Jalkatreeniin on minulla (kuten varmaan kaikilla) melkoinen viha-rakkaussuhde. Itsellä se on treeni, johon alan latautumaan ja henkisesti valmistautumaan jo hyvissäajoin. Koko salille menomatka kuunnellaan muutamia buustibiisejä ja virittäydytään oikeanlaiseen mielentilaan. Jalkatreeni on pyhä treeni, joka menee aina sinne minne pitää, hermotus on kohdillaan, palautuminen nopeaa ja aina treenistä jää huippufiilis. Samalla se on kuitenkin treeni, johon kiteytyy ajatus lukemattomasta määrästä tuskaa, mielenlujuutta, poltetta, kipua…. se on treeni jota ei koskaan voi tehdä sinnepäin- se on aina tehtävä just eikä melkein.

Tällä hetkellä mulla on treeniohjelmassa selkeä painotus jalkoihin, etenkin takareiteen ja pakaraan. Pyrin tekemään pitkän, kokonaan jalkoja läpileikkaavan treenin kahdesti viikkoon. Kolmantena alakertaa kuormittavana treeninä teen keskellä treenikiertoa pakarat joko selkä tai olkapäätreenin yhteyteen. Määrä voi kuulostaa hurjalta, mutta yleisesti ottaen palaudun treeneistä hyvin, niin mikäs siinä kun paukuttelee menemään.

734

Dietillä jalkatreenistä tuli melko inhokki, koska siinä voimatasojen laskun ja yleisen uupumuksen huomasi kaikista selkeimmin. Lisäksi diettaus kuivatteli jänteitä ja sai polvet aika-ajoin melko kipeäksi ja poset veti selän kokoajan pumppiin ja jumiin joka vaikeutti kunnollisten treenien vetämistä. Onneksi kuitenkin nyt kun on taas ruokaa koneessa ja kroppa on palautunut, jaksaa painaa taas ja treenissä on tekemisen meininki! Parastahan jalkatreenissä on just se, että siinä saa oikeasti antaa kaikkensa- toi läpsyttely kun ei oikein ole oma tapa treenata 😉

699

Pari päivää sitten olinkin taas tämän viha-rakkaustreenin vuoro. Menin tekemään treenin ystäväni Nean (meidät on nimetty Mayor´silla taistelupariksi) kanssa. Yleensä treenailen yksin, mutta jalkatreenissä on ihana jos on joku kaveri messissä, koska tuolloin saa vielä niin paljon enemmän tehoja irti pakkotoistoin ja pudotuksin. Toki myös se vieressä karjuva naama tsemppaa eteenpäin. Treeniin lähdettiin ”mitäs tänään tehtäisiin” fiiliksellä ja lopulta saatiin kasaan oikein toimiva, monipuolinen, ja mehut imevä puoltoistatuntinen kokonaisuus jossa etenkin pakara sai kyytiä.

Eli mitäs me tehtiinkään;

Leveä ja kapea prässi, 5 sarjaa, 12-15 toistoa

Vipuvarsi hack, 3 sarjaa, kolmella pudotuksella siten että ensimäinen ja kolmas syöksy joka sarjasta otettiin leveällä askel-leveydellä ja keskimäinen syöksy kapealla.

Kapea kyykky ja takareidet laitteessa, 5 sarjaa superina failureen

Askelkyykky smithissä, 5 sarjaa failureen

Jonkinlainen sumokyykkyversio, 5 sarjaa, 15 toistoa

700

Mullahan on toi liikkeiden hieno termistö vähän hakusessa ja varsinkin kun Akin kanssa meillä kulkee joistakin liikkeistä ihan omat nimet, mitä en edes tähän ala listaamaan… pahoitteluni jos tämä nyt jotakuta häiritsi. Toivottavasti viikon treeninaamapalkinnon ilmeet kuitenkin saa tosikotkin heltymään.

720

Vielä hetki mennään treenissä ”vapaalla” linjalla. Vaikka ollaankin Akin kanssa sovittu linjoja ja pääpiirteitä millasissa sapluunoissa treenien olis hyvä kulkea, en mene vielä nyt minkään tarkan kaavan mukaan. Hetki vielä fiilistelyä ja rennompaa (vaikkakin toki täysiä) tekemistä, kunnes taas vuoden vaihteen jälkeen lyödään hommalle tarkkoja raameja. Mukavaa vaihtelua. Nyt kuitenkin mukavasti vaihteen vuoksi unille, aamulla kutsuu porrastreeni, työt, illalla puntti ja hieroja. Ja kohtahan on jo joulu <3

LUE MYÖS:

Jouluherkkuja

Hyvää arkea!

Cheat Meal herkkukeksit

Screen Shot 2014-12-20 at 08.50.55

600x600-mass-wk50-jb-dotw-recovery

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija