Tässä on tullut erilaisissa työpaikoissa opittua, kantapään kautta, nopeita ”ykkösellä alas” vedettäviä välipalavaihtoehtoja. Tauot ovat monessa asiakaspalvelu-hommassa ihan olemattomia ja syödä tulisi 2-3h välein jotta verensokeri pysyisi tasaisena ja nälkä-ärri loitolla 😀 . Niin sitä on oppinut luovaksi ja kehitellyt nopeita, ravitsevia ja kohtuu täyttäviä ”hätävarakeksintöjä.

Tässä yksi nopea suosikkini: rahkasmoothie.

IMG_3063
Tässä yks kombo:
* 1 prk rahkaa, ~242g
(Purkissa lukee 250g mut en ymmärrä millä hitolla siitä muka koko määrää saa vaikka kuinka nuolisi purkin. Kun normaalisti lusikalla purkin tyhjentää blenderiin/sheikkeriin niin about ton verran jää käteen puhdasta maitorahkaa)
* Pari rkl turkkilaista ”partaäijää” jugurttia, ~ 100g
* Smoothie- hedelmäsekoitus (Rainbow-pakaste, valmiiks pussitettua hedelmäsekoitusta) ~150g pussi / tai sitten valikoituja marjoja/hedelmiä oman maun mukaan
* Rypsiöljyä 10g
* Makua lisäämään tilkka fun light- sokeritonta mehutiivistettä
* Loraus vettä tuomaan lisää juoksevuutta juomaan.

IMG_3049

Sauvasekoittimella / blenderillä sekaisin ja ei muuta kun ääntä kohden!

Ravintoarvot tälle setille (proteiini/hiilihydraatti/rasva): 25 / 31 / 21. Koko setti painaa 502g ja sisältää 420kcal. Eli mielestäni varsin bueno välipala. Nälkä siirtyy 😀 (ainakin sillä parilla tunnilla) ja ravintoarvot kohdillaan. Ja aikaahan tämän vetämiseen ei mene, minuutti max kaks.

Muutenkin oon sitä mieltä että ”en ehdi syömään” on ehkä huonoin tekosyy ever. Osaan ihan omasta kokemuksesta sanoa että todella nopeita välipaloja on. Kyllä työpaikassa kun työpaikassa aina minuutin tauko pahimmassakin ruuhkassa on sallittava työntekijälle, ihan oman jaksamisenkin puolesta. Ja lukeehan monessa työehtosopimuksessakin että ruokatauko ja kahvitaukoja kuuluu työpäivään, joten ei muuta kun tauot tehokkaasti käyttöön myös ruokaulun tiimoilta.

Tasainen ateriaväli on yksi tavoittelisen reenaamisen kulmakivistä! Itseasiassa sen tulisi olla joka perusjantterin perusjuttu. Niin paljon paremmin ihminen jaksaa kun on tasainen verensokeri ja aineenvaihdunta toimii, ei tule väsymyspiikkejäkään kun ei insuliini heittele miten sattuu, puhumattakaan keskittymiskyvystä ja palautumisesta sun muista. Mut ei mennä näihin nyt sen enempää, tällä kertaa, ehkä joku toinen juttuhetki.

IMG_2832 

Kippis!
Tässä tosin menee, hämäyksen vuoksi, suklaanmakuista prodejuomaa kurkusta alas. Yks hyvä välipalavaihtoehto tämäkin. Ihn perusproteiinijauhetta pussista, veteen tai maitoon sekotettuna. Mutta sopi ni hyvin tähän aiheeseen juotava rahkasmoothie ja tämä kuva niin laitoin sen tähän ”piristämään” 😀 . Kippis! 

1000x300-Mass-wk21-gs-thu-myprotein-sale-072316

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija