Nyt oli sitten pitkän tauvon jälkeen aika pitää totaali lepoa. Se nyt on ihan fakta että vaikka kuinka tietää että ei se lihas siellä salilla jatkuvasti reenaamalla loputtomiin kasva. Kroppa tottuu siihen ja tämä taas johtaa siihen että kroppa ei sitten otakkaan reeniä enää niin tehokkaasti vastaan.

Ei se vaadi edes välttämättä sitä että kroppa olisi ihan totaalisen rikki ja loppu!  Koska sillon pitäisi jo viimeistään hälytyskellojen soida että nyt kaivataan lepoa. Helppo ”indikaattori” sille palautuuko reeneistä ja pitääkö ottaa väli viikko tai päivä kaksi väliä salireeneistä on ihan oman olotilan tarkkailu ja oman palautumis rajojen etsiminen. Itse pyrin perus nyrkkisääntönä sitä että ei reenata yli kahta reeniä putkeen, sekä mieluiten ennen ja jälkeen jalkareeniä lepopäivät varsinkin jos reeni on yhtään kovempi! Jos elämäntilanne sattuu oleen sellainen että en pääsisikään jostain syystä salille useampaan päivää niin saatan tehdä sen kolme treeniä putkeen. 

Kuitenkin fakta on se että kukaan ei kasvata lihasmassaa salilla kasvaminen tapahtuu levossa kotona oikean ja riittävän ravinnon avustamana. Toinen oleellinen osa palautumista onkin ravinto kun ruokaa ja sopivia lisäravinteita käytetään oikein on itsensä ”loppuunpolttaminen” huomattavasti vaikeampaa. Ylipäätänsä edes lepo ja treeni eivät itsessään kasvata massaa vaan ruoka kasvattaa massaa (luokittelen lisäravinteet ruuaksi). 

Ruokavalioon on helppo lisätä proteeinia esimerkiksi perus heralla tai muulla jauheella esim. Impact whey Mass whey  tai mitä tahansa muuta myprotein.com:mista löytyy jos jonkin näköstä proteiiniä!  Muistakaa kuitenkin syödä riittävästi kunnon ruokaa lisäravinteet ovat nimensä mukaisesti lisäravinteita ja niistä on iso apu kun niitä käyttää ruokavalion tukena!

136

Välillä reissussa tai ihan muuten vaan laiskuuttaan tulee syötyä ennen reeniä tai jälkeen tai sitten ihan muuten vaan välipalana protsku patukoita ja keksejä. Niistä eniten tulee käytettyä proteincookieta ja protein chox:sia. (choxia tulossa kuulemma pian lisää, JES! )
capture
Protein chox 
Per Bar (60g):
Energy: 1013KJ
Energy: 242kcal
Fat: 8.0g
Carbohydrate: 23.0g
Of which sugars: 13.0g
Protein: 22.0g

Macrotkin ihan ok protskua ja hiilaria suurin piirtein 50/50 näitä kun vetäsee ennen reeniä yhen tai palarin tilalla yhen niin jo on taas katabolialta suojauduttu toviksi. Välipalaksi näitä meneekin aina pari kipaletta että saa vähän ronskimmin prodea koska meikä ei vähään tyydy 😉 Mutta tavallisella kaverille riittää yksi vallan mainiosti tosin nämä ovat sen verran hyviä että kyllä on ihan mukava popsia kaksi 😀 

Nyt voimassa olevaan palaritarjoukseen TÄSTÄ

massalogo

Myprotein_Banner

capture 

 

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija