Olin harjoitusleirillä Espanjan Deniassa 25.2 – 7.3. Leiri ajoittui siis helmi- maaliskuun vaihteeseen, joka osoittautui ajankohtana pyöräilijälle hyväksi. Ennen lähtöä oli Suomessa täysi talvi ja ajokelit maanteillä karmivat, loskaa ja vesisadetta. Leiri tuli siis hyvään paikkaan ja oli mukava päästä keskellä talvea vaihtamaan lyhyet ajokamat päälle ja pyöräksi maastopyörän ja crossarin sijaan maantiepyörä.

Itse vietin ennen Espanjan leiriä muutamat päivät Vierumäellä harjoitellessa. Tuohon aikaan kotona hiihto mahdollisuudet olivat heikot, joten oli mukava päästä Vierumäelle harjoittelemaan vähän toisenlaisiin oloihin. Vierumäellä oli täysi talvi päällä ja hiihtomahdollisuudet loistavat. Vierumäellä ehdin majailemaan ennen Espanjaan lähtöä neljä päivää. Joka päivä tuli hiihdettyä noin kolmen tunnin hiihto treeni, jonka päälle ajoin aina huoneen parvekkeella trainerilla pyörällä erilaisia settejä, jottei pyörätuntuma kokonaan katoisi ja paikat eivät täysin jumittuisi hiihdosta.

Torstaina koitti siis lähtöä suoraan Vierumäeltä lentokentälle ja suunnaksi Alicanten lentokenttä. Kyseessä oli ilta/yölento, joten päivällä ehti vielä harjoitella Suomessakin hyvin. Kentällä huomasin heti, että lentomme oli myöhässä reilulla tunnilla. Todellisuudessa lento lähti kohti Espanjaa noin pari tuntia aikataulua myöhempää. Tämä tarkoitti vain sitä, että saapuminen Espanjan majoitukseen myöhästyisi. Lento sujui hyvin ja oltiin noin kahdelta yöllä seikkailemassa Alicanten lentokentällä. Kentältä hyppäsimme isoon taksina toimineeseen pakettiautoon, jolla matkasimme reilun sadan kilometrin matkan majoitukseemme Els Pobletsin kylään. Majoituksessamme olimmekin vasta noin klo 4 aamuyöstä, joten siinä ei kellään ollut mitään muuta ajatusta kuin nukkumaanmeno.

 Asuimme koko leirin oman joukkueeni, Fincyclingin kanssa rauhallisella alueella kahdessa erillisessä talossa, joiden väliin oli sijoitettu uima-allas. Hoidimme kaikki elämiseen liittyvät hommat itse, eli ruuan teimme itse omien aikataulujemme mukaan, pyykkiä pesimme omien tarpeiden mukaan sekä tietysti siivosimme talojamme itse aina tarpeen vaatiessa.

Denia tarjosi siis todella hyvät harjoituspuitteet tuohon aikaan vuodesta. Lämpötila oli juuri mainio pyöräilylle, joka päivä asteita oli 15-20. Sääolot oli muutenkin vakaat. Deniassa sataa harvoin tähän aikaan vuodesta. Vain ensimmäisenä ja viimeisenä päivänä tuli pari pisaraa taivaalta. Muina päivinä aurinko paistoi täysillä kirkkaalta taivaalta. Myös maastollisesti Denian seutu osoittautui loistavaksi pyöräilylle. Pystyi ajamaan juuri sitä mitä kulloinkin sattui halumaan, joko mäkeä tai sitten ihan tasaista. Ja kyseisiä asioita sai ajaa tarvittaessa vaikka koko päivän. Mäkiä/vuoria oli paljon ja teitä niiden seassa mukavasti. Aivan rannikko oli puolestaan täysin tasaista ja rannikkoakin riitti silmän kantamattomiin!

Palaan seuraavassa postauksessa vielä hiukan tarkemmin siihen, miten leiri onnistui harjoituksellisesti ja kuinka arki sujui harjoitusleirillä Espanjassa!

Tässä vielä pari kuvaa Espanjasta:

20160227_171819 20160304_114544

-Kierroksia kampiin-

 

muslemachine_lean

mass_voimalihas_banneri

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija