Viikko meni hujauksessa, taas. Kiirettä on pitänyt ja hyvä niin – ihminen on luotu liikkumaan (ihan muutenkin kuin fyysisesti). Koulu ja treeni vie mun ajan ja lopun koitan sitten saada varattua ystäville. Arkikin pn parasta kun aika menee ilman kummempaa ihmettelyä ja koko ajan on pieni härdelli meneillään!

Uudet trikoot, arjen luksusta :)

Uudet trikoot, arjen luksusta 🙂

Tällä hetkellä treenaan neljä salitreeniä ja yhden intervalliaerobisen viikkoon. Tasapainoitetaan nyt dieetin jäljiltä ja treenaankin tosi maltilla esimerkiksi pakaraa, joka oli aikaisemmin kovassa prässissä. Huomiona kaikille tavoitteellisesti treenaajille, että vaikka tiety tavoite edellyttää tiettyä tapaa treenata, namely jos haluat gettobootyn on pakko viilaa sitä pakaraa joka kulmasta ja volyymillä tai ainut tapa saada rasvaprosenttiä alemmas on tiukentaa ruokavaliota, niin kaikkea voi tehdä vaan tietyn ajan!

Tähän on kaksi syytä: keho tottuu nopeasti ja aina tarvitaan ”järeämpiä aseita” käyttöön, että päästään taas eteenpäin. Jossain vaiheessa keho ei vain enään ota vastaan, vaan ainoa keino päästä eteenpäin on oikeastaan mennä taaksepäin, eli vähentää rasitusta ja lisätä palautusmisaikaa, tai lisätä kaloreita ruokavalioon ja saada nopeutta aineenvaihduntaan. Ja toinen syy on se, että yksipuoleinen rasitus, tai ruokavalio jossa esimerkiksi liian vähän rasvaa, johtaa epätasapainoon. Tällä hetkellä oman ohjelman tarkotitus on vähentää pakaran ja tätä kautta alaselän rasitusta ja vahvistaa syviä vatsalihaksia ja etureisiä. Toisin sanoen välttää mahdollinen lihasepätasapaino, jonka riski olisi ollut, jos jatkaisi vuosi toisensa perään tekemällä kolmesti viikossa pakaraa – ei edes kuulosta järkevältä! Dieettien vaaroista taas on ollu niin paljon juttua, etten lähde ruotimaan, mutta pointtina vaan, että macroja rajoittavat dieetit vain hetkelliseen käyttöön tietylle ajalle ja suunnitelma myös dieetin jälkeiselle ajalle, niin säästyy vaaroilta. Niin fitnessurheilija kuin tavoitetreenaajakin! Tähän perustuu pitkällä aikavälillä tapahtuvan urheilijan kehitys ja kiteyttää myös muunmuassa ammattimaisen suunnitelman tärkeyden! 🙂

Niitä kuuluisia odotellessa!

Niitä kuuluisia odotellessa!

Tuntuu, että lepoa on liikaa. Kuitenkin kun tietää, että osa menestyviäkin urheilijoita treenaa ”vähemmän” kuin toiset ja silti saavat aikaan erinomaista tulosta (en vähättele nyt yhtään ja puhun omasta näkökulmasta, 4 salitreeniä on esimerkiksi aloittelijalle erittäin paljon!). Kyllä mäkin sen viidennen salitreenin sieltä varmaan taas saan viikkoon, mutta kun kuulee, miten joku vetää 6-7 punttia viikkoon (ei kisaan valmistautuvalla kaudella tai ei edes tarvitse olla kisaava!), niin väkisinkin herää ajattelemaan määrän ja laadun dilemmaa. Tällä määrällä ja tästä hieman enemmälläkin saan sekä tarpeeksi rasitusta että sitä tärkeää lepoa. Kehitys tapahtuu levossa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Kun jo odottaa seuraavaa treeniä, on aivan eri boosti, kuin jos mielessä on vielä eilisen ”urakka”. Ennen valmennusta itsekin tein treenejä liian tiheästi tai liian harvoin, liian kovalla volyymillä ja liian vähällä intensiteetillä. Etenkin, jos halutaan saada lihasmassaa, intensiivinen treeni vaatii aikaa palautua ja kerätä sitä paloa nostaa sitä rautaa. Pointtina siis, että etenkään näin offilla tai tavoitteellisilla salitreenaajilla VÄHEMMÄN on monessakin suhteessa ENEMMÄN. 

#oleellinen osa ohjelmoitua suunnitelmaa, tämän viikon  cheat!

#oleellinen osa ohjelmoitua suunnitelmaa, tämän viikon cheat!

Näihin tunnelmiin kohti uutta (treeni)viikkoa!

<3:llä Johanna

kuva 4-8

LUE MYÖS
väritön, mauton, hajuton(ko) syksy?

keskitytään olennaiseen

treeni-intoa x2!!

captureTARJOUKSET

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija