image

 

Morjens

 

Niinkuin otsikko kertoo,nilkka vammojen hoidosta tekstiä mikä on juuri ajan kohtaista kun itsellä pyörähti preseasonin ekana treeni päivänä nilkka aika hyvin ympäri eli tässä konkataan kepit kainalossa tovi. 

image

Lähde :Google

 

Nilkka vaurioita on kolmenasteisia vammoja.

Ensimmäisen asteen eli lievimmän asteen vamman yleisimmät oireet ovat lievä kipu, vähän turvotusta ja pieni jäykkyys nilkassa . Silloin on lievä nivelsiteen venähdys ilman kunnon repeämistä. Nilkka toimii kuitenkin normaalisti  ja aktiivisen urheilun pariin pääsee jo useimmiten muutaman viikon sisällä. (Kuntoutus kylmällä,lääkkeillä , levolla )

Toisen asteen nivelsidevammassa nilkasta repeytyy yksi tai useampi nivelside.(tästä todennäköisesti itse saan nauttia) nilkan paisumisen lisäksi oirein on mustelmia ja nilkka on jäykkä. Useimmiten myös on voimakasta kipua varpaissa kun nousee seisomaan tai yrittää kävellä kipeällä jalalla. Täydellisen nilkan kuntoon  saamiseen toisen asteen vauriossa kestää tavallisesti vähintään 2–3 kuukautta  vaikka kipu katoaisikin paljon ennemmin.Moni lähtee siis harha luulossa liikkeelle liian aikaisin.(kuntoutus siis levolla,kylmällä, ja lääkkeillä)

image image

Kolmannen asteen nilkka vammassa nilkasta syntyy voimakasta kipua , turvotusta ja iso mustelma.yleensä vamman saanut ei kykene laittamaan jalalle painoa ollenkaan kipujen vuoksi. Tämä johtuu yleensä useiden nivelsiteiden laajoista repeämistä sekä ulko- että sisäsyrjällä. (Kuntoutus levolla,kylmällä, mahdollisesti leikkauksella, sekä lääkkeillä )

Tänään mennään kuvaamaan lekurille kinttua ja varmistamaan ettei mitään  ole varmasti mennyt ihan rikki kun tuota ei koskaan voi tietää :/  mitä ajatuksia itsellä loukkaantumisesta , no säikäytti kyllä perskules pahemman kerran kun 13 vuoden urheilu uran aikana kun ei koskaan ole sattunut mitään ja sen aivan tunsi kun se nilkka vaan pyöri niin päässä sitä vain ajatteli että siinä jalka lähti liitoksistaan kokonaan ja sitä joutuu kuntouttamaan vuoden ainakin eikä taaskaan mennyt kausi nappiin mutta onneksi tässä nyt ei varmaankaan niin pahasti käynyt mitä aluksi luuli  vaikka kauden alkuun onkin vain noin 6viikkoa  :/  parhaimmassa mahdollisessa kunnossa alku kausi ei mennä mutta periksi ei kyllä tulla antamaan 😉 ! Ollaan sitten finaalissa iskussa 😀 

Jotta tästä päästäisi kuntoon mahdollisimman nopeaa niin rakas vaimoni on hoivannut kyllä viimeisen päälle ja auttanut jalan sitomisessa, jalan viilentämisessä sekä miehen ruokkimisessa ettei kuihtumaan pääse. Kyllä tuota oikean päätöksen teki kun polvistui tälle takalan rouvalle 😉  

 

image image image

 

Hevosen MSM rasvaa on tullut laitettua säännöllisesti niveliä ja tulehdusta varten ja hyvin on pakaste kasvikset toiminut viilentämisessä . 

 

image

Lähde:google

Eiköhän tämä tästä taas, mahdollismman hyvin käydä seuraamassa vain kun muut äijät treenaa ja hypätä mukaan teipatulla kintuilla kun kipu ja paine hellittää   😉 motivaatio varmasti kasvaa itsekseen kun seuraa kateellisena muiden treenaamista ja kun vaimo kotona kannustaa  🙂  läheisten tuki on aina tärkeää vastoinkäymisissä minkä takia kannattaakin ympäröidä itsensä vain kannustavilla ja positiivisilla ihmisillä. 

 

Pysykäähän ehjänä ja terveenä ! 

 

-MT-

1000x300-mass-wk43-ht-protsale-075438

 

 

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija