Nykyisin käytetään paljon sanoja food prep tai ruokapreppaus. Mistä oikein on kyse?

Tiedätkö sen tunteen kun pääset pitkän päivän jälkeen kotiin ja avaat jääkaapin oven. Pikainen silmäys kertoo kaapin olevan tyhjä joten joudut raahautumaan vielä kauppaan ostamaan sapuskaa. No, kaikki tietää miten nälissään tehtyjen ruokaostosten kanssa käy….

Kauppareissun jälkeen kaapista löytyy sitä sun tätä, muttei oikeasti mitään fiksua tai järkevää syötävää. Juuri tätä tilannetta pyritään ennakoimaan ruokapreppauksen kanssa.

salahadin

Itse pyrin tekemään kolmen- neljän päivän sapuskat valmiiksi etukäteen. Tämä tarkoittaa että esim sunnuntaina käyn kaupassa, ostan tarvitsemani ainekset ja vietän useamman tunnin keittiössä tehden sapuskoja purkkeihin. Keitän riisiä ja pastaa, valmistan kasvikset ja salaattia sekä paistan lihat valmiiksi.

lihat

Aamulla töihin lähtiessä jääkaapista on helppo napsaista oikeat purkit mukaan, riippuen mitä tekee mieli syödä. Oli se sitten riisiä, kasviksia ja kanaa tai pastaa, jauhelihaa ja salaattia. Samaten kun pääsen töistä kotiin, nappaan pari purnukkaa kaapista, nakkaan ne mikroon ja hetken päästä nenän edessä on jo herkullinen ja terveellinen päivällinen.

kaappi

Normaali näkymä jääkaapissa

safkat

Lisäksi minulla on aina laukussa pari annosta whey’tä sekä cashewpähkinöitä. Jos jostain syystä ruoka-aika kolkuttelee ovella eikä mahdollisuutta kunnon ruokailuun ole, voin ottaa välipalana pussukat molempia. Lähes jokaiselta huoltoasemalta ja kioskilta löytyy limsakuppi ja siihen kansi jossa heran saa näppärästi sekoitettua. Olettaen siis, ettei satu kanniskelemaan sheikkeriä laukussaan, kuten meikäläinen tekee 😀

 

Tähän loppuun vielä omaan suuhun maistuva uuniskasvisten ohje:

uunirehut

Tarvitset:
– Kesäkurpitsaa
– Paprikaa
– Sipulia ja valkosipulia
– Tomaattia
– Mausteita

Pilko kasvikset haluamallasi tavalla. Itse leikkaan kesäkurpitsan viipaleiksi ja asettelen uunipellille alimmaiseksi. Tomaatin leikkaan myös viipaleiksi, sipulista teen renkaita. Paprika kuutioksi, valkosipuli pieniksi palasiksi ja kaikki pellillä olevien kesäkurpitsaviipaleiden päälle.
Koko setin päälle hieman suolaa, pippuria ja chilirouhetta (voi myös olla tuoretta), joskus laitan myös tuoretta basilikaa.

Pelti 200-asteiseen uuniin jossa annetaan muhia n. 25 minuuttia. Samalla pellillä voit myös paistaa esim broilerin fileeleikkeet.

Valmiit kasvikset jaottelen purkkeihin ja syön lounaalla ja päivällisellä seuraavien päivien aikana.

Suosittelen testaamaan.
– Salikirppu Niina

 

pääsiäisbanneri

Ei tagejaLars Pedersen

Lars Pedersen

Kirjoittaja ja asiantuntija