Vaikka periaatteesta oonkin ”välineurheilua” vastaan ni nyt on pakko rummuttaa välineiden puolesta.

Tässä lajissa, kickboxingissa eli potkunyrkkeilyssä, alkaa ne olee aika tärkeessä roolissa. Oon oppinut sen kantapään kautta. Ei siitä sen enempää, jos kiinnostaaa mitä on jo sattunt ni klikkaile ittes tänne. On meinaan aika rumaa jälkeä päässy tulemaan näinkin lyhyellä ”uralla”. Ei mitään isoa, thank god(!), mutta kumminkin näkyviä JA tuntuvia. Ja jotka oltais voitu välttää asianmukaisilla välineillä *koputtaa puuta!*

IMG_3162

Ensinnäkin kunnon hanskat : nyrkkeilyhanskat (säkkihanskat eivät aja asiaa, ne ovat nimensä mukaisesti tarkoitettu vaan säkin hakkaamisen). Kunnon nyrkkeilyhanskat ovat hintahaarukassa 70€-120€ (vertailuna käytetty Sportheavyn nettikauppaa. Klikkaamalla pääset suoraan kypärävalikkoon, sama pätee seuraaviakin linkkejä, johtavat suoraan ko. välineen kohdalle).

IMG_3007

Toiseks: hanskojen alle tukevat rannesiteet.
Pituudella ei niinkään ole väliä, kunhan ne saa kiuputettua kunnolla ja tukevasti ranteen ympäri, monta kierrosta saa mennä. Itellä taitaa olla 10m tms. pituutta. Ite kieputan siteen sormienkin ympäriltä, opittu aikanaan thainyrkkeily-kurssilta. Silleen saa semmosen kompaktin tukevan paketin siitä koko kädestä. Siihen päälle hanska ni avot, hyvin on suojatut handut. Hintahaarukka 10-23€ (Sportheavyn nettikauppa).

 

Kolmanneks: ne penteleen säärisuojat.
Jos et halua saada samanlaisia pipejä mitä mulla on, niin todellakin kannattava hankinta. Sääriluu on ihan suotavaa pitää ehjänä. Kunnon nahkasilla säärisuojilla voi potkia huoletta ja ne kestävät vuosikausia, eli ei loppupeleissä sittenkään kauheen kallis investointi… joskin kertakirpasuna ehkä, mutta suosittelen, suosittelen erittäin lämpimästi .. etenkin tän rikkinäisen kintun kaa :/ .
Hinta pyörii 25-110€ luokassa. (Vertailussa käytetty Sportheavyn nettikauppaa). Halvempia tosin ei kannata ostaa koska ne on lähinnä ”kankaisia hepposia” eivät anna samanlaista tukea, joku pehmuste toki niissäkin on, mutta ”halvalla et saa hyvää” pätee tähän oikeen hyvin. Jos haluaa kestävät ja oikeesti suojaavat ni euroja vaan jonoon ja sanoisin että alkaen tosta 70€ summasta ni alkaa löytyä jo asiansa oikeesti ajavia.

Mä en ainakaan halua joutua himmailemaan enää yhtään, haluan purkaa tän patouman joka tästä vammasta ny tuli, ja päästä potkimaan ilman pelkoa että tulee pipi 😀

Neljänneks: hammassuojat.
*Tätä tuskin tarttee paljoo perustella. Jos purukalusto on kallis ni kannattaa hommata hammassuojat, niiden hinta ei ees päätä huimaa. Hintaluokka 10-25€ . (Vertailussa jälleen kerran käytetty Sportheavyn nettikauppaa).

Viidenneks: kypärä.
Jos ei halua saada aivotärähdystä tai muuten vaan tillintallintärskyä päähän ni pään suojaukseen muutakin kun ne omat kädet. Jotka toki oikeasti suojausasennosta suojaavat, mutta entäs sitten kun jostani syystä sulla ei ookaan suojaus ylhäällä niinku pitäis, sitä rakasta kaalia suojaamassa ja toinen täräyttää täysillä jonkun koukun…. Nii’ih! Sillon toivoisit et sulla ois kypärä suojaamassa ettei samantien tuu sukupuuttoon kuoleminen aivosoluille. (Multa tais kuolla se yks ainut sillon taannoin sparreissa 😛 ). Hintahaarukka 40-125€ (Jälleen kerran Sportheavy ja kypärät).

Tässä pätee sama kuin säärisuojissa, ihan tota halvinta korvaläppäsuojainta ei ehkä kannata hommata. Näkeehän sen jo että se on aika hepposta tekoa eikä kauheseti muistuta ”kypärää”. Tommonen poskisuojallinen kypärä lienee suositeltava ostaa. Ja ne hammassuojat sit sinne poskien ”alle”.

 

Näillä pääsee jo kohtuu pitkälle. Ja kroppa pitäis pysyä suhkoht ehjänä ja yhtenä kappaleena. Toki pro meininki sitten erikseen, mutta mulla ei oo siitä mitään käryä, joten en mee sille osalueelle sörkkimään

Bottom line:

Jos meinaatte harrastaa kamppailulajeja,  niin suojatkaa itsenne asiaankuuluvilla varusteilla. Niitä ei ole keksitty turhaan eikä niitä käytetä sen takia että ne näyttää cooleilta (vaikka musta ne kyllä sitä tekevät 8) ). Protect your body! Dont’t be a fool!

 

1000x300-mass-wk43-ht-protsale-075438

 

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija