Morjesta!

 

Ylihuomenna 2.12 tärähtää mittariin tuo kolmekymmentä vuotta, jota olen pitänyt elämäntapamuutokseni välietappina. Synttäreitä juhlistettiin viikonloppuna kaveriporukalla, joten välipunnituksen suoritin jo 28.11.2015, koska juhlahumussa ei tullut katsottua syömisiä. Lauantaiaamuna vaaka näytti 105,1kg, kun se projektin alussa oli 145,6kg, joten pudotusta tänä vuonna 40,5kg.

Vaikka tasan sataan ei päästy, niin täytyy tuohon tulokseen olla tyytyväinen varsinkin, kun voimatasot ovat koko vuoden tasaisesti nousseet vaikka paino onkin pudonnut. Ottaen huomioon tämän hetkisen voinnin ja vireystason ei tulokseen voi olla tyytymätön. Tänä vuonna on tullut opittua melkoisen paljon omasta kehosta, terveydestä ja mielestä. Valehtelematta voin todeta, että nyt voin tosi hyvin.

IMG_4279

Loppupeleissä kaikilla on samanlaiset mahdollisuudet onnistua. Kaikki riippuu itsestä ja työ on tehtävä omin käsin.

 

Vaikka olenkin tyytyväinen hyvinvointiini, niin täysin valmis en ole koskaan. Tekemistä on paljon ja on aika asettaa ensi vuoden tavoitteet. Päätavoitteeni on pudottaa painoa vielä 15kg, joten 2016 joulukuussa vaa’an pitäisi näyttää 90kg. Salilla tavoitteeni on melko voimapainotteiset ja perustuvat voimanostoliikkeisiin. Vuonna 2016 aion saavuttaa seuraavat puhtaat nostot: Takakyykky 200kg, Etukyykky 150kg, Maastaveto 250kg ja Penkkipunnerrus 150kg. Jos ja kun tavoitteisiin päästään, voisi ensivuoden lopussa käydä jossain lähialueen voimanostokisoissakin. Muita tavoitteita: alkukeväästä käyn juoksemassa jossain virallisessa tapahtumassa 10km(mieluiten alle tuntiin) ja loppukesästä/alkusyksystä olisi tarkoitus juosta puolimaraton. Muutenkin aion olla vuonna 2016 nopeampi, voimakkaampi, kestävämpi ja ketterämpi. 

 

IMG_4360

Foodprep. Alkuviikon eväät töihin. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

 

Elämä tulee muuttumaan isosti vuonna 2016 muutenkin aloitin tänään työt, joten treenimäärät vähenevät merkittävästi. Jatkossa täytyy treenien kestoa pidentää ja sisällöstä tehdä entistä monipuolisempia ja tehokkaampia. Tulen työskentelemään kahdessa vuorossa, joten suuria haasteita ajankäytön suhteen tulee olemaan. Aion kirjoitella jatkossa siitäkin, miten kovaa treenaaminen onnistuu, kun on pieniä lapsia ja molemmat aikuiset ovat vuorotyössä. Jatkossa pyrin kirjoittamaan 4-6 tekstiä kuukaudessa aiheina treenit, ravinto ja kaiken yhteensovittaminen kiireisen arjen kanssa. Ohessa seuraillaan tietysti tuota päätavoitetta, eli painonpudotusta. Nyt joulukuu otetaan vähän rauhallisemmin, jotta päästään uuteen työhön ja elämään kiinni, sekä rauhoitutaan joulunviettoon. Jouluna myös syödään vähän vapaammin, muttei kuitenkaan lähdetä mihinkään konvehdeilla mässäilyyn, vaan pidetään maltti mukana, ettei tammikuussa lähdetä aivan alusta jahtaamaan unelmia :–)

 

Kaikille tsemppiä treeneihin ja muistakaa, että muutos lähtee aina itsestä.

 

-Pete

1000x300-Mass-wk27-jb-goals-DietWeightLoss-v2-021739

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija