Jotta vien paremman paketin ensi syksyn kisoihin, piti syksyn kisakuvista kartoittaa tärkeimmät kehityskohdat ja mitä tässä ajassa ehtii rakentamaan. Koskaan tässä lajissa ei ole valmis, joten aina on kehitettävää ja ikinä ei ole tyytyväinen. Sekä itse olen vielä ihan aloittelija bikini fitneksessä, joten joka lihas kaipaa lisää lihaa ja muotoa kipeästi. Jostain kuitenkin on aloitettava ja Jeven kanssa ajateltiin hankkia edes mulle ne takareidet, koska ne on mulla aivan säälittävät. Kaikki jalkatreenit menevät helposti etureisille ja pohkeille, jonka vuoksi etureidet hallitsevat paljon ja takareidet on todella pahasti jäljessä… Bikini fitneksessä kuitenkin haetaan lihasten tasapainoa, joten olisi hyvä saada reisien lihakset samalle aaltopituudelle.

IMG_6609

IMG_6605

Mulla etureidet ottavat treeniä hyvin vastaan jo epäsuorilla liikkeillä, joten niihin ei tarvitse panostaa ja ei ole syytä rääkätä failureen asti. Toisin on takareisien laita! Järkevintä oli aloittaa priorisaatiojakso, jolloin treenaan kolme kertaa viikossa takareisiä ja kaksi ylläpitävää treeniä yläkropalle. Ensimmäisen viikon treenit menivät ainoastaan siinä, että opin edes jännittämään takareittä ja hakemaan tuntumaa ilman, että etureisi sekaantuisi asiaan. Jep, naurettavaa. Kuitenkin olen jo kisannut, mutta en oikeasti ole koskaan treenannut takareisiä niinkuin pitäisi 😀 Ensimmäinen oikea takareisitreeni WUHUU!! Nyt kuitenkin kolmen viikon jälkeen osaan jo jännittää takareittä (:D) ja treenit menevät oikeaan paikkaan. Sekä näin aloittelijana lihas kehittyy nopeasti ja huomaankin jo aika merkittävän eron takareisissä verrattuna muutama viikko takaperin. Ennen mun takareisiä pysty vain nipistämään sormen päillä ja nyt jo pystyn puristamaan kämmenellä, jesjes! Tätä vauhtia mun takareidet roikkuu ku siwan kassit, hehheh. 

Takareisipriorisaatio on jaoteltu järkevästi viikkoon, ettei ainakaan tulisi kahta takareisitreeniä peräkkäin, jotta palautuminen kuitenkin olisi hyvä. Huono palautuminen taas heikentää treenin tehoa, eikä priorisaatiossa olisi järkeä. Sekä kaikki kolme treeniä on erilaiset: voimatreeni, volyymitreeni ja kohdistettu treeni, jossa on enimmäkseen yhden jalan liikkeitä, jotta pystyn nimenomaan keskittymään ainoastaan takareiskoihin ja pystyn huolehtimaan, ettei pohkeet ja etureidet avusta liikaa.

Parhaita liikkeitä ovat jakson aikana olleet GHR, Jefferson-kyykky, yhden jalan reisikoukistus pallolla, pystyprässi smithissä ja reisikoukistus laitteessa istuen loppupuristuksilla. Vaikka joka treeni on ollut kova, ei ole tullut ”kuolema” fiilistä treenien jälkeen ja seuraavana päivänä ei ole ihan tohjona. Kuitenkin aina takareidet ovat väsytetty parhaan mukaan ja Jevelle olen muutaman kerran sanonut jo ensimmäisten liikkeiden jälkeen, että ”voidaanko jo mennä kotiin, mun takareidet on jo kuollu.”  Olen tiennyt sen, ettei pidä treenata toistomääriä, vaan hakea tuntumaa lihakseen laadukkailla toistoilla. Jotenkin kisadieettitreenit ovat jääneet päälle, johon sisältyi jalkojen volyymitreeni: Esim. Viisi liikettä peräkkäin ja toistomäärät olivat 25-50 joka liikkeessä. Siinä ajattelin vain, että koska tämä on ohi ja treeni tuntui vain suorittamiselta 😀 Nyt pystyn välillä tekemään vain kaksi reisikoukistusta roikkuen ja takareisistä on tehot loppu. 

SALAINEN TREENIJUOMARESEPTINI:

Katso TARJOUKSET lopusta! 🙂 Nyt edullisemmin näitä tuotteita.

Jotta treenistä saisin kaikki tehot irti, pitää treenijuoman olla laadukas. Hyvä treenijuoma tehostaa suorituskykyä sekä pumppia ja on tärkeä myös treenin jälkeiseen palautumiseen. Treenijuoma tehostaa proteiinisynteesiä ja ehkäisee lihaskataboliaa treenin aikana. 

Tässä mun salaisen treenijuoman ainesosat, joilla jaksan vetää kovemmankin takareisitreenin ja kasvu on taattu 😉 :

Kuvaa klikkaamalla pääset suoraan ostamaan kyseistä tuotetta Mass.fi sivuille!

Malto

Mass Malto on lisäravinne tehonlisäämiseen, palautukseen tai suorituskykyä tehostamaan. Imeytyy nopeasti, erinomainen sekoittuvuus!

10922845-1394043061-867479

IBCAA

Mass iBCAA Powder on laadukas jauhemuotoinen aminohappovalmiste, joka sisältää haaraketjuisia aminohappoja. iBCAA liukenee veteen tavallista BCAA:ta nopeammin ja siten imeytyy myös elimistöön ja lihaksiin nopeammin! Aminohapot auttavat ylläpitämään lihakudosta ja auttavat säilyttämään kehon glykokeenivarastoja! Haaraketjuiset aminohapot estävät kudosten hajoamista ja näin tukevat lihasmassan säilymistä kovassa treenissä ja niukemmallakin ruokavaliolla.

10922830-1394043061-867535

TAURIINI

Mass Taurine Powder on laadukas jauhemuotoinen tauriinivalmiste. Tauriini on yksi tärkeistä aminohapoista, jota keho voi itse valmistaa, mutta jonka tuotanto kehossa on hidasta. Tauriinia löytyy luontaisesti myös punaisessa lihassa, kalassa, kananmunissa ja maidossa. L-Tauriini toimii viestintäaineena aivoissa ja säätelee aivolisäkkeen hormonitasapainoa. Mass Taurine –tauriini on vesiliukoinen jauhe, joka sekoittuu erinomaisesti veteen tai mehuun. Voit hyvin sekoittaa jauheen myös mun lisäravinnejuoman sekaan.

10922874-1394043061-867527

TYROSIINI

Myprotein L Tyrosine l-tyrosiini on tärkeä aminohappo, joka on merkittävä tekijä muun muassa dopamiinin ja norepinefriinin tuotannossa.Tyrosiini thyroksiinin, triiodothyroniinin sekä pigemnttimelaniinin edistäjä. Kovaa ja intensiivisesti harjoitteleva kehonrakentaja tai painonnostaja saattaa hyötyä l-tyrosiinin käytöstä merkittävästi.

10923241-1404146614-224210

HMB

Minimoi lihasten luonnollista hajoamista kovan harjoituksen aikana. HMB kasvattaa lihaksia nopemmin ja lisää voimaa.HMB on erityisen tehokas jos yhdistät voimaharjoitusta kestävyysharjoituksella. HMB:llä voi myös olla myönteinen vaikutus rasvanpolttoon.

10529264-1395068394-709882

BETA-ALANIINI

Mass Beta Alanine on laadukas mutta edullinen beeta-alaniinijauhe. Super suosittu tehonlisääjä intensiiviseen treeniin!Imeytyy nopeasti ja vaikuttaa välittömästi! Parantaa räjähtyvyyttä ja kestävyyttä! Beeta-alaniini nosta kehon karnosiinitasoja, joka parantaa etenkin sarjakestävyyttä. Beeta-alaniinin on myös todettu hidastavan maitohapon syntymistä.

10922812-1394043061-867426

L-KARNITIINI (HUOM! Yhdessä hiilihydraatin kanssa, joka edistää karnitiinin imeytymistä)

Elimistö tuottaa L-karnitiinia aminohapoista lysiini ja metioniini, etupäässä maksassa ja munuaisissa, mistä se kulkeutuu hyödynnettäväksi kehon muissa kudoksissa. L-karnitiinilla on erittäin tärkeä rooli energiantuotannossa, sillä se kuljettaa pitkäketjuiset rasvahapot solujen mitokondrioihin, missä ne hapettuvat eli palavat ja vapauttavat energiaa. L-karnitiinia onkin kaikkein suurimpina pitoisuuksina juuri niissä kudoksissa, jotka käyttävät rasvahappoja pääasiallisena energianlähteenä, kuten esimerkiksi luurankolihaksissa ja sydänlihaksessa. L-karnitiini on suosittu ravintolisä mm. urheilijoiden ja laihduttajien keskuudessa. Suurillakaan annoksilla L-karnitiinilla ei ole tunnettuja haittavaikutuksia, ja sitä pidetäänkin yleisesti turvallisena ravintolisänä.

10923225-1404146614-222364

SITRULIINIMALAATTI

Yksi tämän hetken kuumimmistä tehonlisäykseen käytetyistä valmisteista. Parantaa pumppia, energia-aineenvaihduntaa ja edistää palautumista. Itse olen huomannut tehostavan vaikutuksen kovien takareisitreenien aikana! Suosittelen.

10923295-1404146614-224424

ALFALIBOEENIHAPPO

MASS ALA XTREME on huippulaadukas mutta edullinen alfalipoiinihappovalmiste. ALA on vahva alfalipoiinihappo, joka auttaa rasvanpoltossa. ALA antaa lihaksille energiaa ja parantaa kreatiinin imeytymistä. Vaikuttaa kehon insuliinitasoihin ja sen myötä nopeuttaa rasvanpolttoa.ALA on vahvin antioksidantti, joka myös nostaa kaikkien muiden antioksidanttien tasoja. Antioksidantit estävät ennenaikaista solun vanhenemista, parantavat vastustuskykyä sekä estävät syöpää.

10922804-1394043061-867503

 

Screen Shot 2015-01-29 at 10.22.30

 

Screen Shot 2015-01-29 at 10.26.43

Ei tagejaEchipa Myprotein

Echipa Myprotein

Kirjoittaja ja asiantuntija