Fitnesslajien sisällä puhutaan lähes aina treenaamisesta, ravinnosta tai levosta. Tottakai, sillä nämähän ovat ”pyhä kolminaisuus”. Kaikki nämä osa-alueet on oltava kunnossa, jos aiot maksimoida kehityksesi. Sosiaalisessa mediassa puidaan hirveen paljon erilaisista treenimetodeista ja ravinto-ohjelmista. Keskitytään kuitenkin tässä tekstissä pääkopan palautumiseen, tarkemmin sanottuna rentoutumiseen. Miten mä rentoudun arjen keskellä kun on perhe, kilpailuun valmistava dieetti menossa, työt ja opiskelut? 

Mun päivärytmi on normaalisti hyvin kiireinen, varsinkin nyt kisadieetillä. Herään aamulla ennen klo kuutta lenkille, kahdeksaks meen töihin ja neljän jälkeen oon taas kotona. Skidi haetaan ennen viittä tarhasta ja kuudelta alotetaan reenit. Nappula pyritään laittaan nukkuun ennen ysiä, jonka jälkeen kokkailen seuraavan päivän eväät ja syön. Tämän jälkeen on aikaa tehdä koulutehtäviä ennen nukkumaanmenoa. Pyrin kuitenkin nukkumaan suht pitkät yöunet, joten kohtalaisen vähän on ylimäärästä aikaa arki-iltaisin. Pyrin käyttään kaiken ajan mahdollisimman tehokkaasti, koska aikaa on niin vähän.

Kysyttäessä ihmisiltä: ”miten sä pystyt rentoutumaan?” kuulee vastauksena liian usein: ”en mä kerkeä rentoutuun” tai ”mitä se edes tarkoittaa?”.

Mun mielestä se ei ole ajasta kiinni. Tai jos on, niin sille on löydettävä aikaa. En tarkoita, että sitä tarvis löytyä joka päivä, mutta siihen pitäisi mielestäni pyrkiä. Ei ole myöskään yhtä oikeaa tapaa rentoutua vaan jokainen löytää sen oman tapansa kokeilemalla. Tunnen muutaman ihmisen, jotka eivät missään nimessä pysty rentoutumaan esimerkiksi elokuvien avulla tai tehdessään jotain, toiset taas eivät pysty rentoutumaan täydessä hiljaisuudessa vaan tarvitsevat meteliä ympärilleen. Meitä on moneen lähtöön.

Mä saan rentouduttua parhaiten kattelemalla elokuvia tai telkkarista tulevia typeriä ohjelmia. Oon ostanut kotiin sohvan sen perusteella, missä on parhain nurkkaus ja tästä sohvasta en luovu edes muuttaessamme uuteen kotiin, johon päästään kuukauden päästä. Mä pistän pötkölleen kulmapaikalle, avaan telkkarin tai laitan leffan pyörimään ja vaan olen. En vältämättä keskity edes hirveästi itse ohjelmaan, paitsi jos on joku hyvä elokuva pyörimässä. Saan tällä tavalla ajatukset pois kaikesta muusta. Edes kisat, jotka on muuten koko ajan mielessä, eivät pyöri pääni sisällä. Tää auttaa mua pysähtymään kaiken kiireen ja härdellin keskellä. Tän ei tarvi kestää pitkään, mä voin pötkötellä esim. vaan 15 minuuttia ja se auttaa ihan hirveesti. Se ei ole pitkä aika päivästä, pyrinkin kiristään tahtia jossain muussa tekemisessä, jotta saan tämän oman pienen hetkeni. Parhaassa tapauksessa saan avovaimoni viereeni ja keretään rentoutua samaan aikaan, tällöin jää monesti elokuvat kattelematta ja me vaan jutustellaan. Ollaan ja jutustellaan millon mistäkin. Idea mulla on tässä koko rentoutumisessa se, että mun ei tarvi tehdä eikä ajatella yhtään mitään. Mä vain olen. Tämän aikana mulla ei ole kiire mihinkään.

Tämän hetken jälkeen olen valmis iltapalalle ja nukkumaan. Uni tulee ihan reippaasti paremmin, kun on kerennyt rauhottua ennen kun hyppää peiton alle. Parhaassa tapauksessa kroppa tuntuu kevyeltä ja se ei käy enään kierroksilla päivän jäljiltä. Oon valmis ottamaan uuden päivän vastaan, aamulenkkeineen.

 Screen Shot 2015-01-08 at 10.28.05

Nyt on paljon hyviä uusia alennuksia MASSin verkkokaupassa, lunasta omasi klikkaamalla kuvaa tai TÄSTÄ! 

Yli 50e tilaukset ilman toimituskuluja.

Hyvää päivänjatkoa ja muistakaa rentoutua!! 🙂

Ei tagejaMalene Sørensen

Malene Sørensen

Kirjoittaja ja asiantuntija