Tässäpä teille tehokas koko kropan lämmittelyliike. Tää on tosi kiva ja oikeesti tehokas lämmittelyliike, jossa yhdistyy monta liikettä yhdeksi. 

Täältä pääse katsomaan klipin youtube-kanavaltani . Klick klick 😉

Eli homman nimi on tommonen liikkuva mittarimato semmosella variaatiolla että ekaks mittarimadolla lankkuasentoon, lankutetaan suorin käsin, siitä siirrytään hartiavenytykseen, jonka jälkeen takasin lankkuun, ja tän jälkeen jaloilla kävellään kohti käsiä, ite teen viä vimoseks sormipunnerruksen (josta oli juttua taannoin täällä).

Otetaans sama kuvien kanssa:
1. Lähtöasento. Seisotaan suorin jaloin ja kurotetaan kämmenet lattiaan. Normaali mittarimadon lähtöasento.
aloitus

2. Mittarimadolla lankkuasentoon. Eli aletaan viemään käsiä kauemmaksi jaloista, jännittäen samalla koko kroppaa, eritoten keskivartaloa, jalkoja ja pakaroita. Tarkoitus ettei alaselkää päästetä ”notkahtamaan” missään vaiheessa vaan koko matkan ”lankkusuorana”.
kävely_mittarimatoon

3. Lankkuasento, kädet suorina. Tiukka asento, jännitäs koko kropassa- erityisen tiukka c0re ja pakarat. Älä päästä selkää notkahtamaan.
lankku_suorin_käsiin

4. Hartiavenytys. Taitetaan keskikropasta vartalo niin että muistutamme A-kirjainta. Peppu kohti kattoa ja kädet ja jalat kaukana toisistaan. Painetaan hartioita kohti lattiaa, venytyksen tulisi tuntua etuolkapäässä ja kiertäjäkalvosimessa (juttua tästä venytyksestä samassa kirjoituksessa missä sormipunnerruksestakin, käykää freesaamassa muistia sieltä. 😉 ), takareidessä ja pohkeissa saa myös tuntua mutta pääasiallinen venytyksen kohde on hartiat – tärkeä osa mm. käsilläseisontaa tuo hartioiden liikkuvuus.
hartiavenytys

5. Palataan takaisin lankkuasentoon. Samaa reittiä mitä on tultu hartiavenytykseen palataan lankkuasentoon, jälleen suorin käsin.
lankku_suorin_käsiin

6. Mittarimato ”kasaanpäin”. Eli tepastellaan jaloilla kohti käsiä ja palataan näin aloitusasentoon.

( + 7. Bonuksena sormipunnerrus. Tämän teen itse tuohon päälle vielä, eli punnerran sormilla ylös. Tarkoitus on vahvistaa sormivoimia.)
sormipunnerrus

Ja ei muuta kun uutta toistosettiä kasaan.

Tätä kun tekee vaikka 5-10 kertaa niin siinä saa mukavasti koko kroppa lämpöä, core- aktivoituu, eritoten vatsat ja alaselkä kun on staattista pitoa, hartiat saavat venytystä samoin kuin pohkeet ja takareidet. Hartioille myös staattista pito harjotusta. Kaikenkaikkiaan simppeli ja monipuolinen. Suosittelen! Ainakin ite tykkään lämmitellä tämmösillä ”aktiviisilla” jutuilla enemmän kun hinkata jotain tylsää crossaria tai kävellä juoksumatolla yms.

Have fun!

<3 Sanna

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija