Suomessa kilpaurheilijan on hirveän vaikea päästä ammattiurheilijaksi. Suurin osa maamme parhaimmista urheilijoista tekevät leipätyötä lajinsa rinnalla. Se on varmasti yksi iso asia, miksi Suomessa joissakin lajeissa taso on heikkoa kansainvälisesti vertailtuna, kun urheilija ei kykene keskittymään täyspainotteisesti urheilemiseen ja itsensä kehittämiseen. Työ ja arki ovat iso osa elämäämme. Johonkin väliin pitäisi vielä saada mahdutettua se harjoitteleminenkin. Aina melkeinpä jompikumpi kärsii; työ tai urheilu. Mitä jos tähän soppaan lisätään vielä perhe? Nostan hattua jokaiselle urheilijalle, jolla on kaiken lisäksi lapsia urheiluarkea sekoittamassa.  

Urheilijan ainoa toivo on, että hän saa sponsoreita, jotka tukevat harjoittelua erinäköisin keinoin. Varsinkin taloudellinen apu on tärkeä asia, jotta harjoitteluun jäisi enemmän aikaa. Jääkiekossa ei taida olla tätä ongelmaa, mutta esimerkiksi yleisurheilussa taas on. Koska yleisurheilu on olympialaji, niin luulisi, että sponsoreita olisi helppo saada medianäkyvyyden ja olympiastatuksen takia. En tiedä, miten se asia siellä oikeasti on. Onko sponsoreita helppoa saada? Epäilen, että ei. Tiedän muutamia nimekkäitä yleisurheilijoita, jotka käyvät töissä ihan niin kuin me kaikki muutkin ihmiset. He harjoittelevat jäljelle jäävän ajan puitteissa, mutta se ei ole ihanteellista missään tapauksessa kehittymisen kannalta.

Voimanostossa tämä kaikki on potenssiin kymmenen vaikeampaa, koska meillä ei ole lähes ollenkaan medianäkyvyyttä ja laji on harrastajamääriltä vähäistä esimerkiksi yleisurheiluun verrattuna. Mitä me voidaan tarjota takaisin sponsorille yhteistyöstä, koska yleensähän sopimus yhteistyöstä hyödyttää molempia osapuolia? Harvoin mitään. Yleensä se tarkoittaa sponsorin logoa vaatteissa ja blogeissa. Se ei todellakaan ole paljoa, mitä me medianäkyvyydeltään huonot lajit voimme tarjota vastavuoroisesti sponsorille. Voimme toivoa vain, että se riittäisi joillekin sponsoreille palkkioksi.

haastattelu

Sponsorini oli tyytyväinen, että haastattelussa heidän logonsa näkyi selvästi. Valitettavasti tällaisia hetkiä on vähän, jolloin voimanostaja saa medianäkyvyyttä. Kuva SVNL/Jari Rantapelkonen

Olen onnekas, että sain hyvän sponsorin Mass Nutritionista, joka helpottaa minun lisäravinnetaakkaa huomattavasti. Käytössäni on parhaimpia lisäravinteita, joiden käytöstä dopingsopimuksen alla olevan urheilijan ei tarvitse olla huolissaan. Jos ennen käytin vain välttämättömimpiä lisäravinteita, niin yhteistyön turvin voin käyttää myös uusia haluamiani tuotteita ja kokeilla , mikä toimii ja mikä ei. Tunnen nyt, että minulla on kaikki apu, jota voin toivoa lisäravinnepuolelta, jotta kehittyisin vieläkin vahvemmaksi. Kiitos Mass Nutrition yhteistyöstä! Tämä oli ja on kova juttu!

massalogo

Massin lisäksi minulla on ollut usean vuoden ajan yhteistyötä Kuninkaan Lohien kanssa. Tilausravintola Kuninkaan Lohet sijaitsee Vantaankoskella kulttuurihistoriallisesti tunnetulla alueella. Vanha viilatehdas ja kuninkaan kartano luovat oivat mahdollisuudet kokous-, virkistys- ja juhlatilaisuuksille. Kuninkaan lohet tarjoavat myös erilaisia buffetteja, joissa olen itsekin käynyt herkuttelemassa. Paikka on todella hieno ja rahan arvoinen kokemus. Suosittelen tutustumaan paikkaan. 

kuninkaan 2

kuninkaan lohet sisätila

Viilatehtaan buffetti. Omnomon!

Sponsoreiden lisäksi minua tukee voimanostoseurani Kuopion Painonnostajat ry. He osallistuvat kustannuksiin, joita kilpaileminen aiheuttaa, kuten osallistumismaksuihin ja kisakuluihin. He myös tukevat minua nostajana ja saavat minut tuntemaan arvostetuksi. Edustan mielelläni tätä kuopiolaista seuraa. He tekevät työtä omien nostajien eteen vilpittömästi ja ajavat meidän nostajien etuja eteenpäin.

kuopio

Tänä vuonna voitin pronssia klassisen voimanoston MM-kilpailuissa, joten sain äskettäin tietooni seuraavanlaisen tiedon:

Kuopion kaupunginhallitus on hyväksynyt 17.10.2011 425 § ohjeellisen stipendisäännön ja lisäksi kaupunginhallitus on tarkistanut ko. päätöstä 23.1.2012 37 §, jonka mukaan hyvinvoinnin edistämisen lautakunta päättää menestyneiden urheilijoiden palkitsemisesta. Palkitseminen rahoitetaan kaupunginhallituksen määrärahoista. 

Kuopion  Painonostajat ry:tä edustava Johanna Kankus (N72) on voittanut pronssia klassisen voimanoston MM-kisoissa Potchefsroomissa Etelä-Afrikassa 10.-15.6.2014.

 Stipendisäännön mukaan esitetään, että Johanna Kankus palkitaan 4.000 eurolla.

Perustelut: Urheilija, joka on maailmanmestaruuskilpailuissa saavuttanut pronssimitalin palkitaan 4.000 eurolla.

Urheilija edustaa kuopiolaista urheiluseuraa. Kuopion Painonnostajat ry kuuluu Suomen Voimanostoliittoon, jonka kautta myös WADA:n antidopingtoimikuntaan sekä seuralla on oma antidopingsopimus kilpailijoiden kanssa.

 Päätös                                            Päätösehdotus hyväksyttiin

 
En voi olla kuin kiitollisuudesta nöyränä tällaisten stipendien edessä. Kiitos Kuopion Kaupunki, joka kohtelee kaikkia urheilulajeja tasa-arvoisesti ja palkitsee urheilijan kovalla työllä tehdyt saavutukset. Tällainen summa rahaa turvaa pariksi vuodeksi kisamatkojen rahoittumisen ilman stressiä ja ylimääräisiä työvuoroja. Se helpottaa minua keskittymään harjoitteluun paremmin. Kiitos kuuluu myös Kuopion Painonnostajat ry: lle, koska he ovat esittäneet ja hakeneet minulle stipendiä mitalista. Ilman esitystä ja stipendin hakemista, tuskin olisin saanut stipendiä ollenkaan, joten Iso Kiitos.

Nyt minulla on sellainen sponsori- ja tukiryhmä taustalla, että ensi vuonna on pakko tulla tulostakin eikä pelkkiä voivotteluja ja selityksiä. Kiitos kaikille tässä projektissa mukana oleville. Tehdään ensi vuodesta vieläkin parempi ja ehdottomasti vahvempi!

 
jossu

  • Johanna

 Nyt kannattaa käydä shoppailemassa lisäravinteita Massin verkkokaupassa, sillä koodilla MASSJOHANNA – 10 % lähtee ostoskorin hinnasta pois. ( Ei koske Gasp ja Better Bodies vaatteita ) Alla olevasta Massin kuvasta pääset kauppaan! Eikun kasvamaan ja palautumaan kunnolla!

mass.banner

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija