Pari postia takaperin laitoin jakoon nopean välipalan, rahkasmoothien ohjeen :). Jatketaan aiheesta.

Joka bodarin ”ykkösvälipalaeväs” on tietysti – rahka!

Kauppojen hyllyt notkuvat nykyään todella monipuolisesti eri proteeinivälipaloja ja tulee oikein valinnanvaikeus… Mutta hetkinen! Ei tulekaan…. KOSKA suurinosa ”proteiini välipalarahkoista” eivät ole kummoisia ravintosisällöltään, etenkin hiilareita JA sokeria on aika ”kivasti”. Tuotteita mainostetaan proteiinilla ja rummutetaan että niissä on runsasti proteeinia, ja onhan niissä, verrattuna ”perinteisiin välipalarahkoihin” kuten vaikka Viilis. Se annettakoon näillä proteiinivälipalarahkoille, että ne ovat se ”terveellisempi” versio jos verrataan tavallisiin täyssokerihöttöihin ja niihin verrattuna näissä Profeeleissä sun muissa ”makurahkoissa” onkin enemmän, lisättyä, proteiinia. Suhteessa toki parempi vaihtoehto kuin vaikkapa suklaapatukka tai berliininmunkki 🙂 . Mutta silti, ite liputan… perinteisemmän puolesta.

IMG_3079

Oma suosikkini ”makuproteiinirahkoista” on ehdottomasti islantilainen Skyr. Monelle varmasti tuttu. Makuja löytyy monia ja ne jopa oikeesti ovat hyviä. Mukana tuleva lusikka on nerokas keksintö! Purkin voi syöpötellä vaikka kävellessä (jos multitaskaaminen onnistuu 😀 ) joten ajankäytöstä ei tämän välipalan vetäseminen pitäisi jäädä kiinni. Hiilareita tuotteessa suhkoht vähän niinkuin verrattaen yleisesti makurahkoihin ja proteiini on ok-tasolla. Hiilarin määrä tosin on hyvä tsekata purkin kyljestä ravintoarvotiedoista, jokainen maku ei ole vähähiilarinen. Kätevä ja nopea välipala – täyttää sen verta mitä välipalan kuuluukin .. eli sen 2h 😀 ja enempäähän sen ei tarvitse koska SE ateriaväli 😉 (2-3h muistutukseksi).
IMG_3107

Mutta kaikkein fiksuin veto on jos rahkaa haluaa ottaa, ah vanha kunnon, maustamaton maitorahka – ja maustaa se itse makunsa mukaan. Jotkut vetävät purkista suoraankin, makuja on monia, tarpeeksi neutraalinmakuinen maustamaton maitorahka on ihan ok makusta, joten en ihmettele tätä. Maustaa voi mm. sokerittomilla mehukeitoilla- ja tiivisteillä, hedelmillä ja marjoilla – jotkut heittävät rasvojakin mukaan kuten rypsiöljyä tai pähkinöitä. Maistuu varmasti yhtä hyvältä kuin nämä kaupan ”proteeinirahkat” ja on taatusti terveellisempää – ainakin välttää sokeripommeilta.

IMG_3120

Vanha kunnon perinteinen maustamaton maitorahka! <3

Mitä vähemmän on mitään ylimääräistä, sen parempi. Pätee myös rahkaan. Ei hiilarihöttöä, lisättyä sokeria, esansseja, E-koodeja, mitä näitä nyt on. Yhhyh. Ei voi olla terveellistä. Joten paras vaihtoehto on että se kaikkein neutraalein vaihtoehto ja maustaa itse – pätee myös muuten ruokaan, mutta siitä sitten joku toinen juttukerta.

Ja mitä tulee vaivannäköön. Niin höpöhöpö! Ja kaikenlaista hevonhöpöä ja kukkupöötä (vai miten se putoushahmo sanokaan 😀 ) . Eipä se nyt oikeesti kauheesti vie vaivaa tai aikaa että kaataa mehukeitosta- tai  fun light pullosta lorauksen sekaan tai että pilkkoa banaanin…. tai avaa ananaspurki ja kippaa sen joukkoon. Siis aevan gauheen vaikeeta….. not? 🙂 . Toki liikkuessa ei aina näiden sörsseleiden tekeminen onnistu, paitti hei ootas hetkinen, onnistuupa! Koska on keksitty korkeita pakasterasioita ! Sinne kippaa sen maustamattoman rahkapurkin sisällön ja perään vaikka se ananaspurkin sisällön, kertakäyttölusikalla sekasin ja ääntä kohde. Eli busted sekin tekosyy! ;D

Mutta edelleen , mun mielestä ainakin, ainoa oikea kunnon proteiinin lähde maitorahkoista on – maustamaton maitorahka. Simple, good and tasty.

IMG_3057 IMG_3054

Bongasin tossa tovi sitten aika hyvän Tikiksen postauksen- rahkavertailusta. Toi on aika kattava, joten en ala omatekosita rahkavertailua tässä tekemään.

Eat quark, feed your muscles and be happy! 😉 

 

1000x300-Mass-wk21-gs-thu-myprotein-sale-072316

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija