päivä mun fysiikka haastaa mun psyykkeen, tahtotila haastaa toiminnan ja se puskee mua eteenpäin. Ei tätä hommaa jaksaisi tehdä, jos aina vaan tavoittelisi sitä ”seuraavien kisojen kiiltävintä pokaalia”. Kyllä mä näen asian niin, että välitavoitteina on revittävä se voittajafiilis siitä vähän raskaammasta kyykkysarjasta tai onnistuneesta tekniikasta ja ne välitavoitteet kuljettavat mua kohti sitä pokaalia- toivottavasti. Se ilo ja onni koostuu oikeasti loppujenlopuksi hyvin pienistä asioista- ei tarvitse kurkottaa kerralla kuuhun.

10922169_10205119516940913_1453362_n

Kaksi motivaattoriani Dana ja Sophie

Edellämainittujen asioiden lisäksi, viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä tulee suoraan sanottuna ulkonäkö. Mä en usko, että KUKAAN tekee tätä lajia täysin ”ei-ulkonäkökeskeisistä” syistä. Laji on kuitenkin hyvin pitkälti myös estetiikkaa. Omaa silmääni miellyttävät treenatut vartalot ja pyöreät lihakset. Sen lisäksi, että se on kaunista katsottavaa, se mielestäni kertoo ihmisen sisäisestä luonteenlujuudesta ja tahdonvoimasta ja määrätietoisuus jos mikä, on kaunista. Motivaatiokuvat muistuttavat mua huonoinakin päivinä, mihin on mahdollisuus päästä, jos vaan jaksaa painaa eteenpäin.

Loppuun haluan vielä jakaa kuvan ja lyhyen tarinan muodossa teille palan motivaatiota tähän tammikuun loppuun. Kuvassa on ystäväni, joka on tehnyt vuodessa huikean elämäntaparemontin, jollaisia on aina uskomattoman hieno nähdä ja lukea.                     Emmi kertoo itse näin; Ylipaino turhautti, terveydelliset seikat mietityttivät ja halusin voida paremmin henkisesti ja fyysisesti. Suoraan sanottuna myös näyttää paremmalle, mahtua kivoihin vaatteisiin…näitä perinteisiä. Lisäksi suuhygienistin ammatissa staattiset työasennot ja työssäjaksaminen vaati hyvää lihaksiston kuntoa. Lisäksi halusin tietää, miltä tuntuu olla normaalipainoinen ja hyväkuntoinen, koska en ollut sitä koskaan aikuisiällä ollut. Muutto uuteen kaupunkiin, jossa en tuntenut ketään ajoi hakemaan uutta sosiaalista elämää, tuttuja ja harrastuksia. Nyt tämän projektin aikana olen saanut lisämotivaatiota saavutetuista tuloksista (nykyisin jo lihaserottuvuus, heh) ja muiden muuttumistarinoista. Jutan superdiettijaksot osaan varmaan jo ulkoa ja kahlaan läpi motivoivia painonpudotus ja fitnessblogeja.

10897864_10205076497185446_1161968250782707172_nHuikeaa eikö totta!? Nyt vaan jokainen kaivamaan ne omat motivaattorit esiin ja rohkeasti liikententeeseen- ikinä ei ole liian myöhäistä! Ja kannattaa tsekata muutamat huikeat tarjoukset matkalle kohti omia tavoitteita- täältä 🙂 Nyt allaolevasta kuvasta tarjoukseen:

MASS WHEY 4KG RASPBERRY vadelman maku alehintaan 33€ koodi: RASP

Screen Shot 2015-01-19 at 10.39.51

Lempimakuni vadelma nyt tarjouksessa!

– Sara

LUE MYÖS:

Treenivaetetta – materialismionnellisuutta

taisteluparin jalkajumppa

Proteiinijäädykettä

Cheat Meal herkkukeksit

600x600-mass-wk02-jb-3rdparty-3

 

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija