Hei!

Olen pian 18 vuotta täyttävä pyöräilijä Jesse Uusiperhe Kaarinasta, Turun läheltä. Aloitan nyt blogin kirjoittamisen täällä Massilla, joten aluksi on varmasti hyvä kertoa, kuka oikein sulkakynää täällä päässä heiluttaa.

Olen koko pienen ikäni harrastanut liikuntaa eri muodoissa aktiivisesti. Lajejani ovat olleet muun muassa hiihto, yleisurheilu, jalkapallo, juoksu, uinti, triathlon ja pyöräily. Pyrin monipuolisella liikunnan harrastamisella ja terveellisillä elämäntavoilla pääsemään mahdollisimman pitkälle urheilu-urallani. Samalla yritän olla innostavana esimerkkinä muille nuorille ja kannustaa heitä terveelliseen elämään, hyviin käytöstapoihin sekä yleiseen positiivisuuteen.

Tällä hetkellä päälajini on siis pyöräily. Pyöräilyyn kuuluu monta eri alalajia. Itse kisaan sekä maantiepyöräilyssä että aika-ajossa. Maantiepyöräilyssä ajetaan isossa ryhmässä pitkiä matkoja ja aika-ajossa taas jokainen ajaa yksin toisia ja kelloa vastaan. Kansainvälisissä etappiajoissa ajetaan sekä maantie- että aika-ajokisoja. Kuuluisin niistä lienee Tour de France, jonne haluan joku päivä vielä päästä!

Olen saavuttanut urheilu-urani aikana useita Suomen mestaruuksia sekä pyöräilystä että triathlonista. Valmistautuminen ensi kesän kisoihin on hyvässä vauhdissa. Päätavoitteina ovat kansainväliset etappikisat kesällä, Euroopan Mestaruuskisat Ranskassa syyskuussa sekä Maailman Mestaruuskisat lokakuussa Qatarissa. Pitkän tähtäimen tavoitteena minulla on päästä edustamaan Suomea vielä joku päivä Olympialaisiin!

Kilpaurheilullisten tavoitteiden lisäksi tavoitteenani on löytää urheiluun liittyvä ammatti. Tähän liittyen opiskelenkin Kerttulin urheilulukiossa Turussa. Hyvää koulutusta pidän urheilun ohella erittäin tärkeänä. Pyrin yhdistämään opiskelun ja urheilun mahdollisimman tehokkaasti sekä hallitsemaan aikaani niiden välillä järkevästi. Esimerkiksi pyöräilen koulumatkani (yhteensä 40km) koko talven ajan kelissä kuin kelissä.

Tulen tässä blogissa kertomaan elämästäni pyöräilyn parissa. Harjoittelusta, kisoista sekä ehkä vähän muustakin mitä mieleen juolahtaa. Toivotaan, että pystyn blogini avulla välittämään fiiliksiäni ja ajatuksiani eteenpäin ja kenties motivoimaan lukijoita yhä kovempiin treeneihin!

_full3

-Kierroksia kampiin-

Jesse

 

 

1000x300-Mass-wk16-wo-freedelivery-113255

 

Ei tagejaKirjoittaja ja asiantuntija