Vuosittain Suomen voimanostoliitto palkitsee parhaimpia nostajia. Vuoden loputtua liiton hallitus valitsee muun muassa parhaimman mies- ja naisvoimanostajan, mies- ja naispenkkipunnertajan, valmentajan, tuomarin ja seuran.

Minut valittiin vuoden 2014 naisvoimanostajaksi.

valinta

Vuosi 2014 on minulle ollut yhtä epäonnistumista ja loukkaantumisista selviytymistä, joten minun on hiukan hankala ottaa iloisin mielin vastaan tuota titteliä. Olen tietenkin kiitollinen siitä, älkää ymmärtäkö väärin. Tämän vuoden jälkeen olisi tehnyt mieli kaivautua jonkin kiven alle itseään sättimään, mutta ainakin jäi paljon parannettavaa vuodelle 2015. Alemmas tästä ei oikein enää kehittymisen kannalta voi mennä.

Vuosi 2015 alkaa heti töminällä, kun 10.1.2015 kilpaillaan Ylitorniolla klassisen (raw) voimanoston SM-kilpailuissa. Kisoihin on ilmottautunut yli 150 nostajaa. Näissä kisoissa jaetaan vuoden 2015 maajoukkuepaikat. Voittamalla oma sarja ja tekemällä EM- ja MM-rajat olen varmasti joukkueessa. Se onkin tavoitteena. Maaliskuussa edessä on EM-kilpailut Tsekin Pilzenissä, jos maajoukkueeseen minut valitaan. Pääkisa eli klassisen voimanoston MM-kilpailut onkin sitten kesäkuussa SUOMESSA – tarkemmin sanottuna Salossa. Ensimmäistä kertaa urani aikana olisi mahdollisuus päästä kilpailemaan kotikenttäedulla; Ei uuvuttavia kisamatkoja, surkeita kisahotelleja tai muita matkalla tapahtuvia yllätyksiä. Viimeistelyharjoitukset tapahtuisivat omalla kotisalilla, eikä olisi stressiä siitä, onko perille saavuttua kaikki asiat kunnossa ja hoidettuna. Syödä saisi ihan normaalisti, eikä sitä, mitä on tarjolla/ uskaltaa syödä. Miten mahtavaa se olisikaan. Oma kannustusjoukkokin on jo ilmottautunut kisoihin saapumaan, jos siellä nostan.  Tärkeä vuosi siis edessä.  Nostajapaljous SM-kilpailussa kertonee siitä, kuinka moni muukin on halukas nostamaan omissa kotikisoissa. Kilpailu tulee olemaan kovaa ja varmasti isoja rautoja tullaan näkemään Ylitornion kisalavalla.

kisajuliste

Kisojen jälkeen avaan hieman harjoitteluani kisoihin. Tällä hetkellä haluan pitää harjoittelun omana tietona. Harva kaverikaan tietää, mitä ja miten olen harjoitellut. Tämä estää paineiden kerääntymistä, kun kukaan ei odota mitään tiettyä kisatulosta harjoituspainojen takia, joten minulle itselleni on helpompaa lähteä kisoihin. Tällä hetkellä vain valmentaja tietää tarkalleen, mitä olen harjoituksissa harjoitellut.

Nyt on kuitenkin aika keskittyä Jouluun, ystäviin ja perheeseen. Nautin hyvästä ruoasta, suklaasta ja pyhistä.

Jotta ei menisi ihan lässytykseksi, niin apuliikkeitä voi aina julkaista. Viime viikon etukyykkyharjoitus 5x3x110kg.

http://www.youtube.com/embed?listType=user_uploads&list=admiralbialy

 

 

joulu

massalogo

 

600x600-mass-wk51-dw-stocking-fillers

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija